Treceți la conținutul principal

14 strazi din localitatea Sangeorgiu de Padure, judetul Mures, vor fi reabilitate prin fonduri nerambursabilePrin proiectul “Dezvoltarea economica, sociala si durabila a localitatii Sangeorgiu de Padure prin modernizarea unor strazi din oras”, localitatea Sangeorgiu de Padure din judetul Mures are la dispozitie un buget de 11,64 de milioane de lei pentru reabilitarea a 14 strazi din oras.

Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul aferent Domeniului Major de Interventie 2.1 din cadrul Programului Operational Regional; pe durata executiei lucrarilor, vor fi create 45 de noi locuri de munca.

Contractul de finantare a fost semnat miercuri, 22 februarie 2012, de catre domnul Andras Tar, primarul orasului Sangeorgiu de Padure si de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Proiectul contractat are o valoare totala de 14,41 milioane de lei, din care 11,64 milioane de lei reprezinta suma solicitata ca finantare nerambursabila, iar diferenta dintre cele doua valori reprezinta contributia financiara a beneficiarului la realizarea proiectului.

Timp de 16 luni, perioada estimata ca fiind necesara pentru implementarea proiectului, fondurile solicitate prin proiect se vor aloca pentru modernizarea strazilor centrale din orasul Sangeorgiu de Padure, in lungime de 7,39 km.

Prin implementarea acestui proiect, beneficiarul urmareste reducerea costurilor de transport de marfuri si calatori, a duratei de transport si scaderea gradului de poluare a aerului si a apei. De asemenea, prin reabilitarea retelei de drumuri din oras, se urmareste cresterea competivitatii intreprinderilor locale, a mobilitatii fortei de munca, dar si a sigurantei si vitezei de circulatie.

Acest Domeniu a fost primul lansat in cadrul Programului Operational Regional si au fost puse la dispozitia autoritatilor 93,65 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din judete si orase. Prin cele 17 proiecte contractate la nivelul Regiunii Centru se vor reabilita 228,39 de km de drum judetean, 6,43 km de centura de drum si 21,625 de km de strazi urbane reabilitate.

Mai multe detalii referitoare la denumirea beneficiarilor, valorile si activitatile finantate, pe parcursul celor doua sesiuni de depunere, puteti obtine accesand pagina web Regio ADR Centru.

The original article may still be available at http://www.mdrt.ro/comunicare/buletine/newsletter-mdrt?newsID=115&art=802

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost publicat Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6

Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6, a fost publicat pe site-ul AFIR, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

Anunț important pentru GAL-uri! A fost publicat Manualul de procedură aferent submăsurii 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală“, versiunea 01

Anunț important pentru GAL-uri! Manualul de procedură aferent submăsurii 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală“, versiunea 01, a fost publicat pe pagina oficială de internet a AFIR.

Acesta se află în cadrul secţiunii „Investiții PNDR”, subsecţiunea „LEADER- SM 19.2”.
https://portal.afir.info/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_m_19_leader_sm19_2_actiuni_in_strategia_de_dezvoltare_locala

Reducerea costurilor de întreținere printr-un proiect de reabilitare termică

Finanțarea reabilitării termice a locuințelor prin POR 2014-2020

Al doilea proiect de finanțare prin POR 2014-2020 pentru municipiul Odorheiu Secuiesc și primul de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost semnat azi, 26.06.2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectul cu denumirea ”Reabilitare termică a blocurilor prin POR 2014-2020”, este finanțat prin prioritatea de investiții 3.1 ce vizează sprijinirea eficienței energetice. Acest proiect are o valoare totală de aproape 639.000 lei, din care circa 300.000 lei sunt solicitați de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, spre finanțare nerambursabilă. Contractul de finanțare a fost semnat de către domnul Árpád Gálfi, primarul municipiului, precum și de către domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Apelul de finanțare a proiectelor de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost deschis în 2016, în perioada mai-noiembrie. Deși au fost depuse de către autoritățile publice locale…