Treceți la conținutul principal

UDMR îi spune "NU" lui Traian Băsescu în privinţa reorganizării administrative

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat, luni, că reorganizarea teritorială a României nu va putea fi realizată fără modificarea prealabilă a Constituţiei, improbabilă înainte de viitoarele alegeri.

El a spus că doar după o eventuală revizuire a legii fundamentale, pe baza unui "consens mai larg", se va proceda la o reorganizare teritorială, respectiv la o trecere de la judeţe la regiuni. Potrivit afirmaţiilor sale, un astfel de demers necesită o dezbatere publică largă, nu de pe o zi pe alta, astfel încât să nu se ajungă la "regiuni desenate din birou".
Senatorul a arătat viitoarele regiuni trebuie să fie stabilite pe criterii economice, istorice, culturale şi ţinînd cont de relaţiile interumane, astfel încât să fie asigurată o dezvoltare durabilă.
Fekete a amintit că UDMR a depus la Parlament o inţiativă legislativă privind reorganizarea teritorială, care a fost adoptat tacit de Senat, dar care "zace" de doi ani la Camera Deputaţilor. Liderul grupului senatorilor UDMR a ami spus că Uniunea nu poate să fie de acord cu o eventuală împărţire a României în opt regiuni, aşa cum susţine preşedintele Traian Băsescu. "Nu putem să fim de acord cu aceste megajudeţe", a subliniat parlamentarul."Dacă vrem să absorbim fonduri europene mai rapid şi mai simplu, actualele regiuni de dezvoltare trebuie să fie modificate", a adăugat acesta.
Pe de altă parte, senatorul UDMR a declarat că nu ar fi viabilă modificare înainte de alegeri a modului de organizare teritorială. "Nu cred că este o chestiune viabilă să faci chiar înainte de alegeri o astfel de modificare, care să fie pusă în aplicare de un alt Guvern şi de un alt Parlament", a opinat Fekete Andras Levente. Potrivit acestuia, nu există nicio şansă pentru modificarea Constituţiei înainte de viitoarele alegeri parlamentare.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu va renunţa la ideea unei legi a reorganizării administrative, care să fie aprobată pănă la alegerile care vor avea loc la sfârşitul anului şi care să fie aplicată treptat, până în 2016.

The original article may still be available at http://www.realitatea.net/udmr-ii-spune-nu-lui-traian-basescu-in-privinta-reorganizarii-administrative_902338.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

PASAJ RUTIER SUBTERAN OITUZ - STEFAN GUSE, MUNICIPIUL BACAU, JUDETUL BACAU

Program Operational: Programul Operational Regional
Axa Prioritara: Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport
Domeniul Major de Interventie: Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane, soselelor de centura
Operatiunea indicativa: Reabilitarea si modernizarea retelei de strazi urbane
Titlul: PASAJ RUTIER SUBTERAN OITUZ - STEFAN GUSE, MUNICIPIUL BACAU, JUDETUL BACAU
Numele beneficiarului: Primaria Municipiului Bacau din MUNICIPIUL BACAU, jud. BACAU

2,66 miliarde euro disponibili pentru fermierii din România pentru aplicare măsuri de mediu și climă

Fermierii din Regiunea Centru pot accesa angajamentele aplicabile măsurilor de mediu şi climă în cadrul cărora sunt disponibile sume de cca. 2,66 miliarde euro (Măsura 10 – 1,071 miliarde euro, Măsura 11 – 236,42 milioane euro, Măsura 13 – 1,355 miliarde euro).

Cu scopul asigurării tuturor informațiilor necesare pentru continuarea angajamentelor deschise pe parcursul anilor precedenți care se află în derulare în acest an, dar şi pentru asigurarea sprijinului necesar pentru deschiderea unor noi angajamente în anul 2017, au fost elaborate o serie de documente informative şi de ghidare, utile în accesarea şi implementarea cu succes a angajamentelor. Printre acestea găsiți pliante informative privind schemele / măsurile de plată pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unică de plată în campania 2017, completarea electronică a cererii unice de plată, normele de eco-condiţionalitate aplicabile, dar lista zonelor eligibile, hărți și alte materiale informative.

Pentru a aduce aces…