Treceți la conținutul principal

Piata germana ramane o prioritate pentru turismul romanesc


Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Cristian Petrescu, a discutat joi, 8 martie 2012, in cadrul Targului International de Turism de la Berlin (ITB), care s-a desfasurat in perioada 7-11 martie, cu cei mai importanti turoperatori din lume, despre noi oportunitati de crestere a numarului de turisti germani in tara noastra.

Printre temele abordate s-au numarat posibilitatea construirii unui circuit de Formula 1 in Romania si continuarea promovarii destinatiilor turistice romanesti in cataloagele marilor turoperatori, in special a ofertei de turism de sanatate. Compania Tilke, constructor de circuite de Formula 1, i-a propus ministrului Cristian Petrescu stabilirea unei colaborari cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru deschiderea unei piste de Formula 1 si a infrastructurii conexe.

Ministrul Cristian Petrescu a avut intalniri si cu reprezentantii turoperatorilor TUI Germania, DerTour, ITS si Frosch Touristik International (FTI), cu care a purtat discutii despre promovarea pe care Romania o face in prezent in cataloage si despre ofertele turistice de pe piata romaneasca pe care acestia le au in prezent, dar si despre viitoare colaborari.

Promovarea pe piata germana de turism este deosebit de importanta, avand in vedere ca Germania s-a mentinut, in ultimii doi ani, pe prima pozitie intre tarile generatoare de turisti straini pentru Romania, atat ca numar de turisti, cat si ca tendinta de crestere.

„Promovam Romania la cel mai cel mai mare targ de turism. Este vorba despre toata piata germana, dar si din lume. Din circa 200.000 de vizitatori ai targului, in jur de 110.000 de persoane sunt specialisti. O buna prezentare aici, in Berlin, asigura o buna prezentare pentru toata piata internationala deoarece Germania este trendsetter pe piata de turism, acolo unde astazi vine un turist german, maine vor veni si alti turisti din alte tari. Germania ramane in atentia noastra ca piata-tinta principala. Comparativ cu 2010, anul trecut am avut o crestere cu 12,1% a numarului turistilor german“, a declarat ministrul Cristian Petrescu. „Am avut o buna participare anul acesta la ITB Berlin, cel mai mare targ mondial de turism. La intalnirile pe care le-am avut s-au discutat multe proiecte interesante care pot ajuta la cresteri din ce in ce mai mari ale circulatiei turistilor straini in Romania. Reprezentantii companiei Tilke sunt foarte interesati sa construiasca un circuit de Formula 1 la noi in tara, in apropiere de Bucuresti sau pe litoral. Bineinteles ca suntem deschisi la orice propuneri care pot ajuta la dezvoltarea turismului si la crearea de noi locuri de munca, iar un astfel de circuit este posibil prin parteneriate public-private, prin implicarea atat a autoritatilor publice locale, cat si a investitorilor privati“, a declarat ministrul Cristian Petrescu.

Standul Romaniei la ITB 2012 a fost organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pe o suprafata de 406 mp, si a gazduit 45 de operatori economici din domeniul turismului si din domeniile conexe, dar si autoritati publice locale si asociatii de promovare a zonelor turistice romanesti.

Targul International de Turism (ITB) din Berlin s-a desfasurat in perioada 7-11 martie 2012 si a reunit 11.000 expozanti din peste 180 de tari, pe o suprafata de 160.000 mp. ITB Berlin este cea mai mare manifestare de acest gen din lume. Prima editie a targului a avut loc in anul 1966, iar Romania participa din anul 1970.

The original article may still be available at http://www.mdrt.ro/comunicare/buletine/newsletter-mdrt?newsID=115&art=801

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost publicat Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6

Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6, a fost publicat pe site-ul AFIR, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

Reducerea costurilor de întreținere printr-un proiect de reabilitare termică

Finanțarea reabilitării termice a locuințelor prin POR 2014-2020

Al doilea proiect de finanțare prin POR 2014-2020 pentru municipiul Odorheiu Secuiesc și primul de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost semnat azi, 26.06.2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectul cu denumirea ”Reabilitare termică a blocurilor prin POR 2014-2020”, este finanțat prin prioritatea de investiții 3.1 ce vizează sprijinirea eficienței energetice. Acest proiect are o valoare totală de aproape 639.000 lei, din care circa 300.000 lei sunt solicitați de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, spre finanțare nerambursabilă. Contractul de finanțare a fost semnat de către domnul Árpád Gálfi, primarul municipiului, precum și de către domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Apelul de finanțare a proiectelor de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost deschis în 2016, în perioada mai-noiembrie. Deși au fost depuse de către autoritățile publice locale…

Anunț important pentru GAL-uri! A fost publicat Manualul de procedură aferent submăsurii 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală“, versiunea 01

Anunț important pentru GAL-uri! Manualul de procedură aferent submăsurii 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală“, versiunea 01, a fost publicat pe pagina oficială de internet a AFIR.

Acesta se află în cadrul secţiunii „Investiții PNDR”, subsecţiunea „LEADER- SM 19.2”.
https://portal.afir.info/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_m_19_leader_sm19_2_actiuni_in_strategia_de_dezvoltare_locala