Treceți la conținutul principal

Noi sesiuni de instruire pentru potentialii beneficiari de instrumente structurale pe tematica analizei cost-beneficiu si cost-eficacitate

ACIS organizeaza la Bucuresti, in perioadele 16-19 ianuarie 2012 si 23-26 ianuarie 2012 sesiuni de instruire cu tema "Metode de analiza a proiectelor de investitii in contextul instrumentelor structurale (analiza cost-beneficiu, analiza cost-eficacitate, analiza multicriteriala)".


Sesiunile de instruire sunt organizate in cadrul proiectului "Dezvoltarea capacitatii pentru Analiza Cost- Beneficiu", scopul fiind de a fi instruiti 240 de potentiali beneficiari de instrumente structurale, in vederea imbunatatirii capacitatii teoretice si practice de analiza a proiectelor de investitii.

Sesiunea de instruire din 16-19 ianuarie 2012 se adreseaza potentialilor beneficiari de instrumente structurale in domeniile:

- investitii in domeniul infrastructurii de transport regional si local
- investitii in infrastructura sociala (sanatate, educatie, urbana, servicii sociale)
- investitii in dezvoltarea mediului de afaceri regional si local (dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor, reabilitarea centrelor industriale neutilizate, sprijinirea microintreprinderilor)
- investitii in domeniul turismului (restaurarea patrimoniului cultural - istoric, dezvoltarea/ modernizarea infrastructurii turistice)

Structura cursului si temele abordate sunt detaliate aici.

Numarul de participanti este limitat la 15 locuri.

Data limita pana la care poate fi completat formularul de inscriere este 12.01.2011.

Sesiunea de instruire din 23-26 ianuarie 2012 se adreseaza potentialilor beneficiari de instrumente structurale in domeniile:

- investitii in sisteme de productie (dezvoltarea sistemului productiv si a intreprinderilor)
- investitii in cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare
- investitii in tehnologia informatiei si comunicatiilor
- investitii in domeniul energetic


Numarul de participanti este limitat la 15 locuri.

Data limita pana la care poate fi completat formularul de inscriere este 19.01.2011.

Nota: In situatia in care nu se intruneste numarul de participanti, sesiunea programata in perioada 23-26 ianuarie nu va avea loc!

Informatii suplimentare

- Avand in vedere numarul limitat de locuri, admiterea la curs se va face conform principiului "primul venit, primul servit", dar nu mai mult de un participant din partea unei organizatii/ institutii. Persoanele admise vor fi anuntate la data de 30 noiembrie.

- ACIS isi rezerva dreptul de a nu accepta la curs participanti din cadrul unei organizatii/ institutii care nu reprezinta un potential beneficiar de instrumente structurale in domeniile mentionate in anunt. Atentie! Aceasta sesiune de instruire nu se adreseaza organizatiilor/ institutiilor care furnizeaza servicii de consultanta pentru accesarea fondurilor europene.

- Costurile aferente implementarii sesiunilor de instruire (cazare, transport si masa pentru participanti) sunt asigurate din bugetul proiectului.

- Pentru buna desfasurare a sesiunilor de instruire se recomanda fiecarui potential participant sa evite situatia de a fi insotit de alte persoane, cu exceptia situatiei in care acest lucru este necesar din cauza situatiei medicale a participantului. Persoanele care insotesc participantii a caror situatie medicala nu impune acest lucru, isi asuma riscurile ce ar putea fi generate de acest fapt, iar costurile de cazare si masa aferente insotitorilor vor fi platite de catre acestia, separat.


Pentru alte detaliii: Cristina Macarie, 0751.299.913, cristina.macarie@aamconsulting.ro


The original article may still be available at http://www.fonduri-structurale.ro/Detaliu.aspx?t=Stiri&eID=10315

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Calendar lansare sesiuni PNDR în 2017

În data de 15.03.2017 a avut loc prima întâlnire a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 aferentă anului 2017, întâlnire prezidată de domnul secretar de stat Alexandru Potor la care au participat un număr de 32 membri, alături de reprezentanții Autorității de Management pentru PNDR, reprezentanții AFIR, reprezentanții APIA și ai Directoratului General pentru Agricultură din cadrul Comisiei Europene.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate și aprobate în unanimitate propunerile de modificare a criteriilor de selecție aferente submăsurilor pentru realizarea de investiții in exploatațiile agricole/pomicole, în procesarea/marketingul produselor agricole ori pomicole, pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale, pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol/pomicol, pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare – sectorul agricol/pomicol, precum și calendarul…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.