Treceți la conținutul principal

Morini, Veneto Banca: Fondurile structurale constituie ocazia de a face saltul de calitate pentru alinierea la standardele europeneRomânia trebuie să înveţe să exploateze fondurile structurale puse la dispoziţie de Uniunea Europeană, acest aspect foarte important pentru creşterea economică viitoare, spune Alberto Morini, directorul general al Veneto Banca în România.

“Anul 2015 va fi un an important pentru România având în vedere volumul mare de fonduri structurale puse la dispoziţie de Uniunea Europeană pe care România va trebui să ştie cum să le exploateze”, a atras atenţia directorul.

România are o rată de absorţie redusă şi este “codaşa” Europei,această rată fiind în prezent de circa 45,5%, potrivit datelor Minsterului Fondurilor Europene.

În total, România autilizat în ultimii opt ani doar aproximativ 8,7 miliarde de euro din cele peste 19,2 miliarde puse la dispoziţie de către Uniunea Europeană în perioada 2007 – 2013.

“Am creat şi o structură dedicată finanţării structurate ţinând cont de faptul că România este a doua ţară ca destinaţie, după Polonia, a fondurilor structurale din partea Uniunii Europene în perioada 2014-2020”, a spus Morini.

Segmentul principal de clientelă al Veneto Banca îl reprezintă segmentul IMM-urilor, banca dorind să construiască o structură dedicată pentru segmentul corporate, conform structurii din cadrul băncii-mamă. Morini adaugă că cererea de credite s-a concentrat pe sectorul energiei regenerabile, sectorul agricol, manufacturier şi imobiliar.

“Observăm că societăţile româneşti acordă atenţie fondurilor structurale, care constituie, după părerea noastră, ocazia de a face saltul de calitate pentru alinierea la standardele europene”.

În prezent, banca îşi îndreaptă atenţia în special către agricultură, despre care anticipează creşteri durabile, sectorul manufacturier, cu accent pe export, şi sectorul energetic din surse regenerabile.

Aşteptările directorului cu privire la evoluţia economiei şi comportamentul de plată al clienţilor sunt optimiste: “Ne aflăm într-un moment în care piaţa a operat deja o selecţie naturală printre jucători, eliminând rău platnicii. Astfel, ne aşteptăm la o îmbunătăţire a comportamentului de plată al clienţilor”.

În ceeace priveşte Veneto Banca, pentru sfârşitul de an estimărileindică un sold pozitiv al creditelor băncii cu circa 30 de milioane de euro. Volumul depozitelor este aşteptatsă crească şi el, fiind estimat un sold pozitiv de 50 de milioane de euro.

Referitor la procesul de dezintermediere cu care se confruntă sistemul bancar autohton, directorul spune că Veneto Banca nu va reduce susţinerea pentru sucursala din România, ci intenţionează să o crească, “întrucât crede în potenţialul economiei româneşti în următorii ani”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost publicat Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6

Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6, a fost publicat pe site-ul AFIR, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

Anunț important pentru GAL-uri! A fost publicat Manualul de procedură aferent submăsurii 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală“, versiunea 01

Anunț important pentru GAL-uri! Manualul de procedură aferent submăsurii 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală“, versiunea 01, a fost publicat pe pagina oficială de internet a AFIR.

Acesta se află în cadrul secţiunii „Investiții PNDR”, subsecţiunea „LEADER- SM 19.2”.
https://portal.afir.info/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_m_19_leader_sm19_2_actiuni_in_strategia_de_dezvoltare_locala

Reducerea costurilor de întreținere printr-un proiect de reabilitare termică

Finanțarea reabilitării termice a locuințelor prin POR 2014-2020

Al doilea proiect de finanțare prin POR 2014-2020 pentru municipiul Odorheiu Secuiesc și primul de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost semnat azi, 26.06.2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectul cu denumirea ”Reabilitare termică a blocurilor prin POR 2014-2020”, este finanțat prin prioritatea de investiții 3.1 ce vizează sprijinirea eficienței energetice. Acest proiect are o valoare totală de aproape 639.000 lei, din care circa 300.000 lei sunt solicitați de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, spre finanțare nerambursabilă. Contractul de finanțare a fost semnat de către domnul Árpád Gálfi, primarul municipiului, precum și de către domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Apelul de finanțare a proiectelor de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost deschis în 2016, în perioada mai-noiembrie. Deși au fost depuse de către autoritățile publice locale…