Treceți la conținutul principal

Proiectele de procedura pentru 2016 ale programelor START, Comert si IMM-uri in mediul rural, publicate spre consultare publica!

Directia pentru IMM a lansat ieri, 11 ianuarie 2015, si astazi, 12 ianuarie 2016, in dezbatere publica proiectele de procedura pentru:

  • Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural (Descarca Procedura si grila de evaluare)
Acesta este un program nou propus de Directia pentru IMM, obiectivul principal al schemei de minimis fiind stimularea si sprijinirea demararii si dezvoltarii structurilor economice private infiintate in mediul rural prin cresterea numarului locuri de munca si al IMM in mediul rural, facilitarea accesului IMM-urilor infiintate in mediul rural la sursele de finantare, in contextul reducerii discrepantelor economice dintre mediul urban si cel rural.
  • Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare – START (Descarca Procedura si grila de evaluare)
  • Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata (Descarca Procedura si grila de evaluare)
Observatiile, propunerile si sugestiile pot fi transmise pe adresa de email: directia.imm@imm.gov.ro.

Sursa: DIMMMAT

Comentarii

  1. Constantin Ciolac14 ianuarie 2016, 13:33

    Buna ziua,
    Exista la modul real o dezbatere publica in urma carea Guvernul Romaniei sa dispuna de masuri concrete de facilitare a absorbtiei fondurilor europene ? Sincer, nu vad nici un demers in acest sens. Concret, detin in acest moment toata documentatia necesara pentru cererea de rambusare pe fosta submasura 6.4 in anul 2015, efort care m-a costat aproape 6.000 de euro( cheltuieli de transport auto , autorizari ) plus terenul aferent constructiei unui mini-service auto in judetul Iasi, proiect evaluat la aprox 120.000 euro, constructie + utilari. Rezultatul acestui efort financiar este un MARE VAX !!!! De ce ? NU exista capacitate de cofinantare, pentru simplul motiv ca nici o banca din Romania nu finanteaza proiecte ci doar ...."camataresc" conditionand imprumutul de dobanzi, garantii si termene de rambursare cat mai nereale pentru investitiile din rural unde recuperarea este mult lenta decat in urban. Deci, domnilor care acceptati ca aceste proiecte sunt realiste, raspundeti sincer PENTRU CINE ???? Nu cumva pentru toti acei care au banii deja facuti din afaceri necurate ca sa poata fi spalati ? Sincer daca as avea minim inca 25.000 de euro ....de ce m-as mai lega la cap si mi-as sparge creierii, prin hatisul acestui sistem legislativ descreerat, sa iau niste bani care iti ies pe ochi si urechi in perioada de implementare si dupa... in loc sa-mi ridic prin forte proprii costructia si apoi utilarea ..? Ce gluma idioata poate trece drept conditie de neeligibilate a platii salariilor angajatilor, ale autorizarilor de functionare pe categorii lucrari service, din partea RAR, ISCIR si securitatea muncii si multe altele omise de catre oameni din aceste comisii care " dirijeaza" aceste fonduri, ori pur si simplu habar nu au ce inseamna realizarea unui proiect in teren si nu facut pe genunchi intr-un birou...?! Subsemnatul, este absolventul Facultatii de automobile Pitesti(1981), actualmente bugetar, care si-a practicat meseria si care de-a lungul timpului n-a ramas doar la nivel de hoby dar care astazi, este marginalizat de un sistem anchilozat care timp de aproape de 26 de ani a favorizat aproape inconstient, impostura si delatiunea. Cert, nu am intalnit un om harnic, muncitor, capabil(bine pregatit profesional) in topul celor ....300(Forbes)... In consecinta, spuneti pe sleau, care sunt sansele reale ale unor cetateni onesti, fara aia 30% contributie proprie ( care in fapt ajunge mult mai mult)si nu ne mai trimiteti la "metodologie" si conditii de eligibilitate care nu reprezinta decat un criteriu de dirijare si nu de selectie corect.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

A fost publicat Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6

Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6, a fost publicat pe site-ul AFIR, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

Reducerea costurilor de întreținere printr-un proiect de reabilitare termică

Finanțarea reabilitării termice a locuințelor prin POR 2014-2020

Al doilea proiect de finanțare prin POR 2014-2020 pentru municipiul Odorheiu Secuiesc și primul de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost semnat azi, 26.06.2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectul cu denumirea ”Reabilitare termică a blocurilor prin POR 2014-2020”, este finanțat prin prioritatea de investiții 3.1 ce vizează sprijinirea eficienței energetice. Acest proiect are o valoare totală de aproape 639.000 lei, din care circa 300.000 lei sunt solicitați de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, spre finanțare nerambursabilă. Contractul de finanțare a fost semnat de către domnul Árpád Gálfi, primarul municipiului, precum și de către domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Apelul de finanțare a proiectelor de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost deschis în 2016, în perioada mai-noiembrie. Deși au fost depuse de către autoritățile publice locale…