Treceți la conținutul principal

Stelian Fuia: Când nu voi mai fi ministru, probabil mă voi apuca de apicultură

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat sâmbătă, în cadrul vizitei la "Târgul Naţional al Mierii", că probabil se va dedica apiculturii după încheierea mandatului de ministru şi a recomandat românilor "să se întoarcă cu faţa către unul dintre sectoarele agricole foarte profitabile".

Stelian Fuia: Când nu voi mai fi ministru, probabil mă voi apuca de apicultură

"Când nu voi mai fi ministru, probabil mă voi apuca de apicultură. Recomand românilor să se întoarcă cu faţa către unul din sectoarele agricole foarte profitabile. Orice apicultor câştigă bani la ora actuală şi are un business bun. Decât să te vaieţi că nu ai loc de muncă, să stai în şomaj sau să aştepţi să obţii un un loc de muncă prost plătit, mai bine te întorci în mediul rural", a menţionat Fuia.

Acesta a adăugat că există fonduri europene pentru deschiderea unei afaceri în acest domeniu, dar şi Programul Naţional Apicol pentru susţinerea investiţiilor în apicultură.

"Apicultura este un domeniu de mare viitor în România. În toate dezbaterile publice vedem că ne pleacă medicii pentru că nu au condiţii de lucru, ne pleacă IT-iştii pentru că au condiţii mai bune afară, inginerii pleacă la multinaţionale. Toţi spun că nu au opţiuni. Eu cred că apicultorii au o opţiune în România. Pentru a deveni apicultor nu îţi trebuie un centru NASA", a adăugat ministrul.

Acesta susţine că sunt condiţii foarte bune de pregătire în ceea ce priveşte apicultura în România, la Apimondia, iar potenţialul de export este foarte mare.

"Avem câmpuri şi păduri frumoase, naturale, iar producţia de miere şi de produse apicole poate să crească exponenţial în următorii ani, având în vedere resursele pe care ministerul le-a pus la dispoziţie atât din bani europeni, cât şi din surse guvernamentale. Nu există problema că, dacă mă apuc de apicultură, nu voi avea ce să  fac cu producţia. Există potenţial enorm pentru export. Anul trecut cred că am avut o producţie de aproximativ 26.000 de tone. Chiar dacă producem 50.000 de tone, există piaţă pentru mierea românească, deoarece este de calitate", a mai spus Fuia.

"Târgul Naţional al Mierii" este organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România în colaborare cu Compartimentul de Agricultură Ecologică din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi se desfăşoară în perioada 20 - 22 aprilie 2012. Târgul cuprinde şi un segment expoziţional de produse apicole ecologice "Expo Eco-Apicultura", destinat promovării acestora.

The original article may still be available at http://www.realitatea.net/fuia-cand-nu-voi-mai-fi-ministru-probabil-ma-voi-apuca-de-apicultura_935068.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CONSTRUIRE SERVICE - AUTO SI ACHIZITIONARE ECHIPAMENTE TEHNOLOGICE, ECHIPAMENT INFORMATIC SI MOBILIER SPECIFIC IN CADRUL SC ORGANIC MEDIA SRL

Axa 4 - Masura 3 - 14.10.2011 - 20 luni
Localitate : Vaslui
Judet : Vaslui
Beneficiar : SC ORGANIC MEDIA SRL
Stadiu proiect : Finalizat


I. Solicitantul :SC ORGANIC MEDIA SRL
II. Localizarea proiectului: Regiunea de Dezvoltare Nord Est, localitatea VALUI, judetul VASLUI
III. Numarul contractului: nr. 2336 /14.10.2011
IV. Valoarea contractului de finantare
Valoare totală a proiectului (RON) Valoare eligibilă (RON)
Total eligibil din care:
FEDR Buget naţional Contribuţie beneficiar (RON) 1.946.449,29 946.342,49 662.439,74 0,00 283.902,75 din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT - AM POR : 662.439,74 lei(70,00 % din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ : 149.181,34EURO

V. Obiectivele specifice proiectului finantat :
-cresterea cifrei de afaceri cu cca. 1.482% si a profitului net cu cca. 5.001% la SC ORGANIC MEDIA SRL, in termen de 12 luni de la finalizarea proiectului, ca urmare a prestarii a 8 tipuri de servicii de diagnoza, intretinere si reparatii a autove…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.