Treceți la conținutul principal

Ghidurile revizuite pentru OS 6.1. – distributie energie electrica si OS 6.2. – reducerea consumului de energie din cadrul POIM, publicate spre consultare!

AM POIM a publicat ieri, 21 iunie 2016, spre consultare versiunile revizuite ale Ghidurilor Solicitantului aferente Axei Prioritare 6 - „Promovarea energiei curate si eficientei energetice in vederea sustinerii unei economii cu emisii scazute de carbon, Obiectivul Specific 6.1 „Cresterea productiei de energie din resurse regenerabile mai putin exploatate (biomasa, biogaz, geotermal), distributie” si Obiectivul Specific 6.2 „Reducerea consumului de energie la nivelul consumatorilor industriali”.

Finantarea proiectelor in cadrul Obiectivului Specific 6.1„Cresterea productiei de energie din resurse regenerabile mai putin exploatate (biomasa, biogaz, geotermal), distributie” vizeaza sprijinirea investitiilor in extinderea si modernizarea retelelor de distributie a energiei electrice, in scopul preluarii energiei produse din resurse regenerabile, avand ca beneficiari eligibili operatorii de distributie/transport a energiei electrice. Bugetul total alocat acestor investitii este de 22.302.878,80 euro.

In cadrul Obiectivul Specific 6.2„Reducerea consumului de energie la nivelul consumatorilor industriali” bugetul alocat proiectelor care vizeaza implementarea unui numar de sisteme de monitorizare a consumurilor de energie la consumatorii industriali este de 11.752.941 euro. Beneficiarii eligibili sunt societatile din industrie cu consumuri de peste 1.000 tep/an.

Primele versiuni le Ghidurilor Solicitantului au fost publicate in data de 01 septembrie 2015.

Impreuna cu Ghidurile revizuite au fost publicate si documentele centralizatoare ale propunerilor primite pe adresa Ministerului Fondurilor Europene pe parcursul perioadei de consultare publica, documente ce contin inclusiv mentiuni referitoare la modul in care au fost revizuite Ghidurile solicitantului amintite mai sus, precum si justificarea in cazul nepreluarii observatiilor primite.

Propunerile privind imbunatatirea Ghidurilor pot fi transmise, la adresa de e-mail: contact.minister@fonduri-ue.ro, pana la data de 30.06.2016.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reducerea costurilor de întreținere printr-un proiect de reabilitare termică

Finanțarea reabilitării termice a locuințelor prin POR 2014-2020

Al doilea proiect de finanțare prin POR 2014-2020 pentru municipiul Odorheiu Secuiesc și primul de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost semnat azi, 26.06.2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectul cu denumirea ”Reabilitare termică a blocurilor prin POR 2014-2020”, este finanțat prin prioritatea de investiții 3.1 ce vizează sprijinirea eficienței energetice. Acest proiect are o valoare totală de aproape 639.000 lei, din care circa 300.000 lei sunt solicitați de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, spre finanțare nerambursabilă. Contractul de finanțare a fost semnat de către domnul Árpád Gálfi, primarul municipiului, precum și de către domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Apelul de finanțare a proiectelor de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost deschis în 2016, în perioada mai-noiembrie. Deși au fost depuse de către autoritățile publice locale…

A fost publicat Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6

Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6, a fost publicat pe site-ul AFIR, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…