Treceți la conținutul principal

Primăriile sucevene ar putea depune proiecte pentru anveloparea termică a 10.000 de apartamente


Proiecte pentru creşterea eficienţei energetice a până la 10.000 de apartamente ar putea înainta şi depune primăriile din judeţ în acest an, a declarat ieri, într-o întâlnire cu presa, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.


El a precizat că, în perioada care vine, va recomanda primarilor de oraşe şi municipii să profite de oportunitatea lansării noului program de reabilitare termică susţinut cu fonduri europene şi guvernamentale, astfel încât să dispară faţada cenuşie a blocurilor ceauşiste.

„Programul guvernamental, dar şi fondurile europene disponibile arată posibilitatea lansării unui program de circa 250.000 de locuinţe care urmează a fi anvelopate termic în România. Eu socotesc că judeţul Suceava poate să se angajeze la între 7000 şi 10.000 de apartamente, pe care ar putea să le anvelopeze şi să le refacă faţada. Acest lucru ar însemna mobilizarea foarte puternică a primăriilor care au blocuri, respectiv a celor de municipii şi oraşe. Dorim şi schimbarea peisajului trist, cenuşiu, a acestor blocuri care lasă de dorit la capitolul întreţinere, de aceea este important să folosim această oportunitate”, a spus Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a informat că, din ceea ce ştie, finanţarea va fi asigurată în proporţie de 50% de la bugetul de stat şi din fonduri europene, 30% revine administraţiilor locale, 20% fiind cota de participare a proprietarilor de apartamente. „Ar fi un mare câştig şi, de aceea, vreau să mă ţin de capul primarilor, ca să putem să valorificăm această oportunitate în 2012. Vrem să depunem proiecte, iar dacă se vor finaliza în acest an, rămâne de văzut”, a explicat Gheorghe Flutur.

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale, declarase că reabilitarea termică a celor 250.000 de apartamente se va face cu fonduri comunitare, Comisia Europeană acceptând redistribuirea sumelor necheltuite în cadrul altor programe.

The original article may still be available at http://www.crainou.ro/?module=displaystory&story_id=45355&format=html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

DEZVOLTAREA SC AXA DENTAL CLINIC SRL PRIN ACHIZITIONAREA DE ECHIPAMENTE SI DOTARI PENTRU TEHNICA DENTARA

Axa 4 - Masura 3 - 22.10.2012 - 12 luni
Localitate : Barlad
Judet : Vaslui
Beneficiar : SC AXA DENTAL CLINIC SRL
Stadiu proiect : Finalizat
I. Solicitantul :SC AXA DENTAL CLINIC SRL
II. Localizarea proiectului: Regiunea de Dezvoltare Nord Est, STR. REPUBLICII, NR 185, BARLAD, JUD. VASLUI
III. Numarul contractului: nr. 3472 /22.10.2012
IV. Valoarea contractului de finantare
Valoare totală a proiectului (RON) Valoare eligibilă (RON)
Total eligibil din care:
FEDR Buget naţional Contribuţie beneficiar (RON) 218.646,09 165.234,25 147.785,51 17.448,74 0,00 din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT - AM POR : 165.234,25 lei(100,00 % din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ : 37.532EURO

V. Obiectivele specifice proiectului finantat :
-cresterea cifrei de afaceri cu minim 50% la sfarsitul primului an de operare;
-crearea a minim 2 noi locuri de munca.
VI. Grupul ţintă al proiectului finantat :
Beneficiari directi:
-SC AXA DENTAL CLINIC SRL;
-persoane fizice si juridice a…