Treceți la conținutul principal

Se pun bazele aplicatiei online de masurare a parametrilor tehnici de calitate a serviciilor de acces la internet


Anul acesta, conform planului de actiuni, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANCOM), vrea sa demareze un proiect important in vederea promovarii concurentei in domeniul comunicatiilor.


Este vorba de modelarea costurilor eficiente pentru un numar de servicii reglementate, inclusiv cele de terminare a apelurilor la puncte fixe si mobile.

” In domeniul spectrului de frecvente, 2012 va fi un an important, ANCOM urmand sa organizeze procedura de atribuire a benzilor de frecvente de 800 MHz si 2600 MHz, sa elaboreze strategia privind utilizarea benzilor de frecvente de peste 40 GHz atribuite serviciului fix si sa actualizeze Tabelul National de Atribuire a Benzilor de Frecvente (TNABF). ANCOM isi propune totodata sa modifice legislatia secundara de specialitate in domeniul spectrului radio, revizuind procedura de solicitare si de emitere a licentelor de utilizare a frecventelor radio.
Odata cu transpunerea noului cadru legislativ european privind comunicatiile electronice, ANCOM va actiona in directia stabilirii conditiilor si procedurii de raportare a incidentelor de securitate de catre furnizorii de reţele si servicii de comunicaţii electronice, precum si a masurilor minime de securitate ce trebuie implementate de catre acestia.

De asemenea, institutia intentioneaza sa elaboreze un ghid destinat furnizorilor de servicii de comunicatii electronice menit sa ii sprijine in implementarea prevederilor noului cadru legislativ din domeniul telecom”, se arata in comunicat.

Pentru a informa furnizorii, autoritatile locale, asociatiile si orice alte parti interesate de implementarea acestei legi, in 2012 ANCOM va organiza o serie de seminarii la nivel national si local.

Institutia mai are in plan implementarea a doua proiecte importante, si anume o aplicatie online pentru compararea ofertelor de comunicatii destinate utilizatorilor finali, finantata din fonduri europene si o aplicatie online de masurare a parametrilor tehnici de calitate a serviciilor de acces la internet.

The original article may still be available at http://www.informatia-zilei.ro/sm/social/se-pun-bazele-aplicatiei-online-de-masurare-a-parametrilor-tehnici-de-calitate-a-serviciilor-de-acces-la-internet/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman redeschide apelurile de proiecte destinate comunităților marginalizate

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, lansează variantele finale, îmbunătățite, ale Ghidurilor Solicitantului corespunzătoare apelurilor de proiecte POCU 4.1. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - regiuni mai puțin dezvoltate și regiune dezvoltată”, respectiv POCU 4.2. „Dezvoltarea Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate”. Ghidurile solicitantului au fost relansate în consultare publică din data de 31 martie 2017 până în 10 aprilie 2017, forma finală a documentelor incluzând propuneri agreate, primite din partea publicului interesat.Apelurile de proiecte aferente acestor ghiduri de finanțare se deschid în sistemul informatic MySMIS2014 în data de 18 aprilie 2017, ora 10:00 și se închid în 16 iunie 2017, ora 16:00.Proiectele care vor fi finanțate viz…

POR: Instrucțiune cu privire la perioada de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un contract înainte de 1 ianuarie 2014

AM POR a publicat, în data de 4 aprilie 2017, Instrucțiunea AMPOR nr. 34 cu privire la stabilirea perioadei de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, în cadrul apelurilor de proiecte lansate și a celor care urmează a fi lansate.

Astfel, perioada de implementare a Proiectului este de [durata] luni, respectiv între data [z/l/a] și data [z/l/a], aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. În cazul unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, perioada de implementare a proiectului va începe la data de 1 ianuarie 2014.

Documente:
Instructiunea 34.pdf