Treceți la conținutul principal

Magiunul de Topoloveni va fi promovat cu sprijin elvetian in trei noi tari

Secretarul de stat Achim Irimescu s-a aflat intr-o vizita de lucru in judetul Arges, alaturi de Excelenta Sa, Jean Hubert Lebet, ambasadorul Confederatiei elvetiene la Bucuresti. Cu aceasta ocazie, la Primaria orasului Topoloveni a avut loc o intalnire cu primarul orasului Topoloveni, Gheorghe Botirca si alti primari ai comunelor din zona, precum si cu oameni de afaceri din judetul Arges. Apoi, oficialii au vizitat cele doua obiective economice – Fabrica de magiun Topoloveni si Fabrica de Conserve Topoloveni.

Intre Romania si Elvetia exista un subprogram de colaborare, ”Dezvoltarea Indicatiilor Geografice in Romania”, in care sunt parteneri Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Asociatia Elvetiana pentru Dezvoltarea Zonelor Rurale si Agriculturii si Fundatia ADEPT - ONG romano-englez care se adreseaza in special spatiului rural si conservarii acestuia.

Proiectul, care este in desfasurare pe o perioada de trei ani (2013-2015), isi propune sa promoveze in Romania trei produse reprezentative, dintr-un segment de produse traditionale, pentru a fi recunoscute la nivelul Uniunii Europene pe schema de calitate a Regulamentului UE privind schemele din domeniul calitatii produselor agricole si alimentare.

Produs cu Indicatie Geografica Protejata, Magiunul de prune Topoloveni beneficiaza de un program de promovare pe piete terte – Rusia, Elvetia si Norvegia, care este sustinut in proportie de 50% din fonduri europene si 30% de la bugetul national si 20 % de catre operatorul economic beneficiar, prevazut sa se deruleze pe durata a trei ani. In baza aceleiasi masuri de sprijin, parte a Politicii Agricole Comune, Magiunul de prune Topoloveni va fi promovat in SUA, Emiratele Arabe Unite si Arabia Saudita prin intermediul unui nou program de actiuni, care ar putea sa primeasca acordul de finantare din partea Uniunii Europene in cursul saptamanii.

The original article may still be available here: http://www.fonduri-structurale.ro/Detaliu.aspx?t=Stiri&eID=13924

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

DEZVOLTAREA SC AXA DENTAL CLINIC SRL PRIN ACHIZITIONAREA DE ECHIPAMENTE SI DOTARI PENTRU TEHNICA DENTARA

Axa 4 - Masura 3 - 22.10.2012 - 12 luni
Localitate : Barlad
Judet : Vaslui
Beneficiar : SC AXA DENTAL CLINIC SRL
Stadiu proiect : Finalizat
I. Solicitantul :SC AXA DENTAL CLINIC SRL
II. Localizarea proiectului: Regiunea de Dezvoltare Nord Est, STR. REPUBLICII, NR 185, BARLAD, JUD. VASLUI
III. Numarul contractului: nr. 3472 /22.10.2012
IV. Valoarea contractului de finantare
Valoare totală a proiectului (RON) Valoare eligibilă (RON)
Total eligibil din care:
FEDR Buget naţional Contribuţie beneficiar (RON) 218.646,09 165.234,25 147.785,51 17.448,74 0,00 din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT - AM POR : 165.234,25 lei(100,00 % din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ : 37.532EURO

V. Obiectivele specifice proiectului finantat :
-cresterea cifrei de afaceri cu minim 50% la sfarsitul primului an de operare;
-crearea a minim 2 noi locuri de munca.
VI. Grupul ţintă al proiectului finantat :
Beneficiari directi:
-SC AXA DENTAL CLINIC SRL;
-persoane fizice si juridice a…