Treceți la conținutul principal

Primăriile sucevene ar putea depune proiecte pentru anveloparea termică a 10.000 de apartamente


Proiecte pentru creşterea eficienţei energetice a până la 10.000 de apartamente ar putea înainta şi depune primăriile din judeţ în acest an, a declarat ieri, într-o întâlnire cu presa, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.


El a precizat că, în perioada care vine, va recomanda primarilor de oraşe şi municipii să profite de oportunitatea lansării noului program de reabilitare termică susţinut cu fonduri europene şi guvernamentale, astfel încât să dispară faţada cenuşie a blocurilor ceauşiste.

„Programul guvernamental, dar şi fondurile europene disponibile arată posibilitatea lansării unui program de circa 250.000 de locuinţe care urmează a fi anvelopate termic în România. Eu socotesc că judeţul Suceava poate să se angajeze la între 7000 şi 10.000 de apartamente, pe care ar putea să le anvelopeze şi să le refacă faţada. Acest lucru ar însemna mobilizarea foarte puternică a primăriilor care au blocuri, respectiv a celor de municipii şi oraşe. Dorim şi schimbarea peisajului trist, cenuşiu, a acestor blocuri care lasă de dorit la capitolul întreţinere, de aceea este important să folosim această oportunitate”, a spus Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a informat că, din ceea ce ştie, finanţarea va fi asigurată în proporţie de 50% de la bugetul de stat şi din fonduri europene, 30% revine administraţiilor locale, 20% fiind cota de participare a proprietarilor de apartamente. „Ar fi un mare câştig şi, de aceea, vreau să mă ţin de capul primarilor, ca să putem să valorificăm această oportunitate în 2012. Vrem să depunem proiecte, iar dacă se vor finaliza în acest an, rămâne de văzut”, a explicat Gheorghe Flutur.

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale, declarase că reabilitarea termică a celor 250.000 de apartamente se va face cu fonduri comunitare, Comisia Europeană acceptând redistribuirea sumelor necheltuite în cadrul altor programe.

The original article may still be available at http://www.crainou.ro/?module=displaystory&story_id=45355&format=html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman redeschide apelurile de proiecte destinate comunităților marginalizate

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, lansează variantele finale, îmbunătățite, ale Ghidurilor Solicitantului corespunzătoare apelurilor de proiecte POCU 4.1. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - regiuni mai puțin dezvoltate și regiune dezvoltată”, respectiv POCU 4.2. „Dezvoltarea Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate”. Ghidurile solicitantului au fost relansate în consultare publică din data de 31 martie 2017 până în 10 aprilie 2017, forma finală a documentelor incluzând propuneri agreate, primite din partea publicului interesat.Apelurile de proiecte aferente acestor ghiduri de finanțare se deschid în sistemul informatic MySMIS2014 în data de 18 aprilie 2017, ora 10:00 și se închid în 16 iunie 2017, ora 16:00.Proiectele care vor fi finanțate viz…

POR: Instrucțiune cu privire la perioada de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un contract înainte de 1 ianuarie 2014

AM POR a publicat, în data de 4 aprilie 2017, Instrucțiunea AMPOR nr. 34 cu privire la stabilirea perioadei de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, în cadrul apelurilor de proiecte lansate și a celor care urmează a fi lansate.

Astfel, perioada de implementare a Proiectului este de [durata] luni, respectiv între data [z/l/a] și data [z/l/a], aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. În cazul unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, perioada de implementare a proiectului va începe la data de 1 ianuarie 2014.

Documente:
Instructiunea 34.pdf