Treceți la conținutul principal

Ministrul afacerilor europene participă la cea de-a VIII-a sesiune a Comisiei guvernamentale mixte România-BavariaMinistrul afacerilor europene Leonard Orban efectuează în perioada 5-6 martie 2012 o vizită în Germania, în cursul căreia va lua parte, în calitate de copreşedinte, la cea de-a VII-a sesiune a Comisiei guvernamentale mixte România-Bavaria, ce va avea loc la Regensburg.

Totodată, Leonard Orban se va întâlni, la München, cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul Bavariei, Ursula Männle.
Comisia mixtă guvernamentală România-Bavaria a fost creată în baza unei declaraţii comune semnate la 28 iulie 1999, la Bucureşti, de către premierul de atunci al României Radu Vasile şi primul ministru al landului german Bavaria Edmund Stoiber.
De-a lungul timpului, această comisie s-a dovedit a fi un instrument extrem de util, generând proiecte de colaborare şi măsuri de sprijinire a cooperării bilaterale în domenii de interes comun. De exemplu, în plan economic, această cooperare s-a materializat în participarea activă a firmelor bavareze la procesul de privatizare şi dezvoltare a infrastructurii din România, cooperare în domeniul energetic, în cercetare – inovare, dezvoltarea turismului şi transfer de tehnologie.
Din delegaţia română la sesiunea comisiei guvernamentale mixte, care este condusă de ministrul afacerilor europene, fac parte reprezentanţi ai numeroase ministere.
Din partea României, secretariatul tehnic al comisiei este asigurat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

The original article may still be available at http://www.fonduri-structurale-europene.ro/stiri/ministrul-afacerilor-europene-participa-la-cea-de-a-viii-a-sesiune-a-comisiei-guvernamentale-mixte-romania-bavaria.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Calendar lansare sesiuni PNDR în 2017

În data de 15.03.2017 a avut loc prima întâlnire a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 aferentă anului 2017, întâlnire prezidată de domnul secretar de stat Alexandru Potor la care au participat un număr de 32 membri, alături de reprezentanții Autorității de Management pentru PNDR, reprezentanții AFIR, reprezentanții APIA și ai Directoratului General pentru Agricultură din cadrul Comisiei Europene.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate și aprobate în unanimitate propunerile de modificare a criteriilor de selecție aferente submăsurilor pentru realizarea de investiții in exploatațiile agricole/pomicole, în procesarea/marketingul produselor agricole ori pomicole, pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale, pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol/pomicol, pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare – sectorul agricol/pomicol, precum și calendarul…

Absorbție de 82,5% pe POR 2007-2013 și peste 400 de proiecte depuse pe POR 2014-2020 în Regiunea Centru

La întâlnirea de lucru a reprezentanților administrației publice locale din Regiunea Centru, organizată de către ADR Centru în 22 martie 2017 în municipiul Brașov, peste 40 de persoane, primari, consilieri și președinții consiliilor județene din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, au dezbătut informațiile de ultimă oră necesare pentru implementarea de noi proiecte cu finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional. În cadrul discuțiilor s-a pus mare accent pe stadiul proiectelor POR 2014-2020, pe tipurile de investiții care se decontează prin program, pe orizontul de timp prevăzut pentru contractarea proiectelor depuse, precum și pe lansarea următoarelor priorități de finanțare.

Întâlnirea de lucru a demarat cu o prezentare a activităților și proiectelor derulate de către ADR Centru pe parcursul anului 2016, care au contribuit la dezvoltarea Regiunii Centru. De asemenea, a fost prezentată și o sinteză a tuturor fondurilor europene accesate la nivelu…