Treceți la conținutul principal

Trei administratori de firmă au fost trimişi în judecată pentru fraude cu fonduri europeneCei trei sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie din Braşov că s-au folosit de documente false, inexacte sau incomplete pentru a obţine pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor.

Cei trei inculpaţi sunt Ovidiu Căprărin, administrator al SC REUTLIOCOM SRL Braşov, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor, Iulian Iancu, administrator al SC CURENT COTOR SRL Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor şi Monica Gabriela Dumitrescu, administrator al SC VULCAROM PR SRL Braşov, în sarcina căreia aceeaşi infracţiune ca şi în cazul lui Iulian Iancu.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori „SC REUTLICOM SRL este beneficiara unor fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, pentru proiectul „Dezvoltarea activităţii de amenajări şi creşterea productivităţii SC REUTLICOM SRL prin achiziţia de echipamente performante". Pe parcursul derulării proiectului, inculpatul Căprărin Ovidiu, în calitate de administrator al SC REUTLICOM SRL, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile de bunuri prevăzute în legislaţia privind accesarea fondurilor europene, a achiziţionat de la firma inculpatei Dumitrescu Gabriela Monica un utilaj în valoare de 60.996 lei (14.200 euro), în condiţii de conflict de interese şi folosind documente de achiziţie neconforme realităţii. În această modalitate, SC REUTLICOM SRL a încasat pe nedrept fonduri europene în valoare de 42.697,20 lei.De asemenea, inculpatul Căprărin Ovidiu a prezentat Agenţiei pentru Dezvoltare Regională „Centru" Alba Iulia, documente inexacte privind originea şi conformitatea tehnică a unui echipament în scopul obţinerii pe nedrept a unei tranşe de 118.860 lei din finanţarea nerambursabilă acordată. În acest scop, a fost ajutat de inculpatul Iancu Iulian, administrator al SC Curent Cotor SRL care a eliberat mai multe documente în care a consemnat date nereale referitoare la provenienţa şi uzura utilajului. Ca urmare a intervenţiei reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, aceşti bani nu au mai fost acordaţi".

Pentru a recupera prejudiciul de 42.697,20 de lei, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism al lui Ovidiu Căprărin.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Braşov.

The original article may still be available at http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Trei_administratori_de_firma_au_fost_trimisi_in_judecata_pentru_fraude_cu_fonduri_europene_0_620938198.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

DEZVOLTAREA SC AXA DENTAL CLINIC SRL PRIN ACHIZITIONAREA DE ECHIPAMENTE SI DOTARI PENTRU TEHNICA DENTARA

Axa 4 - Masura 3 - 22.10.2012 - 12 luni
Localitate : Barlad
Judet : Vaslui
Beneficiar : SC AXA DENTAL CLINIC SRL
Stadiu proiect : Finalizat
I. Solicitantul :SC AXA DENTAL CLINIC SRL
II. Localizarea proiectului: Regiunea de Dezvoltare Nord Est, STR. REPUBLICII, NR 185, BARLAD, JUD. VASLUI
III. Numarul contractului: nr. 3472 /22.10.2012
IV. Valoarea contractului de finantare
Valoare totală a proiectului (RON) Valoare eligibilă (RON)
Total eligibil din care:
FEDR Buget naţional Contribuţie beneficiar (RON) 218.646,09 165.234,25 147.785,51 17.448,74 0,00 din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT - AM POR : 165.234,25 lei(100,00 % din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ : 37.532EURO

V. Obiectivele specifice proiectului finantat :
-cresterea cifrei de afaceri cu minim 50% la sfarsitul primului an de operare;
-crearea a minim 2 noi locuri de munca.
VI. Grupul ţintă al proiectului finantat :
Beneficiari directi:
-SC AXA DENTAL CLINIC SRL;
-persoane fizice si juridice a…