Treceți la conținutul principal

Morenarii au ghid al serviciilor publice, gratuit

Primăria municipiului Moreni este singura din judeţul Dâmboviţa care a realizat un ghid al serviciilor publice, pe care l-a pus la dispoziţia locuitorilor oraşului. Aceştia nu mai sunt nevoiţi să facă mai multe drumuri la primărie ca să-şi rezolve problemele.

Morenarii află din acest ghid, tipărit în 10.000 de exemplare, care sunt documentele de care au nevoie pentru soluţionarea fiecărei cereri în parte - asistenţă socială, stare civilă, fond funciar etc.

Proiect finanţat cu 510.000 lei

Ghidul a apărut la iniţiativa Primăriei municipiului Moreni, din dorinţa de a pune la dispoziţie cetăţenilor un instrument de lucru capabil să faciliteze accesul la informaţiile de interes public, şi a fost realizat în cadrul Proiectului ”Administraţie eficientă prin simplificări procedurale”, finanţat cu 510.000 lei, din care 28.000 de lei reprezintă contribuţia Primăriei Moreni, iar diferenţa a fost acoperită din fonduri europene nerambursabile. Pe CD-ul care însoţeşte Ghidul, cetăţenii găsesc toate formularele şi cererile de care au nevoie pentru a solicita informaţii, documente emise de administraţia locală sau pentru a-şi rezolva problemele întâmpinate.

Ec. Mihaela Ciocoiu – managerul de proiect ne-a declarat că s-a reuşit scurtarea timpului în care sunt emise actele administrative necesare contribuabililor, iar ghişeul unic din cadrul Primăriei Moreni a fost dotat cu aparatură IT pentru furnizarea în condiţii optime a serviciilor publice către cetăţeni. Primarul Vasile Goran crede că un câştig esenţial al acestui proiect este acela că, de acum înainte, problemele cetăţenilor vor fi rezolvate în acelaţi mod, funcţionarii publici având la dispoziţie o metodologie de lucru clară, care nu mai lasă loc la interpretări.

The original article may still be available at http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/Morenarii_au_ghid_al_serviciilor_publice-gratuit_0_624538111.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Calendar lansare sesiuni PNDR în 2017

În data de 15.03.2017 a avut loc prima întâlnire a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 aferentă anului 2017, întâlnire prezidată de domnul secretar de stat Alexandru Potor la care au participat un număr de 32 membri, alături de reprezentanții Autorității de Management pentru PNDR, reprezentanții AFIR, reprezentanții APIA și ai Directoratului General pentru Agricultură din cadrul Comisiei Europene.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate și aprobate în unanimitate propunerile de modificare a criteriilor de selecție aferente submăsurilor pentru realizarea de investiții in exploatațiile agricole/pomicole, în procesarea/marketingul produselor agricole ori pomicole, pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale, pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol/pomicol, pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare – sectorul agricol/pomicol, precum și calendarul…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.