Treceți la conținutul principal

Romania a inghitit toti banii UE pentru integrarea in SchengenSuma absorbita de Romania de la Comisia Europeana prin facilitatea Schengen este de 602,5 milioane de euro, au declarat pentru NewsIn oficiali ai MAI, care au precizat ca rata de absorbtie a fost de 100% si ca tara noastra este singura care nu trebuie sa returneze niciun ban.

Specialistii Comisiei Europene care in septembrie 2011 au incheiat misiunea de audit privind facilitatea Schengen au transmis ca nu au identificat niciun punct slab in sistemul de management si control al fondurilor absorbite de Romania de la CE si ca cele 602,5 milioane de euro au fost repartizate eficient.

Specialistii CE au transmis si ca Romania nu trebuie sa restituie Comisiei niciun ban, astfel ca tara noastra este singura cu o astfel de performanta. Nici Bulgaria, desi a primit de sase ori mai putini bani ca Romania prin Facilitatea Schengen, si nici ultimele zece state intrate in Schengen, intre care Elvetia, Cehia si Ungaria, nu au reusit sa absoarba in intregime sumele alocate din fonduri europene pentru integrarea in spatiul de libera circulatie.

Raportul trimisilor CE pentru misiunea de audit din Romania arata ca licitatiile s-au desfasurat cu respectarea principiilor transparentei, proportionalitatii si egalitatii, iar documentatia si procedurile de plata au fost de foarte buna calitate si foarte sigure.

Pilonul principal al sistemului de management si control al fondurilor alocate Romaniei este Departamentul Schengen din Ministerul Administratiei si Internelor, beneficiarii sunt Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Transmisiuni Speciale, Politia de Frontiera, Politia Nationala, Directia Generala de Comunicatii si Tehnologia Informatiilor din MAI, iar Ministerul Finantelor a avut sarcina de autoritate de contractare si plata.

The original article may still be available at http://www.business24.ro/guvern/schengen/romania-a-inghitit-toti-banii-ue-pentru-integrarea-in-schengen-1505545

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

2,66 miliarde euro disponibili pentru fermierii din România pentru aplicare măsuri de mediu și climă

Fermierii din Regiunea Centru pot accesa angajamentele aplicabile măsurilor de mediu şi climă în cadrul cărora sunt disponibile sume de cca. 2,66 miliarde euro (Măsura 10 – 1,071 miliarde euro, Măsura 11 – 236,42 milioane euro, Măsura 13 – 1,355 miliarde euro).

Cu scopul asigurării tuturor informațiilor necesare pentru continuarea angajamentelor deschise pe parcursul anilor precedenți care se află în derulare în acest an, dar şi pentru asigurarea sprijinului necesar pentru deschiderea unor noi angajamente în anul 2017, au fost elaborate o serie de documente informative şi de ghidare, utile în accesarea şi implementarea cu succes a angajamentelor. Printre acestea găsiți pliante informative privind schemele / măsurile de plată pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unică de plată în campania 2017, completarea electronică a cererii unice de plată, normele de eco-condiţionalitate aplicabile, dar lista zonelor eligibile, hărți și alte materiale informative.

Pentru a aduce aces…

POR: A fost prelungită perioada de depunere și pe apelurile de proiecte pentru infrastructura de transport (6.1) și eficiență energetică - clădiri publice (3.1A)

MDRAPFE a prelungit, până la 13 iulie 2017, ora 15.00, termenul de depunere a proiectelor în cadrul apelurilor POR 2016/6/6.1/2 și POR 2016/6/6.1/2 BI aferente OS 6.1 „Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene”.

De asemenea, MDRAPFE a prelungit până pe 04.09.2017, ora 10.00, apelurile POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI și POR/2016/3/3.1/B/1/BI aferente OS 3.1 Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari

Asemeni și celorlalte prelungiri de apeluri de proiecte anunțate săptămâna trecută, modificările de termen s-au făcut după constatarea unor deficiențe la nivelul unei baze de date din componența sistemului naţional informatic de evidenţă a persoanelor gestionat de Ministerul Administrației și Internelor, deficiențe care au avut ca rezultat dificultăți la înregistrarea î…