Treceți la conținutul principal

Forumul Anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunării, pe 28-29 octombrie, la Bucureşti

Forumul Anual al Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării va avea loc în zilele de 28 şi 29 octombrie la Bucureşti, reunind reprezentanţi guvernamentali din 14 state dunărene, alături de oficiali europeni.

"Forumul este evenimentul major al Strategiei Dunării, în condiţiile în care strategia este o realitate destul de specială, nu este o instituţie, nu este o organizaţie cu structuri proprii, este, de fapt, un mecanism de cooperare (...), o nouă formă a politicii de coeziune a Uniunii Europene, care, după extindere, a realizat că trebuie să-şi regândească oarecum mecanismele de realizare a acestei politici de coeziune, adaptându-le la o realitate cu state mai multe şi mult mai diferite din punct de vedere al nivelului de dezvoltare", a explicat diplomatul Carmen Podgorean, coordonator naţional pentru implementarea Strategiei Dunării.

Forumul, cu titlul "Regiunea Dunării - mai puternici împreună, mai puternici în lume", este organizat de Guvernul României împreună cu Comisia Europeană şi urmăreşte abordarea modului în care strategia ajută statele riverane să facă faţă provocărilor actuale comune, dar şi să influenţeze revitalizarea economiei, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Temele de discuţie vor aborda rolul Strategiei Dunării pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, echilibrarea dezvoltării economice cu ecologia şi gestionarea riscurilor de mediu, finanţarea proiectelor pentru Strategia Dunării în viitorul cadru de finanţare europeană 2014-2020.

Luni, în deschiderea forumului ce va fi găzduit de Palatul Parlamentului, vor susţine alocuţiuni preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, premierul Victor Ponta, comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, vicepremierul Liviu Dragnea, şefii diplomaţiilor română şi austriacă, Titus Corlăţean şi Michael Spindelegger.

În marja Forumului vor fi organizate reuniunea miniştrilor afacerilor externe şi reuniunea miniştrilor dezvoltării regionale din statele SUERD, evenimente conexe, precum 3rd Danube Financing Dialogue, seminarul Danube Innovation Partnership şi alte activităţi iniţiate de coordonatorii de arii prioritare ale strategiei. AGERPRES/(A, AS - autor: Victoria Vioară, editor: Florin Marin)

 

The original article may still be available at: http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/231966-Forumul-Anual-al-Strategiei-UE-pentru-regiunea-Dunarii-pe-2829-octombrie-la-Bucuresti.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman redeschide apelurile de proiecte destinate comunităților marginalizate

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, lansează variantele finale, îmbunătățite, ale Ghidurilor Solicitantului corespunzătoare apelurilor de proiecte POCU 4.1. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - regiuni mai puțin dezvoltate și regiune dezvoltată”, respectiv POCU 4.2. „Dezvoltarea Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate”. Ghidurile solicitantului au fost relansate în consultare publică din data de 31 martie 2017 până în 10 aprilie 2017, forma finală a documentelor incluzând propuneri agreate, primite din partea publicului interesat.Apelurile de proiecte aferente acestor ghiduri de finanțare se deschid în sistemul informatic MySMIS2014 în data de 18 aprilie 2017, ora 10:00 și se închid în 16 iunie 2017, ora 16:00.Proiectele care vor fi finanțate viz…

POR: Instrucțiune cu privire la perioada de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un contract înainte de 1 ianuarie 2014

AM POR a publicat, în data de 4 aprilie 2017, Instrucțiunea AMPOR nr. 34 cu privire la stabilirea perioadei de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, în cadrul apelurilor de proiecte lansate și a celor care urmează a fi lansate.

Astfel, perioada de implementare a Proiectului este de [durata] luni, respectiv între data [z/l/a] și data [z/l/a], aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. În cazul unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, perioada de implementare a proiectului va începe la data de 1 ianuarie 2014.

Documente:
Instructiunea 34.pdf