Treceți la conținutul principal

Contract de 203 milioane de lei pentru managementul deşeurilor din Prahova. Modul de colectare se schimbă radical

Colectare selectivă în urban, recipiente pentru compost în localităţile rurale, staţii noi de transfer şi sortare a deşeurilor sunt doar câteva dintre obiectivele care trebuie realizate, până în 2015, în Prahova cu finanţarea obţinută pentru proiectul de management integrat al deşeurilor

Demarat în 2010, proiectul a obţinut finanţarea necesară abia în acest an, iar contractul a fost semnat luni, la Ploieşti, de către ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb şi preşedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Valoarea totală a proiectului este de peste 203 milioane de lei, din care cheltuielile eligibile se ridică la peste 146 de milioane, fără TVA, bani care vin majoritar din fonduri europene, dar şi de la bugetul de stat şi CJ Prahova.

România trebuie să se alinieze standardelor europene în domeniul gestionării deşeurilor, astfel că toate obligaţiile asumate prin contractul semnat luni trebuie finalizate până la 31 decembrie 2015.

Contractul prevede construirea a două staţii de transfer, cu toate dotările necesare, în localităţile Buşteni, Sinaia şi Urlaţi; construirea unei staţii semi-automate de sortare a deşeurilor reciclabile, în localitatea Boldeşti Scăeni; construirea unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor reziduale, la Ploieşti, ecologizarea depozitului neconform de la Ploieşti.

În Prahova sunt în prezent doar două depozite conforme de depozitare a deşeurilor urbane, la Boldeşti şi Vălenii de Munte.

Colectare diferenţiată în urban şi rural

De asemenea, se vor achiziţiona echipamente (pubele – 126.000 în tot judeţul, containere pentru colectare selectivă, echipamente auxiliare pentru staţiile de transfer, echipamente pentru staţia de compostare şi pentru staţia de sortare) dar şi vehicule de transport a deşeurilor de la toate staţiile de transfer către depozitul final sau către facilităţile de tratare mecano – biologic sau sortare.

Colectarea deşeurilor se va realiza în sistem selectiv, defalcat în funcţie de tipul de gospodărie bloc/gospodărie individuală şi funcţie de mediul urban sau rural.

În mediul urban, noul traseu al deşeurilor presupune selectarea acestora la sursă de către cetăţenii oraşului. Aceştia vor depozita hârtia, cartonul, plasticul, metalul şi sticla în containere speciale, reducând astfel considerabil cantitatea de deşeuri menajere.

În mediul rural, locuitorii vor primi recipiente de 280 litri pentru transformarea deşeurilor biodegradabile în compost (în aproximativ 60% din gospodării).

The original article may still be available here: http://adevarul.ro/locale/ploiesti/contract-203-milioane-lei-managementul-deseurilor-prahova-modul-colectare-schimba-radical-1_512255ad00f5182b8576c649/index.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

Ministerul Fondurilor Europene anunță că și-a păstrat numărul de angajați

În legatură cu informațiile apărute astăzi în mass media, potrivit cărora Ministerul Fondurilor Europene și-ar fi triplat numărul de angajați, Unitatea de Comunicare a MFE face următoarele precizări:

Ministerul Fondurilor Europene nu și-a modificat în această perioadă componența și nici numărul de angajați.

Inițial, prin HG 43/2013 privind organizarea și funcționarea MFE, instituția cuprindea 304 posturi (inclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului).

Ulterior, prin preluarea Autorităților de Management, numărul de posturi s-a modificat după cum urmează:


- prin preluarea AM POSDRU și AM POSCCE s-a ajuns la un număr de 487 posturi (prin HG nr. 226/2014)
- prin preluarea AM POS Mediu și AM POS T s-a ajuns la un număr de 904 posturi (prin HG nr. 35/2015).
Așadar, în momentul preluării Autorităților de Management, în mod evident, numărul total al angajaților MFE a crescut, acesta cuprizând atât angajații inițiali ai instituției cât și angajații Autorităților de Ma…