Treceți la conținutul principal

Contract de 203 milioane de lei pentru managementul deşeurilor din Prahova. Modul de colectare se schimbă radical

Colectare selectivă în urban, recipiente pentru compost în localităţile rurale, staţii noi de transfer şi sortare a deşeurilor sunt doar câteva dintre obiectivele care trebuie realizate, până în 2015, în Prahova cu finanţarea obţinută pentru proiectul de management integrat al deşeurilor

Demarat în 2010, proiectul a obţinut finanţarea necesară abia în acest an, iar contractul a fost semnat luni, la Ploieşti, de către ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb şi preşedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Valoarea totală a proiectului este de peste 203 milioane de lei, din care cheltuielile eligibile se ridică la peste 146 de milioane, fără TVA, bani care vin majoritar din fonduri europene, dar şi de la bugetul de stat şi CJ Prahova.

România trebuie să se alinieze standardelor europene în domeniul gestionării deşeurilor, astfel că toate obligaţiile asumate prin contractul semnat luni trebuie finalizate până la 31 decembrie 2015.

Contractul prevede construirea a două staţii de transfer, cu toate dotările necesare, în localităţile Buşteni, Sinaia şi Urlaţi; construirea unei staţii semi-automate de sortare a deşeurilor reciclabile, în localitatea Boldeşti Scăeni; construirea unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor reziduale, la Ploieşti, ecologizarea depozitului neconform de la Ploieşti.

În Prahova sunt în prezent doar două depozite conforme de depozitare a deşeurilor urbane, la Boldeşti şi Vălenii de Munte.

Colectare diferenţiată în urban şi rural

De asemenea, se vor achiziţiona echipamente (pubele – 126.000 în tot judeţul, containere pentru colectare selectivă, echipamente auxiliare pentru staţiile de transfer, echipamente pentru staţia de compostare şi pentru staţia de sortare) dar şi vehicule de transport a deşeurilor de la toate staţiile de transfer către depozitul final sau către facilităţile de tratare mecano – biologic sau sortare.

Colectarea deşeurilor se va realiza în sistem selectiv, defalcat în funcţie de tipul de gospodărie bloc/gospodărie individuală şi funcţie de mediul urban sau rural.

În mediul urban, noul traseu al deşeurilor presupune selectarea acestora la sursă de către cetăţenii oraşului. Aceştia vor depozita hârtia, cartonul, plasticul, metalul şi sticla în containere speciale, reducând astfel considerabil cantitatea de deşeuri menajere.

În mediul rural, locuitorii vor primi recipiente de 280 litri pentru transformarea deşeurilor biodegradabile în compost (în aproximativ 60% din gospodării).

The original article may still be available here: http://adevarul.ro/locale/ploiesti/contract-203-milioane-lei-managementul-deseurilor-prahova-modul-colectare-schimba-radical-1_512255ad00f5182b8576c649/index.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman redeschide apelurile de proiecte destinate comunităților marginalizate

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, lansează variantele finale, îmbunătățite, ale Ghidurilor Solicitantului corespunzătoare apelurilor de proiecte POCU 4.1. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - regiuni mai puțin dezvoltate și regiune dezvoltată”, respectiv POCU 4.2. „Dezvoltarea Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate”. Ghidurile solicitantului au fost relansate în consultare publică din data de 31 martie 2017 până în 10 aprilie 2017, forma finală a documentelor incluzând propuneri agreate, primite din partea publicului interesat.Apelurile de proiecte aferente acestor ghiduri de finanțare se deschid în sistemul informatic MySMIS2014 în data de 18 aprilie 2017, ora 10:00 și se închid în 16 iunie 2017, ora 16:00.Proiectele care vor fi finanțate viz…

POR: Instrucțiune cu privire la perioada de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un contract înainte de 1 ianuarie 2014

AM POR a publicat, în data de 4 aprilie 2017, Instrucțiunea AMPOR nr. 34 cu privire la stabilirea perioadei de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, în cadrul apelurilor de proiecte lansate și a celor care urmează a fi lansate.

Astfel, perioada de implementare a Proiectului este de [durata] luni, respectiv între data [z/l/a] și data [z/l/a], aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. În cazul unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, perioada de implementare a proiectului va începe la data de 1 ianuarie 2014.

Documente:
Instructiunea 34.pdf