Treceți la conținutul principal

Centru: Conferinta de final a Programului Operational Regional 2007-2013 la nivelul regiunii

ADR Centru isi propune sa analizeze, alaturi de partenerii semnificativi implicati in implementarea programului REGIO, impactul acestui program ajuns la final. Pe parcursul Conferintei vor fi vizualizate rezultatele proiectelor din Regiunea Centru si se va discuta despre problemele intampinate in timpul derularii proiectelor si solutiile gasite pentru rezolvarea acestora.

In acelasi timp, vor fi abordate oportunitatile de finantare nerambursabile disponibile prin ADR Centru in perioada 2014-2020, precum si ultimele noutati in ceea ce priveste lansarile si continutul ghidurilor. Tinand cont de obiectivele noii perioade de programare, ADR Centru doreste sa preia exemple din lectiile invatate de beneficiarii proiectelor deja derulate si sa transmita informatii referitoare la viitoarea perioada de programare, programele prin care se vor aloca fondurile si autoritatile prin care se vor derula acestea.

Evenimentul va avea loc in data de 3 decembrie 2015, in Sala de conferinte a Hotelului Parc din Alba Iulia, incepand cu ora 11.00, conform Agendei.

In acest an, va avea loc si o scurta interventie referitoare la rolul ADR Centru si valoarea adaugata pe care o aduce procesului de dezvoltare regionala, cu resurse europene. Din acest punct de vedere vor exista discutii cu participantii la eveniment despre rolul pe care il au comunitatile locale din Romania, in cadrul actiunilor de cooperare comunitara in Anul European pentru Dezvoltare.

Persoanele interesate de participare sunt rugate sa confirme participarea pana la data de 27 noiembrie 2015, catre Departamentul Relatii Publice si Birou de Informare al ADR Centru, tel - 0258.818616/ int. 121, 122, 123, fax - 0258.818613, e-mail: office@adrcentru.ro sau relatii_publice@adrcentru.ro.

Sursa: ADR Centru

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Farmacie înfiinţată în satul Amara cu sprijinul EBC

Locuitorii satului Amara din comuna Balta Albă (jud. Buzău) îşi vor vedea un al doilea mare vis împlinit. După renovarea şi modernizarea dispensarului medical, prin programul “Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC) derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a fost posibilă înfiinţarea unei farmacii. Astfel localnicii vor fi scutiţi de drumurile istovitoare până la Râmnicu Sărat şi cheltuielile aferente, uneori peste posibilităţile lor materiale.

O farmacie în localitatea lor natală rămăsese dorinţa cea mai mare a locuitorilor satului Amara, după reabilitarea şi dotarea la standarde europene a Dispensarului Medical, realizată în anul 2010 la iniţiativa managerului RECL Simona Necula. Tot prin eforturile sale susţinute şi cu mijloacele IT&C puse la dispoziţie prin programul EBC, această dorinţă va deveni realitate în scurt timp. Înfiinţarea farmaciei era absolut necesară, deoarece oamenii din comunitate, majoritatea în vârstă şi cu o stare de sănătate precară, s…

Calendar lansare sesiuni PNDR în 2017

În data de 15.03.2017 a avut loc prima întâlnire a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 aferentă anului 2017, întâlnire prezidată de domnul secretar de stat Alexandru Potor la care au participat un număr de 32 membri, alături de reprezentanții Autorității de Management pentru PNDR, reprezentanții AFIR, reprezentanții APIA și ai Directoratului General pentru Agricultură din cadrul Comisiei Europene.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate și aprobate în unanimitate propunerile de modificare a criteriilor de selecție aferente submăsurilor pentru realizarea de investiții in exploatațiile agricole/pomicole, în procesarea/marketingul produselor agricole ori pomicole, pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale, pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol/pomicol, pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare – sectorul agricol/pomicol, precum și calendarul…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.