Treceți la conținutul principal

Municipalitatea ieşeană vrea să construiască o autogară nouă

Autogara.jpgMunicipalitatea ieşeană intenţionează să depună la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est din Piatra Neamţ o cerere de finanţare pentru o nouă autogară.
Cosmin Coman, coordonatorul Direcţiei de Programe şi Servicii pentru Comunitate din Primăria Iaşi, a declarat, joi, presei, că municipalitatea va apela la finanţare europeană întrucât are nevoie de 279.500 lei pentru proiectul intitulat "Centrul Intermodal de Transport - Autogara Iaşi". Conform sursei citate, proiectul "Centrul Intermodal de Transport - Autogara Iaşi" este cuprins în portofoliul de proiecte al Planului Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Creştere Iaşi şi susţine obiectivul IV.2.2 "Dezvoltarea conectivităţii teritoriale prin asigurarea accesibilităţii, îmbunătăţirea mobilităţii spre şi dinspre polul de creştere şi a fluidizării traficului în interiorul acestuia".

"Proiectul presupune construirea unui centru intermodal modern in zona campusului studenţesc din zona Tudor Vladimirescu, la intersecţia bulevardului Tudor Vladimirescu şi Splai Bahlui Mal-Drept. Acesta va fi construit exclusiv pe domeniul public aparţinând municipiului Iaşi şi va deservi atât transportul public local, cât şi cel interjudeţean, interregional şi internaţional", a declarat jurnaliştilor Cosmin Coman.

Conform proiectului, autogara va avea pe lângă un sediu de 4.200 metri pătraţi şi o parcare supraterană de 2.500 metri pătraţi, 16 scări rulante, staţie carburanţi, spălătorie auto, staţie ITP şi instalaţii, ateliere, dar şi o linie dublă de tramvai. Municipiul Iaşi a rămas fără autogară după ce, în anul 2001, fostul primar Constantin Simirad (în prezent preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - n.r.) a cedat terenul unui întreprinzător pentru a construi un hipermarket. În lipsa unui spaţiu adecvat, în municipiul reşedinţă au fost înfiinţate mai multe "autogări", unele dintre acestea având peroane improvizate la marginea trotuarelor din faţa unor blocuri de locuinţe. AGERPRES

The original article may still be available at http://www.administratie.ro/articol.php?id=38473

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

2,66 miliarde euro disponibili pentru fermierii din România pentru aplicare măsuri de mediu și climă

Fermierii din Regiunea Centru pot accesa angajamentele aplicabile măsurilor de mediu şi climă în cadrul cărora sunt disponibile sume de cca. 2,66 miliarde euro (Măsura 10 – 1,071 miliarde euro, Măsura 11 – 236,42 milioane euro, Măsura 13 – 1,355 miliarde euro).

Cu scopul asigurării tuturor informațiilor necesare pentru continuarea angajamentelor deschise pe parcursul anilor precedenți care se află în derulare în acest an, dar şi pentru asigurarea sprijinului necesar pentru deschiderea unor noi angajamente în anul 2017, au fost elaborate o serie de documente informative şi de ghidare, utile în accesarea şi implementarea cu succes a angajamentelor. Printre acestea găsiți pliante informative privind schemele / măsurile de plată pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unică de plată în campania 2017, completarea electronică a cererii unice de plată, normele de eco-condiţionalitate aplicabile, dar lista zonelor eligibile, hărți și alte materiale informative.

Pentru a aduce aces…

POR: A fost prelungită perioada de depunere și pe apelurile de proiecte pentru infrastructura de transport (6.1) și eficiență energetică - clădiri publice (3.1A)

MDRAPFE a prelungit, până la 13 iulie 2017, ora 15.00, termenul de depunere a proiectelor în cadrul apelurilor POR 2016/6/6.1/2 și POR 2016/6/6.1/2 BI aferente OS 6.1 „Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene”.

De asemenea, MDRAPFE a prelungit până pe 04.09.2017, ora 10.00, apelurile POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI și POR/2016/3/3.1/B/1/BI aferente OS 3.1 Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari

Asemeni și celorlalte prelungiri de apeluri de proiecte anunțate săptămâna trecută, modificările de termen s-au făcut după constatarea unor deficiențe la nivelul unei baze de date din componența sistemului naţional informatic de evidenţă a persoanelor gestionat de Ministerul Administrației și Internelor, deficiențe care au avut ca rezultat dificultăți la înregistrarea î…