Treceți la conținutul principal

Investiţii de peste 10 milioane de lei în reţelele de apă şi canalizare

Aparegio Gorj anunță că au fost semnate două contracte de finanțare pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, dar și pentru modernizarea stațiilor de tratare a apei din municipiul Târgu-Jiu și localitățile componente. Durata de execuţie a contractelor este de 6 luni, urmând a fi executate lucrări care vizează asigurarea calității apei potabile în concordanță cu legile europene și naționale și reducerea riscului asupra sănătății umane. Primul contract vizează instalația de tratare biologică a amoniului, sustanță care s-a regăsit în apa furnizată cetățenilor din localitățile Preajba, Ursați și Polata, într-o cantitate mai mare decât limita admisă. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 10 milioane de lei, investiții de acest fel urmând a fi executate și la Târgu-Cărbunești, valoarea contractului fiind în acest caz de 4 milioane de lei. „SC APAREGIO Gorj SA beneficiază de asistenţă financiară acordată prin POS Mediu 2007–2013 pentru implementarea Proiectului „Extinderea şi Reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, modernizarea staţiilor de tratare şi a SEAU Târgu-Jiu, judeţul Gorj”, complementar proiectului major „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Gorj”, în baza Contractului de finanţare nr.16676/03.11.2015. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 18.697.983 lei, fără TVA și conform schemei de finanțare, 88,16% din aceasta valoare va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Fondul de coeziune. În cadrul acestui proiect, SC ApaRegio Gorj SA a semnat două contracte de execuție si proiectare lucrări, contracte atribuite în urma aplicării procedurii de licitaţie publică deschisă, cu respectarea prevederilor legislaţiei româneşti în domeniu”, se arată în comunicatul remis de societatea Aparegio.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

PASAJ RUTIER SUBTERAN OITUZ - STEFAN GUSE, MUNICIPIUL BACAU, JUDETUL BACAU

Program Operational: Programul Operational Regional
Axa Prioritara: Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport
Domeniul Major de Interventie: Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane, soselelor de centura
Operatiunea indicativa: Reabilitarea si modernizarea retelei de strazi urbane
Titlul: PASAJ RUTIER SUBTERAN OITUZ - STEFAN GUSE, MUNICIPIUL BACAU, JUDETUL BACAU
Numele beneficiarului: Primaria Municipiului Bacau din MUNICIPIUL BACAU, jud. BACAU

2,66 miliarde euro disponibili pentru fermierii din România pentru aplicare măsuri de mediu și climă

Fermierii din Regiunea Centru pot accesa angajamentele aplicabile măsurilor de mediu şi climă în cadrul cărora sunt disponibile sume de cca. 2,66 miliarde euro (Măsura 10 – 1,071 miliarde euro, Măsura 11 – 236,42 milioane euro, Măsura 13 – 1,355 miliarde euro).

Cu scopul asigurării tuturor informațiilor necesare pentru continuarea angajamentelor deschise pe parcursul anilor precedenți care se află în derulare în acest an, dar şi pentru asigurarea sprijinului necesar pentru deschiderea unor noi angajamente în anul 2017, au fost elaborate o serie de documente informative şi de ghidare, utile în accesarea şi implementarea cu succes a angajamentelor. Printre acestea găsiți pliante informative privind schemele / măsurile de plată pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unică de plată în campania 2017, completarea electronică a cererii unice de plată, normele de eco-condiţionalitate aplicabile, dar lista zonelor eligibile, hărți și alte materiale informative.

Pentru a aduce aces…