Treceți la conținutul principal

Decizii privind direcțiile de dezvoltare ale Regiunii Centru

In 25 noiembrie 2015, vor participa la Sibiu factorii de decizie ai Regiunii Centru, respectiv presedintii celor sase consilii judetene din regiune, primarii municipiilor resedinta de judet, dar si reprezentantii oraselor si comunelor din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Stadiul si absorbtia proiectelor implementate prin POR 2007-2013, viitoarele fonduri alocate prin POR 2014-2020, precum si alte proiecte in care este partener ADR Centru, inclusiv propunerile de activitati pentru anul 2016, se vor discuta in cadrul acestei Sedinte a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru, organizata de catre ADR Centru.

Ca urmare a invitatiei lansate de Presedintele CDR Centru, domnul Ioan Cindrea, miercuri, Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Centru se intruneste in Sala de Sedinte a Consiliului Judetean Sibiu. Ordinea de zi a intalnirii aduce in discutie 12 puncte ce cuprind proiecte de hotarare privind atributiile ADR Centru in derularea proiectelor cu finantare nerambursabila derulate prin Programul Operational Regional si resursele implicate, dar si participarea la proiecte internationale si analize ale stadiului programelor operationale implementate la nivel regional.

Una dintre principalele teme de discutie ale acestei sedinte o reprezinta atributiile preluate de ADR Centru in calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, delegate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Dezvoltarii Regionale. Autoritatea de Management a programului a stabilit drepturile si obligatiile partilor care decurg din aceasta delegare. Concluziile intalnirilor nationale din cadrul Comitetelor de Monitorizare POR (CMPOR) care au avut loc recent pentru pe ambele programe, 2007-2013 si 2014-2020, dar si noutati in privinta lansarii axelor pe viitorul program de finantare nerambursabila vor fi prezentate celor ce participa la aceasta sedinta. Se vor discuta de asemenea proiectele de infrastructura rutiera ce se vor finanta prin POR 2014-2020, luand in considerare si faptul ca este prioritatea care se va lansa prima pentru depunerea proiecte.

”Dorim sa incheiem programele POR si POSCCE 2007-2013, pastrandu-ne locul printre cele mai bune regiuni din tara, remarcate prin rezultate, calitate si prin legatura stransa cu beneficiarii de fonduri. Recent am organizat un amplu eveniment dedicat dezvoltarii urbane inteligente, un domeniu ce prin POR 2014-2020 va avea alocat un buget de peste 50% din fondurile alocate din program la nivel regional. Vom prezenta elemente noi, cerintele solicitate de catre Comisia Europeana, care, coroborate cu noutatile din cadrul CMPOR, vor sustine autoritatile publice locale in pregatirea viitoarelor proiecte. Parteneriatele noi ale ADR Centru si implicarea in proiecte internationale, pentru a dezvolta proiectele ce sustin dezvoltarea Regiunii Centru, dar si actiuni punctuale prin care pastram legatura, atat cu beneficiarii de fonduri, cat si cu cetatenii, sunt principalele activitati pe care ne axam pentru anul 2016”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Concluziile Conferintei internationale ce a avut loc recent la Alba Iulia, dar si proiectele depuse in cadrul Programului Transnational Dunarea 2014-2020 vor fi prezentate membrilor CDR prezenti.

Va invitam sa participati la aceasta Sedinta a CDR Centru la Sala de Sedinte din cadrul Consiliului Judetean Sibiu, municipiul Sibiu, Str. Gen. Gheorghe Magheru, nr. 14, miercuri 25.11.2015, incepand cu ora 10.00.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lista cererilor de finanțare respinse în etapa de verificare a conformității administrative și eligibilității pentru apelul de proiecte POCU/19/4/4.1- regiune dezvoltată

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (AM POCU) publică lista cererilor de finanțare care au fost respinse în etapa de verificare a conformității administrative și eligibilității pentru apelurile de proiecte POCU/19/4/4.1 „Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri integrate- regiune dezvoltată (București-Ilfov)”.

În perioada 07.04.2017-10.04.2017, solicitanții ale căror cereri de finanțare au fost respinse în această etapă vor primi Scrisoarea de informare exclusiv la adresa/ adresele de e-mail precizate în cererea de finanțare. Solicitanții ale căror cereri de finanțare se regăsesc în listele atașate, dar nu au primit scrisoarea de informare până la sfârșitul zilei de 10.04.2017 sunt rugați să contacteze AM POCU la adresa de email cabinet.posdru@fonduri-ue.ro.

Solicitantul poate cont…

A fost publicat Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6

Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6, a fost publicat pe site-ul AFIR, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…