Treceți la conținutul principal

Termenul de rambursare a cheltuielilor pentru implementarea proiectelor va fi de cel mult 45 de zile lucratoare

Ministerul Afacerilor Europene anunta ca, in baza unei ordonante de urgenta aprobate de Guvernul Romaniei la 22 decembrie 2011, autoritatile de management au obligatia ca in cel mult 45 de zile lucratoare sa proceseze cererile trimise de beneficiari pentru rambursarea cheltuielilor efectuate in implementarea proiectelor finantate din fonduri structurale si de coeziune.

Aceasta masura este instituita la initiativa Ministerului Afacerilor Europene si a Ministerului de Finante printr-o ordonanta care modifica OUG 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta.

"Concomitent cu introducerea termenului maxim de 45 de zile pentru procesarea cererilor de rambursare, Ministerul Afacerilor Europene va coordona si procesul de simplificare a procedurilor de verificare a acestor cereri de rambursare, astfel incat termenul prevazut sa poata fi respectat. Aceasta simplificare constituie una dintre prioritatile noastre pentru 2012", a precizat ministrul afacerilor europene Leonard Orban.

Termenul de 45 de zile lucratoare se calculeaza de la data depunerii de catre beneficiar la autoritatea de management sau la organismul intermediar, dupa caz, a cererii de rambursare intocmite conform contractului/deciziei/ordinului de finantare.

Ordonanta prevede ca termenul de 45 de zile lucratoare poate fi intrerupt de cel mult doua ori, pentru perioade de pana la 5 zile lucratoare, pentru depunerea de catre beneficiar a unor documente aditionale sau pentru clarificari solicitate de autoritatea de management sau de organismul intermediar. Nedepunerea de catre beneficiar a documentelor sau clarificarilor solicitate in termenul prevazut atrage respingerea, partiala sau totala, dupa caz, a cererii de rambursare.

Normele metodologice de aplicare ale ordonantei de urgenta se vor aproba prin hotarare de guvern pana la 30 aprilie 2012.

The original article may still be available at http://www.finantare.ro/stire-18770-Termenul-de-rambursare-a-cheltuielilor-pentru-implementarea-proiectelor-va-fi-de-cel-mult-45-de-zile-lucratoare.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

DEZVOLTAREA SC AXA DENTAL CLINIC SRL PRIN ACHIZITIONAREA DE ECHIPAMENTE SI DOTARI PENTRU TEHNICA DENTARA

Axa 4 - Masura 3 - 22.10.2012 - 12 luni
Localitate : Barlad
Judet : Vaslui
Beneficiar : SC AXA DENTAL CLINIC SRL
Stadiu proiect : Finalizat
I. Solicitantul :SC AXA DENTAL CLINIC SRL
II. Localizarea proiectului: Regiunea de Dezvoltare Nord Est, STR. REPUBLICII, NR 185, BARLAD, JUD. VASLUI
III. Numarul contractului: nr. 3472 /22.10.2012
IV. Valoarea contractului de finantare
Valoare totală a proiectului (RON) Valoare eligibilă (RON)
Total eligibil din care:
FEDR Buget naţional Contribuţie beneficiar (RON) 218.646,09 165.234,25 147.785,51 17.448,74 0,00 din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT - AM POR : 165.234,25 lei(100,00 % din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ : 37.532EURO

V. Obiectivele specifice proiectului finantat :
-cresterea cifrei de afaceri cu minim 50% la sfarsitul primului an de operare;
-crearea a minim 2 noi locuri de munca.
VI. Grupul ţintă al proiectului finantat :
Beneficiari directi:
-SC AXA DENTAL CLINIC SRL;
-persoane fizice si juridice a…