Treceți la conținutul principal

Comisarii europeni Dacian Ciolos si Johannes Hahn vin luni in Romania, unde vor participa la Forumul Strategiei UE pentru regiunea Dunarii

Comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, si cel pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, incep luni vizite oficiale in Romania, urmand sa participe la Forumul Anual al Strategiei pentru regiunea Dunarii 2013, concept integrat in care UE directioneaza 100 de miliarde de euro prin politica de coeziune.

Conform agendei anuntate de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, in timpul vizitei sale de 2 zile, austriacul Johannes Hahn se va intalni cu prim-ministrul Victor Ponta, cu viceprim-ministrul si ministrul dezvoltarii regionale Liviu Dragnea si cu membrii comisiilor de afaceri europene ai Parlamentului Romaniei "pentru a discuta atat despre cresterea capacitatii de absorbtie in cadrul exercitiului bugetar curent, cat si despre planificarea pentru perioada de programare 2014 ¬ 2020".

De asemenea, comisarul Hahn va participa la deschiderea lucrarilor celui de-al doilea forum anual al Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii, care va avea loc la Palatul Parlamentului. In marja forumului, comisarul european pentru politica regionala va participa la reuniunile ministrilor de externe si ministrilor dezvoltarii regionale ai statelor implicate in Strategia Dunarii, precum si la intalniri cu reprezentantii punctelor nationale de contact si coordonatorii domeniilor prioritare in cadrul strategiei Dunarii.

La randul lui, in timpul vizitei sale de 3 zile, Dacian Ciolos va avea intalniri cu presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, cu vicepremierul Liviu Dragnea, cu ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Daniel Constantin, cu ministrul Afacerilor Externe Titus Corlatean si cu ministrul-delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica Mihnea Costoiu. Marti, si Ciolos va participa la Forumul Anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunarii 2013.

La Forumul Anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunarii (SUERD) 2013, de la Palatul Parlamentului, sunt asteptati sa participe oficiali din cele 14 state implicate in SUERD. Reuniunea de la Bucuresti va lua in discutie teme precum securitatea energetica, problemele de transport, poluarea, migratia fortei de munca inalt calificate, in contextul Strategiei UE pentru regiunea Dunarii. Romania este coordonator de programe in cadrul SUERD pe 3 domenii principale: managementul apelor interne (impreuna cu Austria), riscuri de mediu (alaturi de Ungaria) si cultura si turism (impreuna cu Bulgaria).

Lansata in aprilie 2011, Strategia UE pentru regiunea Dunarii implica 9 state membre ale UE (Romania, Germania, Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria si Croatia) si 5 state din afara Uniunii (Republica Moldova, Serbia, Bosnia, Muntenegru si Ucraina). Catre Strategia pentru Regiunea Dunarii Uniunea Europeana a canalizat fonduri de 100 de miliarde de euro, in politica de coeziune 2007-2013. Spre comparatie, pentru straregia comuna similiara destinata zonei Marii Baltice, fondurile in actualul ciclu financiar sunt de circa 50 de miliarde de euro.

The original article may still be available at http://economie.hotnews.ro/stiri-eurofonduri-15900439-comisarii-europeni-dacian-ciolos-johannes-hahn-vin-luni-romania-unde-vor-participa-forumul-strategiei-pentru-regiunea-dunarii.htm

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman redeschide apelurile de proiecte destinate comunităților marginalizate

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, lansează variantele finale, îmbunătățite, ale Ghidurilor Solicitantului corespunzătoare apelurilor de proiecte POCU 4.1. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - regiuni mai puțin dezvoltate și regiune dezvoltată”, respectiv POCU 4.2. „Dezvoltarea Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate”. Ghidurile solicitantului au fost relansate în consultare publică din data de 31 martie 2017 până în 10 aprilie 2017, forma finală a documentelor incluzând propuneri agreate, primite din partea publicului interesat.Apelurile de proiecte aferente acestor ghiduri de finanțare se deschid în sistemul informatic MySMIS2014 în data de 18 aprilie 2017, ora 10:00 și se închid în 16 iunie 2017, ora 16:00.Proiectele care vor fi finanțate viz…

POR: Instrucțiune cu privire la perioada de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un contract înainte de 1 ianuarie 2014

AM POR a publicat, în data de 4 aprilie 2017, Instrucțiunea AMPOR nr. 34 cu privire la stabilirea perioadei de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, în cadrul apelurilor de proiecte lansate și a celor care urmează a fi lansate.

Astfel, perioada de implementare a Proiectului este de [durata] luni, respectiv între data [z/l/a] și data [z/l/a], aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. În cazul unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, perioada de implementare a proiectului va începe la data de 1 ianuarie 2014.

Documente:
Instructiunea 34.pdf