Treceți la conținutul principal

Program de investitii la Aerostar cu fonduri europene

Societatea Aerostar Bacau are in derulare inca de la jumatatea lunii iunie 2012 Proiectul „Crearea unei noi capacitati de fabricatie pentru diversificarea productiei si cresterea exportului”. Proiectul face parte din Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” si este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza unui contract incheiat cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - Autoritatea de Management.

Programul Operational Sectorial “Cresterea competitivitatii Economice” cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala „Investitii pentru viitorul dumneavoastra” pleaca de la ideea ca aderarea la Uniunea Europeana presupune noi provocari pentru întreprinderile românesti, impuse de cerintele Pietei Unice, dar în acelasi timp creeaza noi oportunitati de dezvoltare prin accesul acestora la asistenta financiara nerambursabila din Fonduri Structurale.
Valoarea totala a Proiectului derulat la Aerostar Bacau este de 21.976.768 lei, din care 8.692.728 lei asistenta financiara nerambursabila, 7,5 milioane lei de la FEDR si 1,2 milioane lei de la Bugetul National. “Acest nou proiect de investitii, cu finantare partiala cu fonduri europene, este deja angajat de AEROSTAR si se afla in faza de initere. Proiectul trebuie sa respecte mai multi pasi, mai multe etape, absolut obligatorii prin program, despre vor vorbi colaboratorii mei. Obiectivul general al proiectului este cresterea productivitatii AEROSTAR prin extinderea si diversificarea productiei, cresterea cifrei de afaceri, a volumului exportului, a competitivitatii pe piata, cu conditia crearii sau mentinerea locurilor de munca”, a declarat presei Grigore Filip, directorul general al societatii.
Principala destinatie a noii capacitati de productie are în vedere fabricarea de repere cu geometrie si configuratie spatiala complexa de dimensiuni medii ss mari, componente hidraulice si pneumatice (inclusiv pentru pompe hidraulice, motoare hidraulice, cilindri hidraulici si pneumatici, valve hidraulice si pneumatice), dar echipamente hidraulice / hidrostatice de transmisie etc.
“Proiectul propus are doua componente principale, una de prelucrari mecanice, care necesita achizitia a doua Centre de prelucrari mecanice CNC multitasking si a unei masini de prelucrari prin electroeroziune cu fir si organizarea de Celule tehnologice pentru prelucrari mecanice de înalta precizie, iar a doua se refera la implementarea de procese speciale, privind tratarea si acoperirea metalelor”, a preciza dr.ing. Anton Pal - sef Departament Dezvoltare Programe din cadrul Aerostar.
Achizitionarea masinilor si utilajelor de inalta performanta se va face prin licitatii publice internationale. “La licitatii se pot inscrie societati din tara si din strainatate, insa dupa informatiile noastre, in lume sunt doar 4-5 asemenea producatori, ceea ce va conduce ca dotarea noastra sa fie de inalt nivel calitativ, absolut necesara pentru cresterea gradului de competitivitate, a productivitatii si al volumului productiei destinata exportului”, a declarat si dr.ing. Eduard Ciucescu - managerul proiectului.
Studiul de fezabilitate arata ca aceste cresteri vor fi semnificative, daca se iau in calcul o crestere a productiei cu 15 la suta si a exporturilor cu 27 la suta. Durata de implementare a importantului proiect de investitii este de 24 de luni si are ca tinta imbogatirea portofoliului de clienti prin accesare de noi piete, asigurându-se astfel o perspectiva favorabila de stabilitate a locurilor de munca si chiar cresterea numarului acestora.
SC Aerostar SA Bacau si-a reconfigurat portofoliul de lucrari, fiind acum profilata pe fabricarea de avioane de antrenament si scoala, componente de aviatie si mentenanta aparatelor de zbor de mare capacitate.


The original article may still be available at http://www.desteptarea.ro/program-de-investitii-la-aerostar-cu-fonduri-europene.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost publicat Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6

Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6, a fost publicat pe site-ul AFIR, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

Anunț important pentru GAL-uri! A fost publicat Manualul de procedură aferent submăsurii 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală“, versiunea 01

Anunț important pentru GAL-uri! Manualul de procedură aferent submăsurii 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală“, versiunea 01, a fost publicat pe pagina oficială de internet a AFIR.

Acesta se află în cadrul secţiunii „Investiții PNDR”, subsecţiunea „LEADER- SM 19.2”.
https://portal.afir.info/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_m_19_leader_sm19_2_actiuni_in_strategia_de_dezvoltare_locala

Reducerea costurilor de întreținere printr-un proiect de reabilitare termică

Finanțarea reabilitării termice a locuințelor prin POR 2014-2020

Al doilea proiect de finanțare prin POR 2014-2020 pentru municipiul Odorheiu Secuiesc și primul de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost semnat azi, 26.06.2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectul cu denumirea ”Reabilitare termică a blocurilor prin POR 2014-2020”, este finanțat prin prioritatea de investiții 3.1 ce vizează sprijinirea eficienței energetice. Acest proiect are o valoare totală de aproape 639.000 lei, din care circa 300.000 lei sunt solicitați de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, spre finanțare nerambursabilă. Contractul de finanțare a fost semnat de către domnul Árpád Gálfi, primarul municipiului, precum și de către domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Apelul de finanțare a proiectelor de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost deschis în 2016, în perioada mai-noiembrie. Deși au fost depuse de către autoritățile publice locale…