Treceți la conținutul principal

Ministrul Mediului: În ultimele 7 luni rata de absorbţie a fondurilor europene s-a triplat

Valoarea ratei de absorbţie a fondurilor europene s-a triplat în ultimele şapte luni, datorită unor eforturi susţinute, a declarat, luni, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, conform unui comunicat remis AGERPRES.'La preluarea mandatului, Comisia Europeană rambursase României pentru POS Mediu suma de 197,17 milioane euro, respectiv rata absorbţiei era de 4,37%. După şapte luni, solicitările de plată către Comisia Europeană au ajuns la un total de 581,14 milioane euro, respectiv o rată de 12,88%. Putem remarca astfel, triplarea ratei, în doar 7 luni', a explicat Rovana Plumb.

Ministrul a subliniat faptul că buna relaţie de colaborare cu organismele europene au determinat ca POS Mediu să fie singurul program la care s-au reluat plăţile la sfârşitul anului, în valoare de aproape 200 milioane de euro. Datorită acestui lucru 'ne-am încadrat în ţinta de dezangajare şi România nu a pierdut din alocarea bugetară aferentă programului POS Mediu nici un euro la sfârşitul anului 2012'.

Rovana Plumb a semnat, luni, la Ploieşti, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, contractul de finanţare pentru proiectul 'Sistem integrat de management al deşeurilor în Judeţul Prahova'.

Cu o valoare de peste 37 milioane euro (fără TVA), proiectul 'Sistem integrat de management al deşeurilor în Judeţul Prahova' are ca obiective principale protejarea sănătăţii populaţiei şi al mediului, prin îmbunătăţirea colectării şi depozitării deşeurilor şi prin implementarea de măsuri de închidere şi reabilitare a depozitelor neconforme, cât şi conformarea cu cerinţele Directivei de depozitare a deşeurilor cu privire la deşeurile biodegradabile.

Din perspectiva avantajelor pe care le aduce sistemul de management integrat al deşeurilor îl poate aduce, ministrul Rovana Plumb a afirmat că '...domeniul deşeurilor este un potenţial generator de locuri de muncă verzi, de combustibili, de materii prime ieftine, prin reciclare. Din povara pentru comunităţi şi sursa de sancţiuni de la UE, deşeurile pot deveni, prin efortul nostru comun, cu sprijinul fondurilor europene, o resursă pentru dezvoltare'.

Proiectul semnat de cei doi oficiali are în vedere implementarea colectării selective şi a reciclării deşeurilor atât în zonele urbane, cât şi în cele rurale, implementarea compostării în circa 60% din numărul gospodăriilor din zonele rurale, construcţia a două staţii de transfer la Buşteni (15.831 t/an) şi la Urlaţi (14.548 t/an), construcţia unei staţii de sortare pentru deşeurile biodegradabile la Boldeşti-Scăieni (51.175 t/an), construcţia unei staţii de tratare mecanico-biologică pentru deşeurile biodegradabile la Ploieşti (150.000 t/an), precum şi închiderea şi reabilitarea depozitului de deşeuri neconforme de la Ploieşti.

La eveniment au mai participat prefectul judeţului Prahova, Marius Gabriel Serse, preşedintele Agenţiei Naţionale de protecţia Mediului, Mihail Fâcă, dar şi alţi reprezentanţi ai autorităţii publice locale.AGERPRES

The original article may still be available here: http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/176577-Ministrul-Mediului-In-ultimele-7-luni-rata-de-absorbtie-a-fondurilor-europene-sa-triplat.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

DEZVOLTAREA SC AXA DENTAL CLINIC SRL PRIN ACHIZITIONAREA DE ECHIPAMENTE SI DOTARI PENTRU TEHNICA DENTARA

Axa 4 - Masura 3 - 22.10.2012 - 12 luni
Localitate : Barlad
Judet : Vaslui
Beneficiar : SC AXA DENTAL CLINIC SRL
Stadiu proiect : Finalizat
I. Solicitantul :SC AXA DENTAL CLINIC SRL
II. Localizarea proiectului: Regiunea de Dezvoltare Nord Est, STR. REPUBLICII, NR 185, BARLAD, JUD. VASLUI
III. Numarul contractului: nr. 3472 /22.10.2012
IV. Valoarea contractului de finantare
Valoare totală a proiectului (RON) Valoare eligibilă (RON)
Total eligibil din care:
FEDR Buget naţional Contribuţie beneficiar (RON) 218.646,09 165.234,25 147.785,51 17.448,74 0,00 din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT - AM POR : 165.234,25 lei(100,00 % din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ : 37.532EURO

V. Obiectivele specifice proiectului finantat :
-cresterea cifrei de afaceri cu minim 50% la sfarsitul primului an de operare;
-crearea a minim 2 noi locuri de munca.
VI. Grupul ţintă al proiectului finantat :
Beneficiari directi:
-SC AXA DENTAL CLINIC SRL;
-persoane fizice si juridice a…