Treceți la conținutul principal

Se pun bazele aplicatiei online de masurare a parametrilor tehnici de calitate a serviciilor de acces la internet


Anul acesta, conform planului de actiuni, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANCOM), vrea sa demareze un proiect important in vederea promovarii concurentei in domeniul comunicatiilor.


Este vorba de modelarea costurilor eficiente pentru un numar de servicii reglementate, inclusiv cele de terminare a apelurilor la puncte fixe si mobile.

” In domeniul spectrului de frecvente, 2012 va fi un an important, ANCOM urmand sa organizeze procedura de atribuire a benzilor de frecvente de 800 MHz si 2600 MHz, sa elaboreze strategia privind utilizarea benzilor de frecvente de peste 40 GHz atribuite serviciului fix si sa actualizeze Tabelul National de Atribuire a Benzilor de Frecvente (TNABF). ANCOM isi propune totodata sa modifice legislatia secundara de specialitate in domeniul spectrului radio, revizuind procedura de solicitare si de emitere a licentelor de utilizare a frecventelor radio.
Odata cu transpunerea noului cadru legislativ european privind comunicatiile electronice, ANCOM va actiona in directia stabilirii conditiilor si procedurii de raportare a incidentelor de securitate de catre furnizorii de reţele si servicii de comunicaţii electronice, precum si a masurilor minime de securitate ce trebuie implementate de catre acestia.

De asemenea, institutia intentioneaza sa elaboreze un ghid destinat furnizorilor de servicii de comunicatii electronice menit sa ii sprijine in implementarea prevederilor noului cadru legislativ din domeniul telecom”, se arata in comunicat.

Pentru a informa furnizorii, autoritatile locale, asociatiile si orice alte parti interesate de implementarea acestei legi, in 2012 ANCOM va organiza o serie de seminarii la nivel national si local.

Institutia mai are in plan implementarea a doua proiecte importante, si anume o aplicatie online pentru compararea ofertelor de comunicatii destinate utilizatorilor finali, finantata din fonduri europene si o aplicatie online de masurare a parametrilor tehnici de calitate a serviciilor de acces la internet.

The original article may still be available at http://www.informatia-zilei.ro/sm/social/se-pun-bazele-aplicatiei-online-de-masurare-a-parametrilor-tehnici-de-calitate-a-serviciilor-de-acces-la-internet/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

DEZVOLTAREA SC AXA DENTAL CLINIC SRL PRIN ACHIZITIONAREA DE ECHIPAMENTE SI DOTARI PENTRU TEHNICA DENTARA

Axa 4 - Masura 3 - 22.10.2012 - 12 luni
Localitate : Barlad
Judet : Vaslui
Beneficiar : SC AXA DENTAL CLINIC SRL
Stadiu proiect : Finalizat
I. Solicitantul :SC AXA DENTAL CLINIC SRL
II. Localizarea proiectului: Regiunea de Dezvoltare Nord Est, STR. REPUBLICII, NR 185, BARLAD, JUD. VASLUI
III. Numarul contractului: nr. 3472 /22.10.2012
IV. Valoarea contractului de finantare
Valoare totală a proiectului (RON) Valoare eligibilă (RON)
Total eligibil din care:
FEDR Buget naţional Contribuţie beneficiar (RON) 218.646,09 165.234,25 147.785,51 17.448,74 0,00 din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT - AM POR : 165.234,25 lei(100,00 % din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ : 37.532EURO

V. Obiectivele specifice proiectului finantat :
-cresterea cifrei de afaceri cu minim 50% la sfarsitul primului an de operare;
-crearea a minim 2 noi locuri de munca.
VI. Grupul ţintă al proiectului finantat :
Beneficiari directi:
-SC AXA DENTAL CLINIC SRL;
-persoane fizice si juridice a…