Treceți la conținutul principal

Senatorul Toader Mocanu critică în termeni duri Guvernarea Ponta

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul Organizaţiei PDL Neamţ, senatorul Toader Mocanu a criticat în termeni duri cuplul USL-ist Victor Ponta – Crin Antonescu, arătînd că, de fapt, ţara nu a fost guvernată în ultimele patru luni. Colega sa, deputatul Mihaela Stoica a arătat al rîndul său, că în această perioadă nu a mai fost absorbit nici măcar un singur euro, iar administraţiile publice locale nu au primit nici măcar banii necesari pentru a supravieţui.

Redăm integral, mai jos, conţinutul acestei conferinţe de presă, fără nici un comentariu.

“Bilanţ dezastruos al Guvernării Ponta”

Senatorul PDL de Neamţ, Toader Mocanu: “Putem spune că bilanţul ultimelor patru luni, de cînd USL-ul guvernează România, este un bilanţ dezastruos. România în această perioadă nu se cunoaşte, nu se observă, indiferent.de dioptriile ochela­rilor pe care ni i-am pune, pentru că România nu a fost guvernată. Totul s-a axat pe conflictul politic, pe acţiunea privind destituirea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, pe referendum, pe cvorum, nu e cvorum.

Intervin cu o rectificare bugetară, la sfîrşitul lunii august, care decapitează fondurile alocate Ministerului Transporturilor, bani pentru şosele, pentru drumuri naţionale, pentru autostrăzi, rectificare bugetară pe plus pentru anumite persoane şi pe minus în mare parte, sume luate de la investiţii, care înseamnă mai întîi de toate mult mai puţine locuri de muncă, mai puţini bani care să vină la bugetul consolidat al sta­tului ş.a.m.d. După calculul meu, la aceste investiţii se estimează că au lucrat, pentru că acum nu mai lucrează, peste 100.000 de angajaţi. Odată fiind aceste sume retrase de la investiţii şi banii au fost dirijaţi ori pentru Stadionul de la Tîrgu Jiu, 1 milion de lei, ori cadouri bugetare făcute unde a fost rectificarea pe plus. Şi pentru cine au fost acele cadouri bugetare? Obiectivul 351, reconstrucţie infratrsuctură judeţele Vrancea, Bacău şi Giurgiu cadou pentru Hrebenciuc şi Oprişan – în valoare de peste 31 de milioane de lei, Obiectivul 363, Varianta de ocolire a municipiului Iaşi, cadou pentru Adomniţei şi Nichita în sumă de 64 de milioane de lei, Obiectivul 983 în valoare de 166 de mi­lioane de lei, cadou pentru liviu Dragnea la investiţia DN 6 Alexandria şi tot pentru Dragnea, peste 25 de milioane de lei cadou la Obiectivul 984, varianta de ocolire Alexandria. Este un lucru ştiut, dacă nu sînt investiţii, nu este dezvoltare în România!

La caeeaşi rectificare bugetară s-au luat sume mari de bani de la o serie întreagă de investiţii, mai exact 23 de obiective de investiţii aflate în diferite stadii de realizare, ori aflate la jumătate, ori la 30% şi care nu se mai realizează acum deloc. Discutăm de centura de vest a Bucureştiului, magistrala 4 metrou Bucureşti şi de metrou Drumul Taberei – Universitate. Aici, peste toate rectificarea sumelor a fost pe minus.

Premierului Victor Ponta i s-a pus în vedere ca pînă la data de 10 octombrie să prezinte proiectul de buget, altfel încalcă Legea finanţelor publice, în acelaşi timp atît Victor Ponta, cît şi Crin Antonescu au pierdut orice credibilitate în faţa liderilor europeni şi toate uşile pentru ei sînt închise. este foarte rău pentru noi, pentru România şi chiar ambasadorul Germaniei a precizat foarte cflar în mass-media românească că România din această bătălie politică iese slăbită şi cu o decredibilizare mare care ar însemna, atît pentru linia diplomaţilor, a ambasadorilor ţării noastre, dar şi celelalte instituţii ale statului trebuie să facă un efort major. Ori această credibilitate nu se cîştigă în două sau şapte zile”.

Pierdem aderarea la Spaţiul Schengen?!

