Treceți la conținutul principal

Proiectele de procedura pentru 2016 ale programelor START, Comert si IMM-uri in mediul rural, publicate spre consultare publica!

Directia pentru IMM a lansat ieri, 11 ianuarie 2015, si astazi, 12 ianuarie 2016, in dezbatere publica proiectele de procedura pentru:

  • Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural (Descarca Procedura si grila de evaluare)
Acesta este un program nou propus de Directia pentru IMM, obiectivul principal al schemei de minimis fiind stimularea si sprijinirea demararii si dezvoltarii structurilor economice private infiintate in mediul rural prin cresterea numarului locuri de munca si al IMM in mediul rural, facilitarea accesului IMM-urilor infiintate in mediul rural la sursele de finantare, in contextul reducerii discrepantelor economice dintre mediul urban si cel rural.
  • Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare – START (Descarca Procedura si grila de evaluare)
  • Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata (Descarca Procedura si grila de evaluare)
Observatiile, propunerile si sugestiile pot fi transmise pe adresa de email: directia.imm@imm.gov.ro.

Sursa: DIMMMAT

Comentarii

  1. Constantin Ciolac14 ianuarie 2016, 13:33

    Buna ziua,
    Exista la modul real o dezbatere publica in urma carea Guvernul Romaniei sa dispuna de masuri concrete de facilitare a absorbtiei fondurilor europene ? Sincer, nu vad nici un demers in acest sens. Concret, detin in acest moment toata documentatia necesara pentru cererea de rambusare pe fosta submasura 6.4 in anul 2015, efort care m-a costat aproape 6.000 de euro( cheltuieli de transport auto , autorizari ) plus terenul aferent constructiei unui mini-service auto in judetul Iasi, proiect evaluat la aprox 120.000 euro, constructie + utilari. Rezultatul acestui efort financiar este un MARE VAX !!!! De ce ? NU exista capacitate de cofinantare, pentru simplul motiv ca nici o banca din Romania nu finanteaza proiecte ci doar ...."camataresc" conditionand imprumutul de dobanzi, garantii si termene de rambursare cat mai nereale pentru investitiile din rural unde recuperarea este mult lenta decat in urban. Deci, domnilor care acceptati ca aceste proiecte sunt realiste, raspundeti sincer PENTRU CINE ???? Nu cumva pentru toti acei care au banii deja facuti din afaceri necurate ca sa poata fi spalati ? Sincer daca as avea minim inca 25.000 de euro ....de ce m-as mai lega la cap si mi-as sparge creierii, prin hatisul acestui sistem legislativ descreerat, sa iau niste bani care iti ies pe ochi si urechi in perioada de implementare si dupa... in loc sa-mi ridic prin forte proprii costructia si apoi utilarea ..? Ce gluma idioata poate trece drept conditie de neeligibilate a platii salariilor angajatilor, ale autorizarilor de functionare pe categorii lucrari service, din partea RAR, ISCIR si securitatea muncii si multe altele omise de catre oameni din aceste comisii care " dirijeaza" aceste fonduri, ori pur si simplu habar nu au ce inseamna realizarea unui proiect in teren si nu facut pe genunchi intr-un birou...?! Subsemnatul, este absolventul Facultatii de automobile Pitesti(1981), actualmente bugetar, care si-a practicat meseria si care de-a lungul timpului n-a ramas doar la nivel de hoby dar care astazi, este marginalizat de un sistem anchilozat care timp de aproape de 26 de ani a favorizat aproape inconstient, impostura si delatiunea. Cert, nu am intalnit un om harnic, muncitor, capabil(bine pregatit profesional) in topul celor ....300(Forbes)... In consecinta, spuneti pe sleau, care sunt sansele reale ale unor cetateni onesti, fara aia 30% contributie proprie ( care in fapt ajunge mult mai mult)si nu ne mai trimiteti la "metodologie" si conditii de eligibilitate care nu reprezinta decat un criteriu de dirijare si nu de selectie corect.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

PASAJ RUTIER SUBTERAN OITUZ - STEFAN GUSE, MUNICIPIUL BACAU, JUDETUL BACAU

Program Operational: Programul Operational Regional
Axa Prioritara: Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport
Domeniul Major de Interventie: Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane, soselelor de centura
Operatiunea indicativa: Reabilitarea si modernizarea retelei de strazi urbane
Titlul: PASAJ RUTIER SUBTERAN OITUZ - STEFAN GUSE, MUNICIPIUL BACAU, JUDETUL BACAU
Numele beneficiarului: Primaria Municipiului Bacau din MUNICIPIUL BACAU, jud. BACAU

2,66 miliarde euro disponibili pentru fermierii din România pentru aplicare măsuri de mediu și climă

Fermierii din Regiunea Centru pot accesa angajamentele aplicabile măsurilor de mediu şi climă în cadrul cărora sunt disponibile sume de cca. 2,66 miliarde euro (Măsura 10 – 1,071 miliarde euro, Măsura 11 – 236,42 milioane euro, Măsura 13 – 1,355 miliarde euro).

Cu scopul asigurării tuturor informațiilor necesare pentru continuarea angajamentelor deschise pe parcursul anilor precedenți care se află în derulare în acest an, dar şi pentru asigurarea sprijinului necesar pentru deschiderea unor noi angajamente în anul 2017, au fost elaborate o serie de documente informative şi de ghidare, utile în accesarea şi implementarea cu succes a angajamentelor. Printre acestea găsiți pliante informative privind schemele / măsurile de plată pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unică de plată în campania 2017, completarea electronică a cererii unice de plată, normele de eco-condiţionalitate aplicabile, dar lista zonelor eligibile, hărți și alte materiale informative.

Pentru a aduce aces…