Treceți la conținutul principal

Mihnea Costoiu a înmânat titlul de parc ştiinţific pentru proiectul Tetapolis din Cluj

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a acordat joi titlul de parc ştiinţific pentru un proiect care se derulează la Cluj.

Mihnea Costoiu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, că proiectul Tetapolis a pornit foarte bine şi că are toate şansele să fie unul de succes.

"Toate lucrurile sunt la început, aşa cum este şi Tetapolis, dar au început deja colaborări, acorduri semnate, sunt participări importante, sunt şi câteva rezultate concrete. Mai este mult până departe, dar nu putem să nu recunoaştem faptul că acest parc ştiinţific a reuşit să aibă o pornire foarte, foarte bună. Din acest motiv, am dorit să vin personal pentru a înmâna acest titlu de parc ştiinţific", a declarat Mihnea Costoiu, cu ocazia înmânării titlului către preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Finanţarea parcului ar urma să se facă din fonduri europene, iar investiţia se va ridica la circa 50 de milioane de euro.

Pe 25 iunie, Consiliul Judeţean Cluj anunţa înfiinţarea parcului ştiinţific şi tehnologic Tetapolis.

"Consiliul Judeţean Cluj doreşte să dezvolte un proiect cu societatea de administrare a parcurilor industriale Tetarom şi mediul universitar şi va înfiinţa un parc ştiinţific şi tehnologic. Vom beneficia de expertiza Asociaţiei Internaţionale a Parcurilor Ştiinţifice (IASP), reţeaua mondială de parcuri ştiinţifice şi zone de inovare. S-a ales Clujul având în vedere prezenţa universităţilor de aici, a experienţei acestora şi a unui mediu de afaceri dinamic", declara, la acea dată, Horea Uioreanu.

Tot atunci, directorul SC Tetarom SA, Viorel Găvrea, afirma că viitorul parc va fi înfiinţat pe un teren de circa 10 hectare.

"Parcul ştiinţific şi tehnologic Tetapolis face obiectul unei aplicaţii pe care o vom depune în vederea accesării de fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial, axa 2. Suma maximă pe care o vom solicita pentru parc este 50 de milioane de euro. Vom construi clădiri în viitorul parc, vom construi şi echipa laboratoare de cercetare, de inovare, de transfer tehnologic, în parteneriat cu mediul academic, iar cercetarea va cuprinde mai multe domenii, de la chimie la oncologie. De asemenea, în parc se vor crea incubatoare de afaceri. Viitorul parc va fi înfiinţat pe un teren de circa 10 hectare, care urmează să fie identificat la o distanţă de maximum 10 kilometri de Cluj-Napoca. Sperăm ca până în 2015 să avem gata această infrastructură de afaceri", spunea Viorel Găvrea.

Proiectul Tetapolis, iniţiat de CJ Cluj şi compania Tetarom, în parteneriat cu principalele universităţi clujene, prevede crearea unor parcuri ştiinţifice şi tehnologice cu un grad ridicat de specializare, axate în principal pe susţinerea activităţilor de cercetare, dezvoltare şi inovare la nivel local şi pe susţinerea mediului antreprenorial.

Parcurile ştiinţifice şi tehnologice se înfiinţează în scopul utilizării rezultatelor activităţii de cercetare şi aplicării tehnologiilor avansate în economie, în scopul creşterii participării instituţiilor de învăţământ superior acreditate şi a unităţilor de cercetare la procesul de dezvoltare economico-socială prin ştiinţă şi tehnologie.

The original article may still be available at http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/236061-Mihnea-Costoiu-a-inmanat-titlul-de-parc-stiintific-pentru-proiectul-Tetapolis-din-Cluj.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman redeschide apelurile de proiecte destinate comunităților marginalizate

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, lansează variantele finale, îmbunătățite, ale Ghidurilor Solicitantului corespunzătoare apelurilor de proiecte POCU 4.1. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - regiuni mai puțin dezvoltate și regiune dezvoltată”, respectiv POCU 4.2. „Dezvoltarea Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate”. Ghidurile solicitantului au fost relansate în consultare publică din data de 31 martie 2017 până în 10 aprilie 2017, forma finală a documentelor incluzând propuneri agreate, primite din partea publicului interesat.Apelurile de proiecte aferente acestor ghiduri de finanțare se deschid în sistemul informatic MySMIS2014 în data de 18 aprilie 2017, ora 10:00 și se închid în 16 iunie 2017, ora 16:00.Proiectele care vor fi finanțate viz…

POR: Instrucțiune cu privire la perioada de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un contract înainte de 1 ianuarie 2014

AM POR a publicat, în data de 4 aprilie 2017, Instrucțiunea AMPOR nr. 34 cu privire la stabilirea perioadei de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, în cadrul apelurilor de proiecte lansate și a celor care urmează a fi lansate.

Astfel, perioada de implementare a Proiectului este de [durata] luni, respectiv între data [z/l/a] și data [z/l/a], aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. În cazul unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, perioada de implementare a proiectului va începe la data de 1 ianuarie 2014.

Documente:
Instructiunea 34.pdf