“Partidul Democrat Liberal a avut miniştri pe care i-a avut de-a lungul anilor, începînd cu Vasile Blaga, continuînd după aceea cu Cristian David, apoi Berca, Igaş, nu neapărat că este meritul acestor miniştri referitor la ade­rarea la Spaţiul Schengen, fiindcă există Direcţia Schengen separat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, care este condusă de secretar de stat. România a îndeplinit toate criteriile. Bani au fost investiţi, peste 1 miliard de euro s-a investit în securizarea graniţelor şi tocmai pentru a îndeplini acele criterii tehnice în vederea aderării. Dar, după cum preciza şi comisarul european pentru Justiţie, nu este suficient să îndepli­nim numai criteriile tehnice. Aici discutăm şi de respectarea statului de drept şi de domnia legii. Tocmai, pe guvernarea USL şi pe interimatul lui Crin Antonescu la Cotroceni, România are foarte mult de suferit. Nu suferă nici Ponta şi nici Antonescu, poporul român duce greul din acest punct de vedere şi este un dezavantaj enorm pentru trasnportatori, pentru cei care lucrează şi se deplasează în străinătate. Noi am fi avut în septembrie toate prerogativele ca, măcar parţial, să fi aderat la Schengen. Era acea variantă, pe care nu prea am împărtăţit-o noi, dar pînă la urmă se putea merge în două etape fiindcă erau ceva semnale cum că liderii europeni, şi în special miniştrii de interne, la Consiliul JAI, nu prea şi-ar fi dat acceptul în special în primă fază Germania şi Franţa, ulterior Olanda care s-a opus, mai sînt nişte comentarii viazavi de oponenţa Olandei care viza portul Constanţa în oponenţă cu Rotterdamul, dar nu fac nici un fel de speculaţii pe această temă. În septembrie anul acesta România ar fi avut toate şansele de aderare. În condiţiile date, nu mai sînt şanse decît tot în două etape, probabil. Noi susţinem aderarea, PDL-ul, în continuare, toţi liderii PDL în deplasările lor peste hotare fac lobby pe acestă temă, dar deja Ponta într-o ieşire publică şi-a asumat acest lucru şi-a zis că oricum nu ne primeau, nu mai contează şi nu este o mare pagubă! Este o foarte mare pagubă fiindcă sîntem în continuare cum sîntem priviţi, iar pe flu­xul de călători nu beneficiem de acele facilităţi, care dacă am fi aderat am fi avut foarte multe oportunităţi şi transportatorii noştri stau şi aşteaptă şi se cheltuiesc timp şi bani zadarnic”, a spus senatorul Toader Mocanu.

“România este condusă de un singur om, Voiculescu!”

Deputatul PDL de Neamţ, Mihaela Stoica: “România din păcate este acum condusă de un singur om: Voiculescu, care şi-a găsit doi oameni, în persoana lui Antonescu şi-a lui Victor Ponta, un chiulangiu şi un plagiator, care de teama de a nu fi criticaţi la Antena 3 fac tot ceea ce ordonă omul acesta. Pe Voiculescu nu-l interesează nici poporul român, nici stabilitate, nimic din ceea ce cu eforturi, în 20 de ani, România a reuşit să construiască. Pe el îl intereseazsă un singur lucru, să aibă control asupra Justiţiei şi să scape de puşcărie. Un om care nu este în stare să vină nici măcar la prima şedinţă a Senatului, Crin Antonescu, şi preferă să meargă în vacanţă”.

“În patru luni de zile, România nu a absorbit nici un euro din fonduri europene! Eu n-am să fiu ipocrită să spun că guvernarea PDL a făcut tot ceea ce trebuia în ceea ce priveşte absorţia fondurilor europene! Nici n-am să spun că am reuşit să îndeplinim toate standardele sau tot ceea ce ne-am propus. Dar, am reuşit să îmbunătăţim absorţia fondurilor europene şi vreau să o laud pe doamna ministru Anca Boangiu care a făcut cea mai bună treabă la Ministerul Transporturilor, dar şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a avut rezultate foarte bune. dar, în ultimele patru luni nu a intrat nici un ban în România şi este dramatic şi inacceptabil, pentru că fără aceste fonduri noi nu putem să ne dezvoltăm. Dincolo de orice declraţii politice, fără banii de la UE noi sîntem morţi.

Un exemplu în acest sens, în Piatra Neamţ, în luna iulie am primit ultimii bani, 1 milion de lei la primărie şi avem cerere de rambursare de 15 milioane de lei, plăţi solicitate spre rambursare de la diferite ministere cu care avem contracte şi asta înseamnă blocaj la firmele care lucrează, datorii şi şantiere neterminate în Piatra Neamţ”.


The original article may still be available at http://www.ziarulceahlaul.ro/?p=12869

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CONSTRUIRE SERVICE - AUTO SI ACHIZITIONARE ECHIPAMENTE TEHNOLOGICE, ECHIPAMENT INFORMATIC SI MOBILIER SPECIFIC IN CADRUL SC ORGANIC MEDIA SRL

Axa 4 - Masura 3 - 14.10.2011 - 20 luni
Localitate : Vaslui
Judet : Vaslui
Beneficiar : SC ORGANIC MEDIA SRL
Stadiu proiect : Finalizat


I. Solicitantul :SC ORGANIC MEDIA SRL
II. Localizarea proiectului: Regiunea de Dezvoltare Nord Est, localitatea VALUI, judetul VASLUI
III. Numarul contractului: nr. 2336 /14.10.2011
IV. Valoarea contractului de finantare
Valoare totală a proiectului (RON) Valoare eligibilă (RON)
Total eligibil din care:
FEDR Buget naţional Contribuţie beneficiar (RON) 1.946.449,29 946.342,49 662.439,74 0,00 283.902,75 din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT - AM POR : 662.439,74 lei(70,00 % din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ : 149.181,34EURO

V. Obiectivele specifice proiectului finantat :
-cresterea cifrei de afaceri cu cca. 1.482% si a profitului net cu cca. 5.001% la SC ORGANIC MEDIA SRL, in termen de 12 luni de la finalizarea proiectului, ca urmare a prestarii a 8 tipuri de servicii de diagnoza, intretinere si reparatii a autove…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.