Treceți la conținutul principal

AM POSDRU 2007 – 2013 a lansat 5 noi cereri de propuneri de proiecte!

Ministerul Fondurilor Europene - AM POSDRU a publicat Ghidul Solicitantului Conditii Generale 2015 pentru proiecte retrospective* si modelul de buget detaliat aferent acestui tip de proiecte.

Ministerul Fondurilor Europene - AM POSDRU a lansat urmatoarele cereri de propuneri de proiecte (CPP) pentru proiecte retrospective:
  • CPP nr. 191 „Bursa Profesionala finantata din DMI 2.1 Tranzitia de la scoala la viata activa;
  • CPP nr. 192 Bani de liceu finantata din DMI 2.2 Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii;
  • CPP nr. 193 „Subventionarea locurilor de munca” finantata din DMI 5.1 Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare.

Pentru acestea Sistemul informatic ActionWeb va fi deschis pana in data de 28.12.2015, ora 10.00.
  • CPP nr. 194 „Burse sociale pentru studenti finantata din DMI 1.2 Calitate in invatamantul superior;
  • CPP nr. 195 „Bursa pentru tineri doctoranzi finantata din DMI 1.5 Programe doctorale si post-doctorale in sprijinul cercetarii.

Pentru acestea Sistemul informatic ActionWeb va fi deschis pana in data de 29.12.2015, ora 10.00.

*Proiectele retrospective
sunt proiecte aflate in stadiu de executie/finalizate, finantate prin programe nationale de la bugetul de stat/fonduri speciale/bugete locale/ imprumuturi contractate de la institutii financiare internationale, care pot face obiectul decontarii din instrumente structurale in cadrul Programului operational sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, conform regulilor de implementare ale acestuia. Solicitantii eligibili pentru aceste proiecte pot fi doar entitati publice cu atributii in domeniul obiectivelor vizate.

De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene a publicat a Ordinul nr. 4387 pentru modificarea Ordinului comun nr.1117/2170/2010 pentru stabilirea regulilor de eligibilitate si a listei de cheltuieli eligibile in cadrul operatiunilor finantate prin Programul operational sectorial Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Documente

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

PASAJ RUTIER SUBTERAN OITUZ - STEFAN GUSE, MUNICIPIUL BACAU, JUDETUL BACAU

Program Operational: Programul Operational Regional
Axa Prioritara: Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport
Domeniul Major de Interventie: Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane, soselelor de centura
Operatiunea indicativa: Reabilitarea si modernizarea retelei de strazi urbane
Titlul: PASAJ RUTIER SUBTERAN OITUZ - STEFAN GUSE, MUNICIPIUL BACAU, JUDETUL BACAU
Numele beneficiarului: Primaria Municipiului Bacau din MUNICIPIUL BACAU, jud. BACAU

2,66 miliarde euro disponibili pentru fermierii din România pentru aplicare măsuri de mediu și climă

Fermierii din Regiunea Centru pot accesa angajamentele aplicabile măsurilor de mediu şi climă în cadrul cărora sunt disponibile sume de cca. 2,66 miliarde euro (Măsura 10 – 1,071 miliarde euro, Măsura 11 – 236,42 milioane euro, Măsura 13 – 1,355 miliarde euro).

Cu scopul asigurării tuturor informațiilor necesare pentru continuarea angajamentelor deschise pe parcursul anilor precedenți care se află în derulare în acest an, dar şi pentru asigurarea sprijinului necesar pentru deschiderea unor noi angajamente în anul 2017, au fost elaborate o serie de documente informative şi de ghidare, utile în accesarea şi implementarea cu succes a angajamentelor. Printre acestea găsiți pliante informative privind schemele / măsurile de plată pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unică de plată în campania 2017, completarea electronică a cererii unice de plată, normele de eco-condiţionalitate aplicabile, dar lista zonelor eligibile, hărți și alte materiale informative.

Pentru a aduce aces…