Treceți la conținutul principal

Poliţiştii de la Gruia învaţă pe fonduri europene cum să apere cetăţenii de infractori

Poliţiştii mehedinţeni învaţă pe fonduri europene, într-un parteneriat cu Confederaţia Elveţiană, cum să-şi îmbunătăţească timpul de intervenţie la solicitările venite din partea localnicilor din Gruia, acolo unde există o puternică comunitate de rromi.Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi derulează în prezent, în parteneriat cu Confederaţia Elveţiană, microproiectul ,,Obiectiv comun: asigurarea unui climat de siguranţă publică în comuna Gruia, Judeţul Mehedinţi”, ce face parte dintr-un proiect cu fonduri nerambursabile “Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, cu accent pe comunităţi de romi şi alte comunităţi defavorizate din punct de vedere socio-economic”.

“Obiectivul general al microproiectului îl reprezintă îmbunătăţirea climatului de ordine, creşterea gradului de siguranţă a populaţiei şi optimizarea timpului de intervenţie la evenimentele sesizate, iar ca obiective specifice amintim pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a populaţiei prin activităţi de informare desfăşurate în comunitatea şi în şcolile de pe raza comunei Gruia”, precizează Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi.

Până în prezent au fost desfăşurate o serie de activităţi prin care s-a urmărit şi îmbunătăţirea serviciului poliţienesc acordat populaţiei din localitate şi a capacităţii poliţiei de a preveni şi combate faptele anti-sociale.

Faza de implementare a microproiectului urmează să se încheie la data de 30.01.2015, dată până la care se vor derula şi alte activităţi cuprinse în graficul de implementare a proiectului.

În vara anului 2013, IPJ Mehedinţi a afost târât într-un scandal de proporţii după ce adjunctul şefului Postului de Poliţie de la Gruia, Petre Nedelcu, a lovit mortal un copil şi a băgat în spital alţi trei copiii. În urma probelor biologice s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,60 grame alcool în sânge.

Poliţistul care a ucis un copil la Gruia nu era la prima abatere de acest gen. În anul 2011, pe când era şef de post la Rogova, tot în stare de ebrietate, a acroşat un biciclist. La vremea respectivă a scăpat uşor întrucât biciclistul nu a depus plângere penală împotriva sa.

Pe de altă parte, localnicii s-au plâns în repetate rânduri că poliţiştii nu rezolvă plângerile venite din partea lor, în mod special pentru furturi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost publicat Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6

Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6, a fost publicat pe site-ul AFIR, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

Anunț important pentru GAL-uri! A fost publicat Manualul de procedură aferent submăsurii 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală“, versiunea 01

Anunț important pentru GAL-uri! Manualul de procedură aferent submăsurii 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală“, versiunea 01, a fost publicat pe pagina oficială de internet a AFIR.

Acesta se află în cadrul secţiunii „Investiții PNDR”, subsecţiunea „LEADER- SM 19.2”.
https://portal.afir.info/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_m_19_leader_sm19_2_actiuni_in_strategia_de_dezvoltare_locala

Reducerea costurilor de întreținere printr-un proiect de reabilitare termică

Finanțarea reabilitării termice a locuințelor prin POR 2014-2020

Al doilea proiect de finanțare prin POR 2014-2020 pentru municipiul Odorheiu Secuiesc și primul de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost semnat azi, 26.06.2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectul cu denumirea ”Reabilitare termică a blocurilor prin POR 2014-2020”, este finanțat prin prioritatea de investiții 3.1 ce vizează sprijinirea eficienței energetice. Acest proiect are o valoare totală de aproape 639.000 lei, din care circa 300.000 lei sunt solicitați de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, spre finanțare nerambursabilă. Contractul de finanțare a fost semnat de către domnul Árpád Gálfi, primarul municipiului, precum și de către domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Apelul de finanțare a proiectelor de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost deschis în 2016, în perioada mai-noiembrie. Deși au fost depuse de către autoritățile publice locale…