Treceți la conținutul principal

Prin semnarea contractului destinat modernizarii DJ 135 - Programul REGIO asigura circa 33 milioane euro pentru infrastructura rutiera din Mures

Noul an 2012 aduce o veste buna pentru cetatenii judetului Mures, in special pentru locuitorii din zona drumului judetean DJ 135 Magherani-Sarateni. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea, la sfarsitul anului trecut, a contractului de finantare pentru reabilitarea acestui drum. Proiectul, in valoare totala de peste 13 milioane euro, a fost depus spre finantare la sediul ADR Centru din Alba lulia in anul 2009, in cadrul Axei Prioritare 2 a Programului Operational Regional, DMI 2.1 - "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane, inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura.

Drumul Judetean 135 face legatura intre municipiile Targu Mures si Miercurea Nirajului, fiind o importanta axa de transport local, care poate asigura jonctiunea cu traseul viitoarei autostrazi Transilvania, precum si imbunatatirea fluxurilor rutiere catre zona turistica Sovata-Praid. Prin proiectul Cod SMIS 5636, beneficiarul - Consiliul Judetean Mures - propune reabilitarea unei portiuni de 13,555 kilometri de pe acest drum, intre localitatile Magherani si Sarateni. Cererea de finantare, avand titlul "Reabilitarea, modernizarea DJ 135 Magherani - Sarateni", are o valoare totala de peste 56,455 milioane lei, din care suma nerambursabila solicitata este de circa 43,92 milioane lei. Investitiile se vor derula pe o perioada de 40 de luni, incluzand reabilitarea a doua poduri si 90 de podete, precum si 56 de intrari in drumurile laterale. Proiectul va asigura si consolidari ale structurii drumului, cu ziduri de sprijin si drenuri sub santuri, in lungime cumulata de circa 6 kilometri. Beneficiarul fondurilor nerambursabile REGIO considera ca, prin aceasta investitie, se va asigura cresterea traficului in zona, pentru marfuri cu mai mult de 55% si pentru pasageri cu mai mult de 36%, fata de perioada actuala. Scopul acestei initiative a fost reducerea timpului de circulatie si cresterea gradului de siguranta al acesteia.

"Acest proiect completeaza harta finantarilor nerambursabile prin programul Regio pentru drumurile din judetul Mures. Astfel, infrastructura de transport din acest judet beneficiaza de fonduri in valoare de aproximativ 33 milioane euro, prin proiectele de reabilitare ale DJ 142, contractat in anul 2009, precum si DJ 135, la care se adauga lucrarile de modernizare a strazilor din municipiul resedinta de judet. La finalizarea proiectelor contractate pe Axa prioritara 2 a Programului Operational Regional, cetatenii judetului Mures vor beneficia de conditii de transport mai bune si vom putea vorbi despre eficienta imbunatatirii accesibilitatii regiunii si a mobilitatii populatiei, bunurilor si serviciilor, in vederea stimularii dezvoltarii economice durabile. Astfel, pregatim conditiile pentru a atrage alte investitii, care vor duce la cresterea numarului locurilor de munca si care vor genera venituri sigure, dupa concretizarea acestor proiecte, pentru a se sublinia sprijinul de care beneficiaza autoritatile publice locale prin Programul Operational Regional", a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Documente

Fisa proiect - Mures

The original article may still be available at http://www.regio.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=COMComunicate&eID=1137

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

DEZVOLTAREA SC AXA DENTAL CLINIC SRL PRIN ACHIZITIONAREA DE ECHIPAMENTE SI DOTARI PENTRU TEHNICA DENTARA

Axa 4 - Masura 3 - 22.10.2012 - 12 luni
Localitate : Barlad
Judet : Vaslui
Beneficiar : SC AXA DENTAL CLINIC SRL
Stadiu proiect : Finalizat
I. Solicitantul :SC AXA DENTAL CLINIC SRL
II. Localizarea proiectului: Regiunea de Dezvoltare Nord Est, STR. REPUBLICII, NR 185, BARLAD, JUD. VASLUI
III. Numarul contractului: nr. 3472 /22.10.2012
IV. Valoarea contractului de finantare
Valoare totală a proiectului (RON) Valoare eligibilă (RON)
Total eligibil din care:
FEDR Buget naţional Contribuţie beneficiar (RON) 218.646,09 165.234,25 147.785,51 17.448,74 0,00 din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT - AM POR : 165.234,25 lei(100,00 % din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ : 37.532EURO

V. Obiectivele specifice proiectului finantat :
-cresterea cifrei de afaceri cu minim 50% la sfarsitul primului an de operare;
-crearea a minim 2 noi locuri de munca.
VI. Grupul ţintă al proiectului finantat :
Beneficiari directi:
-SC AXA DENTAL CLINIC SRL;
-persoane fizice si juridice a…