Treceți la conținutul principal

Peste 31 milioane dolari dintr-un împrumut al Băncii Mondiale pentru România, anulaţiPeste 31 milioane de dolari dintr-un împrumut acordat României de către Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) - divizia de investiţii a Băncii Mondiale - a fost anulată, deoarece partea română nu se poate încadra în termenul convenit, pentru care oricum a solicitat extindere, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Suma reprezintă o cincime din valoarea unui împrumut în valoare de 120 de milioane de dolari acordat de BIRD pentru finanţarea unui program de închidere a minelor.

"Confirmăm anularea a 31,089 milioane de dolari şi, prin urmare, reducerea sumelor împrumutului de la 120 milioane de dolari la 88,91 milioane de dolari", se arată într-o scrisoare a MFP către BIRD, citată de Agerpres.


"Anularea este urmarea celor convenite împreună cu reprezentanţii BIRD şi anume că, întrucât unele lucrări pentru închiderea anumitor mine precum şi unele subproiecte din cadrul componentei de regenerare socioeconomică nu mai pot fi implementate până la 30 mai 2012, fondurile aferente trebuie anulate", se arată pe site-ul MFP.

Autorităţile române au cerut extinderea cu şase luni a datei limită de tragere de la 30 noiembrie 2011 la 30 mai 2012, ceea ce va permite "finalizarea lucrărilor începute şi nefinalizate".

Acordul de împrumut cu BIRD a fost semnat în ianuarie 2005, fondurile fiind alocate unui proiect de închidere a minelor, refacerii mediului şi regenerării socioeconomice, având ca beneficiar Ministerul Economiei.

MFP a solicitat BIRD amendarea acordului de împrumut, la cererea Ministerului Economiei, în urma reevaluării costurilor activităţilor finanţate în cadrul proiectului şi a stadiului lucrărilor.

The original article may still be available at http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/peste-31-milioane-dolari-dintr-un-imprumut-al-bancii-mondiale-pentru-romania-anulati-159048.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman redeschide apelurile de proiecte destinate comunităților marginalizate

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, lansează variantele finale, îmbunătățite, ale Ghidurilor Solicitantului corespunzătoare apelurilor de proiecte POCU 4.1. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - regiuni mai puțin dezvoltate și regiune dezvoltată”, respectiv POCU 4.2. „Dezvoltarea Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate”. Ghidurile solicitantului au fost relansate în consultare publică din data de 31 martie 2017 până în 10 aprilie 2017, forma finală a documentelor incluzând propuneri agreate, primite din partea publicului interesat.Apelurile de proiecte aferente acestor ghiduri de finanțare se deschid în sistemul informatic MySMIS2014 în data de 18 aprilie 2017, ora 10:00 și se închid în 16 iunie 2017, ora 16:00.Proiectele care vor fi finanțate viz…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Instrucțiune cu privire la perioada de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un contract înainte de 1 ianuarie 2014

AM POR a publicat, în data de 4 aprilie 2017, Instrucțiunea AMPOR nr. 34 cu privire la stabilirea perioadei de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, în cadrul apelurilor de proiecte lansate și a celor care urmează a fi lansate.

Astfel, perioada de implementare a Proiectului este de [durata] luni, respectiv între data [z/l/a] și data [z/l/a], aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. În cazul unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, perioada de implementare a proiectului va începe la data de 1 ianuarie 2014.

Documente:
Instructiunea 34.pdf