Treceți la conținutul principal

Prin semnarea contractului destinat modernizarii DJ 135 - Programul REGIO asigura circa 33 milioane euro pentru infrastructura rutiera din Mures

Noul an 2012 aduce o veste buna pentru cetatenii judetului Mures, in special pentru locuitorii din zona drumului judetean DJ 135 Magherani-Sarateni. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea, la sfarsitul anului trecut, a contractului de finantare pentru reabilitarea acestui drum. Proiectul, in valoare totala de peste 13 milioane euro, a fost depus spre finantare la sediul ADR Centru din Alba lulia in anul 2009, in cadrul Axei Prioritare 2 a Programului Operational Regional, DMI 2.1 - "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane, inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura.

Drumul Judetean 135 face legatura intre municipiile Targu Mures si Miercurea Nirajului, fiind o importanta axa de transport local, care poate asigura jonctiunea cu traseul viitoarei autostrazi Transilvania, precum si imbunatatirea fluxurilor rutiere catre zona turistica Sovata-Praid. Prin proiectul Cod SMIS 5636, beneficiarul - Consiliul Judetean Mures - propune reabilitarea unei portiuni de 13,555 kilometri de pe acest drum, intre localitatile Magherani si Sarateni. Cererea de finantare, avand titlul "Reabilitarea, modernizarea DJ 135 Magherani - Sarateni", are o valoare totala de peste 56,455 milioane lei, din care suma nerambursabila solicitata este de circa 43,92 milioane lei. Investitiile se vor derula pe o perioada de 40 de luni, incluzand reabilitarea a doua poduri si 90 de podete, precum si 56 de intrari in drumurile laterale. Proiectul va asigura si consolidari ale structurii drumului, cu ziduri de sprijin si drenuri sub santuri, in lungime cumulata de circa 6 kilometri. Beneficiarul fondurilor nerambursabile REGIO considera ca, prin aceasta investitie, se va asigura cresterea traficului in zona, pentru marfuri cu mai mult de 55% si pentru pasageri cu mai mult de 36%, fata de perioada actuala. Scopul acestei initiative a fost reducerea timpului de circulatie si cresterea gradului de siguranta al acesteia.

"Acest proiect completeaza harta finantarilor nerambursabile prin programul Regio pentru drumurile din judetul Mures. Astfel, infrastructura de transport din acest judet beneficiaza de fonduri in valoare de aproximativ 33 milioane euro, prin proiectele de reabilitare ale DJ 142, contractat in anul 2009, precum si DJ 135, la care se adauga lucrarile de modernizare a strazilor din municipiul resedinta de judet. La finalizarea proiectelor contractate pe Axa prioritara 2 a Programului Operational Regional, cetatenii judetului Mures vor beneficia de conditii de transport mai bune si vom putea vorbi despre eficienta imbunatatirii accesibilitatii regiunii si a mobilitatii populatiei, bunurilor si serviciilor, in vederea stimularii dezvoltarii economice durabile. Astfel, pregatim conditiile pentru a atrage alte investitii, care vor duce la cresterea numarului locurilor de munca si care vor genera venituri sigure, dupa concretizarea acestor proiecte, pentru a se sublinia sprijinul de care beneficiaza autoritatile publice locale prin Programul Operational Regional", a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Documente

Fisa proiect - Mures

The original article may still be available at http://www.regio.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=COMComunicate&eID=1137

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Farmacie înfiinţată în satul Amara cu sprijinul EBC

Locuitorii satului Amara din comuna Balta Albă (jud. Buzău) îşi vor vedea un al doilea mare vis împlinit. După renovarea şi modernizarea dispensarului medical, prin programul “Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC) derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a fost posibilă înfiinţarea unei farmacii. Astfel localnicii vor fi scutiţi de drumurile istovitoare până la Râmnicu Sărat şi cheltuielile aferente, uneori peste posibilităţile lor materiale.

O farmacie în localitatea lor natală rămăsese dorinţa cea mai mare a locuitorilor satului Amara, după reabilitarea şi dotarea la standarde europene a Dispensarului Medical, realizată în anul 2010 la iniţiativa managerului RECL Simona Necula. Tot prin eforturile sale susţinute şi cu mijloacele IT&C puse la dispoziţie prin programul EBC, această dorinţă va deveni realitate în scurt timp. Înfiinţarea farmaciei era absolut necesară, deoarece oamenii din comunitate, majoritatea în vârstă şi cu o stare de sănătate precară, s…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Instrucțiune cu privire la perioada de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un contract înainte de 1 ianuarie 2014

AM POR a publicat, în data de 4 aprilie 2017, Instrucțiunea AMPOR nr. 34 cu privire la stabilirea perioadei de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, în cadrul apelurilor de proiecte lansate și a celor care urmează a fi lansate.

Astfel, perioada de implementare a Proiectului este de [durata] luni, respectiv între data [z/l/a] și data [z/l/a], aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. În cazul unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, perioada de implementare a proiectului va începe la data de 1 ianuarie 2014.

Documente:
Instructiunea 34.pdf