Treceți la conținutul principal

Managerul RECL Băneasa, direct implicat în derularea a două proiecte eCULTURA

Localitatea Băneasa (jud. Constanţa) a fost solicitată drept partener în două proiecte eCultură, finanţate de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, prin programul Economia Bazată pe Cunoaștere. Primul este derulat de oraşul Ţăndărei (jud. Ialomiţa), iar cel de-al doilea, de comunitatea Luncaviţa (jud. Tulcea). Mariana Şerban, managerul RECL Băneasa, lucrează intens la cele două proiecte, în prezent regizând o piesă de teatru ce va fi prezentată în faţa publicului din Ţăndărei.

În data de 20 iulie , în Sala de Şedinţe a Primăriei Ţăndărei, va avea loc un spectacol de excepţie intitulat “D-ale Carnavalului”, în care actorii vor fi elevii din Băneasa şi oraşul gazdă. Spre încântarea publicului ialomiţean, copiii vor interpreta câte o piesă cunoscută a lui Ion Luca Caragiale, şi vor recita poezii ale celor mai renumiţi scriitori români. De câteva săptămâni, PAPI Băneasa a devenit locul de întâlnire al celor 6 mici actori, aceştia fiind coordonaţi cu multă pasiune şi dăruire de Mariana Şerban, managerul RECL, care ocupă şi funcţia de cadru didactic de mai bine de 10 ani la şcoala generală din localitate.

“În prezent suntem în faza de repetiţii, ne întâlnim zilnic la PAPI cu grupul de copii intitulat “Micii actori” şi pregătim activitatea. Ei sunt foarte încântaţi de mesajele pe care piesele lui Caragiale le transmit, respectă indicaţiile regizorale şi interpretează sceneta foarte frumos. Eu nu am mai regizat până acum o piesă de teatru, este greu dar foarte frumos. Chiar astăzi am rămas impresionată de faptul că au reuşit să înveţe integral replicile, chiar dacă piesa este destul de lungă”, ne-a povestit managerul RECL.

Sceneta lui Caragiale va fi piesa de rezistenţă a programului pus la cale de micii artişti. Aceştia vor să îşi demonstreze şi calităţile de recitatori, de aceea pregătesc şi câteva poezii selectate cu grijă din volumele poeţilor români. “Poeziile nu le-am impus eu, ci le-am cerut să le caute singuri în lucrările unor autorii cunoscuţi, cum ar fi Mihai Eminescu, Tudor Arghezi sau George Topârceanu. În felul acesta i-am stimulat să împrumute cărţi de la bibliotecă şi să le citească”, a spus managerul Mariana Şerban .

Dotarea EBC, calea de legătură între cele două comunităţi partenere

În data de 20 iunie, copiii se vor întâlni pentru prima dată faţă în faţă, la Ţăndărei. Două zile mai târziu, elevii din Ţăndărei le vor întoarce vizita partenerilor de proiect şi vor relua spectacolul D’ale Carnavalului pe scena Casei de Cultură din Băneasa. Vor vizita mai apoi împreună cele două mănăstiri din zonă, Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei şi Mănăstirea Dervent.

Celelalte activităţi din cadrul proiectului “Dar de lectură” vor fi derulate la distanţă, însă copiii vor menţine permanent legătura şi îşi vor consolida prieteniile prin intermediul internetului.

“Sunt şi activităţi pe care le desfăşurăm faţă în faţă, dar şi activităţi pe care le derulăm la distanţă, folosindu-ne de echipamentul IT cu care comunităţile noastre au fost dotate prin programul Economia Bazată pe Cunoaştere şi de conexiunea la internet”, a arătat Mariana Şerban.

Parteneriat cu Luncaviţa

“Dar de lectură” nu este singurul proiect cultural în care a fost cooptată comunitatea Băneasa. Şi Luncaviţa a dorit să colaboreze cu Biblioteca Orăşenească şi PAPI Băneasa în cadrul proiectului “Biblioteca promotor al dezvoltării turismului şi antreprenoriatului meşteşugăresc”. Membrii celor două comunităţi se vor întâlni la Luncaviţa, unde îşi vor prezenta tradiţiile străvechi, le vor compara şi vor organiza expoziţii cu obiecte confecţionate de artizanii locali.

“Noi avem un meşteşugar aici care face obiecte de artizanat din coceni de porumb. O localnică confecţionează târlici manual, iar o alta lucrează poşete manual. În comunitatea rromă sunt persoane care fac linguri de lemn. Am descoperit rând pe rând aceşti artizani şi vreau să mergem împreună la Luncaviţa pentru prezentare. Încă nu am pus toate detaliile la punct dar scenariul este conturat. Eu sunt pasionată de artizanat, iar camera mea a devenit în timp un fel de muzeu de artă tradiţională”, a declarat managerul RECL.

Proiectul urmăreşte conservarea unor meşteşuguri locale străvechi, prin practicarea cărora, localnicii ar putea pune bazele unor mici afaceri, dar şi devoltarea turismului prin promovarea acestor tradiţii.


The original article may still be available at http://www.ecomunitate.ro/Managerul_RECL_Baneasa,_direct_implicat_%C3%AEn_derularea_a_doua_proiecte_eCULTURA(25490).html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CONSTRUIRE SERVICE - AUTO SI ACHIZITIONARE ECHIPAMENTE TEHNOLOGICE, ECHIPAMENT INFORMATIC SI MOBILIER SPECIFIC IN CADRUL SC ORGANIC MEDIA SRL

Axa 4 - Masura 3 - 14.10.2011 - 20 luni
Localitate : Vaslui
Judet : Vaslui
Beneficiar : SC ORGANIC MEDIA SRL
Stadiu proiect : Finalizat


I. Solicitantul :SC ORGANIC MEDIA SRL
II. Localizarea proiectului: Regiunea de Dezvoltare Nord Est, localitatea VALUI, judetul VASLUI
III. Numarul contractului: nr. 2336 /14.10.2011
IV. Valoarea contractului de finantare
Valoare totală a proiectului (RON) Valoare eligibilă (RON)
Total eligibil din care:
FEDR Buget naţional Contribuţie beneficiar (RON) 1.946.449,29 946.342,49 662.439,74 0,00 283.902,75 din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT - AM POR : 662.439,74 lei(70,00 % din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ : 149.181,34EURO

V. Obiectivele specifice proiectului finantat :
-cresterea cifrei de afaceri cu cca. 1.482% si a profitului net cu cca. 5.001% la SC ORGANIC MEDIA SRL, in termen de 12 luni de la finalizarea proiectului, ca urmare a prestarii a 8 tipuri de servicii de diagnoza, intretinere si reparatii a autove…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.