Treceți la conținutul principal

Termenul de rambursare a cheltuielilor pentru implementarea proiectelor va fi de cel mult 45 de zile lucratoare

Ministerul Afacerilor Europene anunta ca, in baza unei ordonante de urgenta aprobate de Guvernul Romaniei la 22 decembrie 2011, autoritatile de management au obligatia ca in cel mult 45 de zile lucratoare sa proceseze cererile trimise de beneficiari pentru rambursarea cheltuielilor efectuate in implementarea proiectelor finantate din fonduri structurale si de coeziune.

Aceasta masura este instituita la initiativa Ministerului Afacerilor Europene si a Ministerului de Finante printr-o ordonanta care modifica OUG 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta.

"Concomitent cu introducerea termenului maxim de 45 de zile pentru procesarea cererilor de rambursare, Ministerul Afacerilor Europene va coordona si procesul de simplificare a procedurilor de verificare a acestor cereri de rambursare, astfel incat termenul prevazut sa poata fi respectat. Aceasta simplificare constituie una dintre prioritatile noastre pentru 2012", a precizat ministrul afacerilor europene Leonard Orban.

Termenul de 45 de zile lucratoare se calculeaza de la data depunerii de catre beneficiar la autoritatea de management sau la organismul intermediar, dupa caz, a cererii de rambursare intocmite conform contractului/deciziei/ordinului de finantare.

Ordonanta prevede ca termenul de 45 de zile lucratoare poate fi intrerupt de cel mult doua ori, pentru perioade de pana la 5 zile lucratoare, pentru depunerea de catre beneficiar a unor documente aditionale sau pentru clarificari solicitate de autoritatea de management sau de organismul intermediar. Nedepunerea de catre beneficiar a documentelor sau clarificarilor solicitate in termenul prevazut atrage respingerea, partiala sau totala, dupa caz, a cererii de rambursare.

Normele metodologice de aplicare ale ordonantei de urgenta se vor aproba prin hotarare de guvern pana la 30 aprilie 2012.

The original article may still be available at http://www.finantare.ro/stire-18770-Termenul-de-rambursare-a-cheltuielilor-pentru-implementarea-proiectelor-va-fi-de-cel-mult-45-de-zile-lucratoare.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman redeschide apelurile de proiecte destinate comunităților marginalizate

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, lansează variantele finale, îmbunătățite, ale Ghidurilor Solicitantului corespunzătoare apelurilor de proiecte POCU 4.1. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - regiuni mai puțin dezvoltate și regiune dezvoltată”, respectiv POCU 4.2. „Dezvoltarea Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate”. Ghidurile solicitantului au fost relansate în consultare publică din data de 31 martie 2017 până în 10 aprilie 2017, forma finală a documentelor incluzând propuneri agreate, primite din partea publicului interesat.Apelurile de proiecte aferente acestor ghiduri de finanțare se deschid în sistemul informatic MySMIS2014 în data de 18 aprilie 2017, ora 10:00 și se închid în 16 iunie 2017, ora 16:00.Proiectele care vor fi finanțate viz…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Instrucțiune cu privire la perioada de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un contract înainte de 1 ianuarie 2014

AM POR a publicat, în data de 4 aprilie 2017, Instrucțiunea AMPOR nr. 34 cu privire la stabilirea perioadei de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, în cadrul apelurilor de proiecte lansate și a celor care urmează a fi lansate.

Astfel, perioada de implementare a Proiectului este de [durata] luni, respectiv între data [z/l/a] și data [z/l/a], aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. În cazul unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, perioada de implementare a proiectului va începe la data de 1 ianuarie 2014.

Documente:
Instructiunea 34.pdf