Treceți la conținutul principal

Datorită EBC, Bănia va avea propriul Centru de informare turistică

Comuna Bănia (jud. Caraş-Severin) va avea un centru de informare turistică. Realizarea acestui proiect a fost sprijinită de programul “Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC), derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Practic, personalul PAPI din comună s-a implicat în promovarea turistică a frumoasei zone a Caraşului. Centrul turistic poate rezolva şi problema locurilor de muncă pentru localnicii care astfel nu vor mai trebui să plece în străinătate pentru a-şi găsi de lucru.

Localnicii din comuna cărăşeană Bănia se confruntă cu lipsa locurilor de muncă. Câţiva dintre ei au intenţionat să plece să muncească în agricultură în Portugalia. Datorită mijloacelor IT&C puse la dispoziţie prin EBC, la centrului PAPI, ei au avut posibilitatea să înveţe limba portugheză. Lecţiile au fost predate on-line de către un student portughez, care locuieşte în Timişoara.

Însă personalul PAPI a început să caute soluţii pentru ca localnicii să nu mai fie nevoiţi să plece la muncă în străinătate, ci să-şi găsească slujbe la ei acasă. Astfel, s-au gândit să promoveze zona şi să atragă turiştii la Bănia şi au accesat fonduri nerambursabile prin F.E.A.D.R. - măsura 313 ,,Încurajarea actvităţilor turistice”

Ţinta, creşterea numărului de locuri de muncă

Proiectul „Centru de Informare Turistică comuna Bănia, judeţul Caraş-Severin” vizează dezvoltarea şi promovarea obiectivelor şi activităţiilor turistice din comuna Bănia şi din zona omogenă Valea Almăjului, asigurând o bună informare şi promovare a zonei.

„Centrul de informare turistică are ca obiectiv principal dezvoltarea activităţilor turistice care să contribue la creştrea numărului de locuri de muncă, dar şi punerea în valoare a obiectivelor de pe raza comunei Bănia, ce pot constitui atracţii turistice, dezvoltarea unor programe de popularizare a acestor obiective”, a declarat Liliana Albu, manager RECL Bănia.

Prin realizarea proiectului, se urmăreşte dezvoltarea diferitelor forme de turism cum sunt ar fi turismul cultural, istoric, religios, agroturismul, dar şi promovarea meşteşugurilor populare prin asigurarea unui spaţiu de desfacere a produselor de artizanat specifice Băniei. În toate aceste activităţi, localnicii pot să-şi găsească sfere de interes pentru a găsi locuri de muncă atât pentru a deservi turiştii ce pot fi atraşi la Bănia cât şi pentru a produce obiecte şi bunuri ce pot fi comercializate în scop turistic.

PAPI, în centrul acţiunii

Personalul PAPI, alături de consiliul local şi de noul primar al comunei, se vor implica în viabilizarea acestui proiect care vizează înfiinţarea unui centru turistic la Bănia.

„Deşi la nivelul conducerii Primăriei au survenit schimbări în urma alegerilor locale din acest an, asta nu înseamnă şi blocarea proiectului. Dimpotrivă, acesta se va derula conform angajamentelor asumate de consiliul local al comunei la solicitarea finanţării”, a mai declarat managerul RECL, Liliana Albu.

Centrul de informare turistică din Bănia ocupă un spaţiu de 200 mp iar cheltuielile de întreţinere, pe timp de cinci ani, vor fi asigurate de consiliul local. Tot consiliul local va asigura salariile celor doi agenţi de turism ce vor fi angajaţi la centru.


The original article may still be available at http://www.ecomunitate.ro/Datorita_EBC,_Bania_va_avea_propriul_Centru_de_informare_turistica_(25491).html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost publicat Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6

Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6, a fost publicat pe site-ul AFIR, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

Reducerea costurilor de întreținere printr-un proiect de reabilitare termică

Finanțarea reabilitării termice a locuințelor prin POR 2014-2020

Al doilea proiect de finanțare prin POR 2014-2020 pentru municipiul Odorheiu Secuiesc și primul de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost semnat azi, 26.06.2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectul cu denumirea ”Reabilitare termică a blocurilor prin POR 2014-2020”, este finanțat prin prioritatea de investiții 3.1 ce vizează sprijinirea eficienței energetice. Acest proiect are o valoare totală de aproape 639.000 lei, din care circa 300.000 lei sunt solicitați de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, spre finanțare nerambursabilă. Contractul de finanțare a fost semnat de către domnul Árpád Gálfi, primarul municipiului, precum și de către domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Apelul de finanțare a proiectelor de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost deschis în 2016, în perioada mai-noiembrie. Deși au fost depuse de către autoritățile publice locale…

Anunț important pentru GAL-uri! A fost publicat Manualul de procedură aferent submăsurii 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală“, versiunea 01

Anunț important pentru GAL-uri! Manualul de procedură aferent submăsurii 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală“, versiunea 01, a fost publicat pe pagina oficială de internet a AFIR.

Acesta se află în cadrul secţiunii „Investiții PNDR”, subsecţiunea „LEADER- SM 19.2”.
https://portal.afir.info/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_m_19_leader_sm19_2_actiuni_in_strategia_de_dezvoltare_locala