Treceți la conținutul principal

Morenarii au ghid al serviciilor publice, gratuit

Primăria municipiului Moreni este singura din judeţul Dâmboviţa care a realizat un ghid al serviciilor publice, pe care l-a pus la dispoziţia locuitorilor oraşului. Aceştia nu mai sunt nevoiţi să facă mai multe drumuri la primărie ca să-şi rezolve problemele.

Morenarii află din acest ghid, tipărit în 10.000 de exemplare, care sunt documentele de care au nevoie pentru soluţionarea fiecărei cereri în parte - asistenţă socială, stare civilă, fond funciar etc.

Proiect finanţat cu 510.000 lei

Ghidul a apărut la iniţiativa Primăriei municipiului Moreni, din dorinţa de a pune la dispoziţie cetăţenilor un instrument de lucru capabil să faciliteze accesul la informaţiile de interes public, şi a fost realizat în cadrul Proiectului ”Administraţie eficientă prin simplificări procedurale”, finanţat cu 510.000 lei, din care 28.000 de lei reprezintă contribuţia Primăriei Moreni, iar diferenţa a fost acoperită din fonduri europene nerambursabile. Pe CD-ul care însoţeşte Ghidul, cetăţenii găsesc toate formularele şi cererile de care au nevoie pentru a solicita informaţii, documente emise de administraţia locală sau pentru a-şi rezolva problemele întâmpinate.

Ec. Mihaela Ciocoiu – managerul de proiect ne-a declarat că s-a reuşit scurtarea timpului în care sunt emise actele administrative necesare contribuabililor, iar ghişeul unic din cadrul Primăriei Moreni a fost dotat cu aparatură IT pentru furnizarea în condiţii optime a serviciilor publice către cetăţeni. Primarul Vasile Goran crede că un câştig esenţial al acestui proiect este acela că, de acum înainte, problemele cetăţenilor vor fi rezolvate în acelaţi mod, funcţionarii publici având la dispoziţie o metodologie de lucru clară, care nu mai lasă loc la interpretări.

The original article may still be available at http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/Morenarii_au_ghid_al_serviciilor_publice-gratuit_0_624538111.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

2,66 miliarde euro disponibili pentru fermierii din România pentru aplicare măsuri de mediu și climă

Fermierii din Regiunea Centru pot accesa angajamentele aplicabile măsurilor de mediu şi climă în cadrul cărora sunt disponibile sume de cca. 2,66 miliarde euro (Măsura 10 – 1,071 miliarde euro, Măsura 11 – 236,42 milioane euro, Măsura 13 – 1,355 miliarde euro).

Cu scopul asigurării tuturor informațiilor necesare pentru continuarea angajamentelor deschise pe parcursul anilor precedenți care se află în derulare în acest an, dar şi pentru asigurarea sprijinului necesar pentru deschiderea unor noi angajamente în anul 2017, au fost elaborate o serie de documente informative şi de ghidare, utile în accesarea şi implementarea cu succes a angajamentelor. Printre acestea găsiți pliante informative privind schemele / măsurile de plată pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unică de plată în campania 2017, completarea electronică a cererii unice de plată, normele de eco-condiţionalitate aplicabile, dar lista zonelor eligibile, hărți și alte materiale informative.

Pentru a aduce aces…

POR: A fost prelungită perioada de depunere și pe apelurile de proiecte pentru infrastructura de transport (6.1) și eficiență energetică - clădiri publice (3.1A)

MDRAPFE a prelungit, până la 13 iulie 2017, ora 15.00, termenul de depunere a proiectelor în cadrul apelurilor POR 2016/6/6.1/2 și POR 2016/6/6.1/2 BI aferente OS 6.1 „Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene”.

De asemenea, MDRAPFE a prelungit până pe 04.09.2017, ora 10.00, apelurile POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI și POR/2016/3/3.1/B/1/BI aferente OS 3.1 Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari

Asemeni și celorlalte prelungiri de apeluri de proiecte anunțate săptămâna trecută, modificările de termen s-au făcut după constatarea unor deficiențe la nivelul unei baze de date din componența sistemului naţional informatic de evidenţă a persoanelor gestionat de Ministerul Administrației și Internelor, deficiențe care au avut ca rezultat dificultăți la înregistrarea î…