Treceți la conținutul principal

Magiunul de Topoloveni va fi promovat cu sprijin elvetian in trei noi tari

Secretarul de stat Achim Irimescu s-a aflat intr-o vizita de lucru in judetul Arges, alaturi de Excelenta Sa, Jean Hubert Lebet, ambasadorul Confederatiei elvetiene la Bucuresti. Cu aceasta ocazie, la Primaria orasului Topoloveni a avut loc o intalnire cu primarul orasului Topoloveni, Gheorghe Botirca si alti primari ai comunelor din zona, precum si cu oameni de afaceri din judetul Arges. Apoi, oficialii au vizitat cele doua obiective economice – Fabrica de magiun Topoloveni si Fabrica de Conserve Topoloveni.

Intre Romania si Elvetia exista un subprogram de colaborare, ”Dezvoltarea Indicatiilor Geografice in Romania”, in care sunt parteneri Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Asociatia Elvetiana pentru Dezvoltarea Zonelor Rurale si Agriculturii si Fundatia ADEPT - ONG romano-englez care se adreseaza in special spatiului rural si conservarii acestuia.

Proiectul, care este in desfasurare pe o perioada de trei ani (2013-2015), isi propune sa promoveze in Romania trei produse reprezentative, dintr-un segment de produse traditionale, pentru a fi recunoscute la nivelul Uniunii Europene pe schema de calitate a Regulamentului UE privind schemele din domeniul calitatii produselor agricole si alimentare.

Produs cu Indicatie Geografica Protejata, Magiunul de prune Topoloveni beneficiaza de un program de promovare pe piete terte – Rusia, Elvetia si Norvegia, care este sustinut in proportie de 50% din fonduri europene si 30% de la bugetul national si 20 % de catre operatorul economic beneficiar, prevazut sa se deruleze pe durata a trei ani. In baza aceleiasi masuri de sprijin, parte a Politicii Agricole Comune, Magiunul de prune Topoloveni va fi promovat in SUA, Emiratele Arabe Unite si Arabia Saudita prin intermediul unui nou program de actiuni, care ar putea sa primeasca acordul de finantare din partea Uniunii Europene in cursul saptamanii.

The original article may still be available here: http://www.fonduri-structurale.ro/Detaliu.aspx?t=Stiri&eID=13924

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman redeschide apelurile de proiecte destinate comunităților marginalizate

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, lansează variantele finale, îmbunătățite, ale Ghidurilor Solicitantului corespunzătoare apelurilor de proiecte POCU 4.1. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - regiuni mai puțin dezvoltate și regiune dezvoltată”, respectiv POCU 4.2. „Dezvoltarea Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate”. Ghidurile solicitantului au fost relansate în consultare publică din data de 31 martie 2017 până în 10 aprilie 2017, forma finală a documentelor incluzând propuneri agreate, primite din partea publicului interesat.Apelurile de proiecte aferente acestor ghiduri de finanțare se deschid în sistemul informatic MySMIS2014 în data de 18 aprilie 2017, ora 10:00 și se închid în 16 iunie 2017, ora 16:00.Proiectele care vor fi finanțate viz…

POR: Instrucțiune cu privire la perioada de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un contract înainte de 1 ianuarie 2014

AM POR a publicat, în data de 4 aprilie 2017, Instrucțiunea AMPOR nr. 34 cu privire la stabilirea perioadei de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, în cadrul apelurilor de proiecte lansate și a celor care urmează a fi lansate.

Astfel, perioada de implementare a Proiectului este de [durata] luni, respectiv între data [z/l/a] și data [z/l/a], aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. În cazul unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, perioada de implementare a proiectului va începe la data de 1 ianuarie 2014.

Documente:
Instructiunea 34.pdf