Treceți la conținutul principal

Romania a inghitit toti banii UE pentru integrarea in SchengenSuma absorbita de Romania de la Comisia Europeana prin facilitatea Schengen este de 602,5 milioane de euro, au declarat pentru NewsIn oficiali ai MAI, care au precizat ca rata de absorbtie a fost de 100% si ca tara noastra este singura care nu trebuie sa returneze niciun ban.

Specialistii Comisiei Europene care in septembrie 2011 au incheiat misiunea de audit privind facilitatea Schengen au transmis ca nu au identificat niciun punct slab in sistemul de management si control al fondurilor absorbite de Romania de la CE si ca cele 602,5 milioane de euro au fost repartizate eficient.

Specialistii CE au transmis si ca Romania nu trebuie sa restituie Comisiei niciun ban, astfel ca tara noastra este singura cu o astfel de performanta. Nici Bulgaria, desi a primit de sase ori mai putini bani ca Romania prin Facilitatea Schengen, si nici ultimele zece state intrate in Schengen, intre care Elvetia, Cehia si Ungaria, nu au reusit sa absoarba in intregime sumele alocate din fonduri europene pentru integrarea in spatiul de libera circulatie.

Raportul trimisilor CE pentru misiunea de audit din Romania arata ca licitatiile s-au desfasurat cu respectarea principiilor transparentei, proportionalitatii si egalitatii, iar documentatia si procedurile de plata au fost de foarte buna calitate si foarte sigure.

Pilonul principal al sistemului de management si control al fondurilor alocate Romaniei este Departamentul Schengen din Ministerul Administratiei si Internelor, beneficiarii sunt Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Transmisiuni Speciale, Politia de Frontiera, Politia Nationala, Directia Generala de Comunicatii si Tehnologia Informatiilor din MAI, iar Ministerul Finantelor a avut sarcina de autoritate de contractare si plata.

The original article may still be available at http://www.business24.ro/guvern/schengen/romania-a-inghitit-toti-banii-ue-pentru-integrarea-in-schengen-1505545

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reducerea costurilor de întreținere printr-un proiect de reabilitare termică

Finanțarea reabilitării termice a locuințelor prin POR 2014-2020

Al doilea proiect de finanțare prin POR 2014-2020 pentru municipiul Odorheiu Secuiesc și primul de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost semnat azi, 26.06.2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectul cu denumirea ”Reabilitare termică a blocurilor prin POR 2014-2020”, este finanțat prin prioritatea de investiții 3.1 ce vizează sprijinirea eficienței energetice. Acest proiect are o valoare totală de aproape 639.000 lei, din care circa 300.000 lei sunt solicitați de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, spre finanțare nerambursabilă. Contractul de finanțare a fost semnat de către domnul Árpád Gálfi, primarul municipiului, precum și de către domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Apelul de finanțare a proiectelor de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost deschis în 2016, în perioada mai-noiembrie. Deși au fost depuse de către autoritățile publice locale…

A fost publicat Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6

Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6, a fost publicat pe site-ul AFIR, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…