Treceți la conținutul principal

A fost lansata a doua cerere de proiecte pe POCA, dedicata cresterii transparentei publice!

Pe 19 noiembrie 2015, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin AM POCA a lansat Cererea de proiecte IP2/2015 - Sprijinirea actiunilor privind cresterea transparentei in autoritatile si institutiile publice precum si a masurilor aferente sistemului de control managerial intern in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa 2014-2020.

Proiectele vor fi depuse in cadrul Axei prioritare – 2. Administratie si sistem judiciar accesibile si transparente, Obiectivului specific (OS) 2.2 – Cresterea transparentei, eticii si integritatii in cadrul autoritatilor si institutiilor publice.

In acest context, partile interesate pot depune:
 • fisa de proiect (Anexa nr. 1) – in intervalul 20 noiembrie - 21 decembrie 2015.
 • cererea de finantare (Anexa nr. 2) - in perioada de acordare a asistentei de catre AM POCA si dupa expirarea acestei perioade, dar nu mai tarziu de 8 februarie 2015.

Solicitanti eligibili
Pot depune fisa de proiect in cadrul acestei cereri de proiecte urmatoarele institutii:
 • Secretariatul General al Guvernului/Cancelaria Primului Ministru;
 • Ministerul pentru Societatea Informationala;
 • Ministerul Finantelor Publice;
 • Curtea de Conturi a Romaniei.

Parteneri eligibili
Pot fi parteneri in cadrul acestei cereri de proiecte urmatoarele tipuri de institutii, cu competente/atributii dovedite (conform documentelor de constituire/ infiintare/organizare si functionare) in domeniul in care se incadreaza obiectivele proiectului propus, astfel:
 • Autoritati si institutii publice centrale asa cum sunt ele adresate in SCAP;
 • Autoritati si institutii publice locale de la nivelul judetelor si municipiilor;
 • Autoritati administrative autonome;
 • ONG-uri;
 • Parteneri sociali – organizatii sindicale, organizatii patronale, precum si formele de asociere ale acestora cu personalitate juridica;
 • Institutii publice de invatamant superior acreditate si/sau institutii de cercetare;
 • Academia Romana.

Pentru a descarca documentele aferente cererii de proiecte, click aici.

Sursa: MDRAP

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Calendar lansare sesiuni PNDR în 2017

În data de 15.03.2017 a avut loc prima întâlnire a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 aferentă anului 2017, întâlnire prezidată de domnul secretar de stat Alexandru Potor la care au participat un număr de 32 membri, alături de reprezentanții Autorității de Management pentru PNDR, reprezentanții AFIR, reprezentanții APIA și ai Directoratului General pentru Agricultură din cadrul Comisiei Europene.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate și aprobate în unanimitate propunerile de modificare a criteriilor de selecție aferente submăsurilor pentru realizarea de investiții in exploatațiile agricole/pomicole, în procesarea/marketingul produselor agricole ori pomicole, pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale, pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol/pomicol, pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare – sectorul agricol/pomicol, precum și calendarul…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.