Treceți la conținutul principal

Comisarii europeni Dacian Ciolos si Johannes Hahn vin luni in Romania, unde vor participa la Forumul Strategiei UE pentru regiunea Dunarii

Comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, si cel pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, incep luni vizite oficiale in Romania, urmand sa participe la Forumul Anual al Strategiei pentru regiunea Dunarii 2013, concept integrat in care UE directioneaza 100 de miliarde de euro prin politica de coeziune.

Conform agendei anuntate de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, in timpul vizitei sale de 2 zile, austriacul Johannes Hahn se va intalni cu prim-ministrul Victor Ponta, cu viceprim-ministrul si ministrul dezvoltarii regionale Liviu Dragnea si cu membrii comisiilor de afaceri europene ai Parlamentului Romaniei "pentru a discuta atat despre cresterea capacitatii de absorbtie in cadrul exercitiului bugetar curent, cat si despre planificarea pentru perioada de programare 2014 ¬ 2020".

De asemenea, comisarul Hahn va participa la deschiderea lucrarilor celui de-al doilea forum anual al Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii, care va avea loc la Palatul Parlamentului. In marja forumului, comisarul european pentru politica regionala va participa la reuniunile ministrilor de externe si ministrilor dezvoltarii regionale ai statelor implicate in Strategia Dunarii, precum si la intalniri cu reprezentantii punctelor nationale de contact si coordonatorii domeniilor prioritare in cadrul strategiei Dunarii.

La randul lui, in timpul vizitei sale de 3 zile, Dacian Ciolos va avea intalniri cu presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, cu vicepremierul Liviu Dragnea, cu ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Daniel Constantin, cu ministrul Afacerilor Externe Titus Corlatean si cu ministrul-delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica Mihnea Costoiu. Marti, si Ciolos va participa la Forumul Anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunarii 2013.

La Forumul Anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunarii (SUERD) 2013, de la Palatul Parlamentului, sunt asteptati sa participe oficiali din cele 14 state implicate in SUERD. Reuniunea de la Bucuresti va lua in discutie teme precum securitatea energetica, problemele de transport, poluarea, migratia fortei de munca inalt calificate, in contextul Strategiei UE pentru regiunea Dunarii. Romania este coordonator de programe in cadrul SUERD pe 3 domenii principale: managementul apelor interne (impreuna cu Austria), riscuri de mediu (alaturi de Ungaria) si cultura si turism (impreuna cu Bulgaria).

Lansata in aprilie 2011, Strategia UE pentru regiunea Dunarii implica 9 state membre ale UE (Romania, Germania, Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria si Croatia) si 5 state din afara Uniunii (Republica Moldova, Serbia, Bosnia, Muntenegru si Ucraina). Catre Strategia pentru Regiunea Dunarii Uniunea Europeana a canalizat fonduri de 100 de miliarde de euro, in politica de coeziune 2007-2013. Spre comparatie, pentru straregia comuna similiara destinata zonei Marii Baltice, fondurile in actualul ciclu financiar sunt de circa 50 de miliarde de euro.

The original article may still be available at http://economie.hotnews.ro/stiri-eurofonduri-15900439-comisarii-europeni-dacian-ciolos-johannes-hahn-vin-luni-romania-unde-vor-participa-forumul-strategiei-pentru-regiunea-dunarii.htm

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

DEZVOLTAREA SC AXA DENTAL CLINIC SRL PRIN ACHIZITIONAREA DE ECHIPAMENTE SI DOTARI PENTRU TEHNICA DENTARA

Axa 4 - Masura 3 - 22.10.2012 - 12 luni
Localitate : Barlad
Judet : Vaslui
Beneficiar : SC AXA DENTAL CLINIC SRL
Stadiu proiect : Finalizat
I. Solicitantul :SC AXA DENTAL CLINIC SRL
II. Localizarea proiectului: Regiunea de Dezvoltare Nord Est, STR. REPUBLICII, NR 185, BARLAD, JUD. VASLUI
III. Numarul contractului: nr. 3472 /22.10.2012
IV. Valoarea contractului de finantare
Valoare totală a proiectului (RON) Valoare eligibilă (RON)
Total eligibil din care:
FEDR Buget naţional Contribuţie beneficiar (RON) 218.646,09 165.234,25 147.785,51 17.448,74 0,00 din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT - AM POR : 165.234,25 lei(100,00 % din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ : 37.532EURO

V. Obiectivele specifice proiectului finantat :
-cresterea cifrei de afaceri cu minim 50% la sfarsitul primului an de operare;
-crearea a minim 2 noi locuri de munca.
VI. Grupul ţintă al proiectului finantat :
Beneficiari directi:
-SC AXA DENTAL CLINIC SRL;
-persoane fizice si juridice a…