Treceți la conținutul principal

Peste 31 milioane dolari dintr-un împrumut al Băncii Mondiale pentru România, anulaţiPeste 31 milioane de dolari dintr-un împrumut acordat României de către Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) - divizia de investiţii a Băncii Mondiale - a fost anulată, deoarece partea română nu se poate încadra în termenul convenit, pentru care oricum a solicitat extindere, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Suma reprezintă o cincime din valoarea unui împrumut în valoare de 120 de milioane de dolari acordat de BIRD pentru finanţarea unui program de închidere a minelor.

"Confirmăm anularea a 31,089 milioane de dolari şi, prin urmare, reducerea sumelor împrumutului de la 120 milioane de dolari la 88,91 milioane de dolari", se arată într-o scrisoare a MFP către BIRD, citată de Agerpres.


"Anularea este urmarea celor convenite împreună cu reprezentanţii BIRD şi anume că, întrucât unele lucrări pentru închiderea anumitor mine precum şi unele subproiecte din cadrul componentei de regenerare socioeconomică nu mai pot fi implementate până la 30 mai 2012, fondurile aferente trebuie anulate", se arată pe site-ul MFP.

Autorităţile române au cerut extinderea cu şase luni a datei limită de tragere de la 30 noiembrie 2011 la 30 mai 2012, ceea ce va permite "finalizarea lucrărilor începute şi nefinalizate".

Acordul de împrumut cu BIRD a fost semnat în ianuarie 2005, fondurile fiind alocate unui proiect de închidere a minelor, refacerii mediului şi regenerării socioeconomice, având ca beneficiar Ministerul Economiei.

MFP a solicitat BIRD amendarea acordului de împrumut, la cererea Ministerului Economiei, în urma reevaluării costurilor activităţilor finanţate în cadrul proiectului şi a stadiului lucrărilor.

The original article may still be available at http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/peste-31-milioane-dolari-dintr-un-imprumut-al-bancii-mondiale-pentru-romania-anulati-159048.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

Ministerul Fondurilor Europene anunță că și-a păstrat numărul de angajați

În legatură cu informațiile apărute astăzi în mass media, potrivit cărora Ministerul Fondurilor Europene și-ar fi triplat numărul de angajați, Unitatea de Comunicare a MFE face următoarele precizări:

Ministerul Fondurilor Europene nu și-a modificat în această perioadă componența și nici numărul de angajați.

Inițial, prin HG 43/2013 privind organizarea și funcționarea MFE, instituția cuprindea 304 posturi (inclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului).

Ulterior, prin preluarea Autorităților de Management, numărul de posturi s-a modificat după cum urmează:


- prin preluarea AM POSDRU și AM POSCCE s-a ajuns la un număr de 487 posturi (prin HG nr. 226/2014)
- prin preluarea AM POS Mediu și AM POS T s-a ajuns la un număr de 904 posturi (prin HG nr. 35/2015).
Așadar, în momentul preluării Autorităților de Management, în mod evident, numărul total al angajaților MFE a crescut, acesta cuprizând atât angajații inițiali ai instituției cât și angajații Autorităților de Ma…