Treceți la conținutul principal

Investiţiile finalizate în anul 2011 la Buzău: „Drumul Vinului”, cel mai important proiect

Pentru buzoieni, anul trecut a fost unul modest în privinţa noutăţilor la capitolul investiţii. Merită consemnate: inaugurarea unui centru de pregătire Schengen, amenajarea unui padoc nou pentru câinii comunitari, finalizarea unui drum turistic şi modernizarea unor hale uriaşe pentru fabricarea de cuptoare pentru rafinării.

Singurul Centru Multifuncţional de Pregătire Schengen din România a fost inaugurat în martie la Buzău. Aici, angajaţii MAI urmează cursuri de pregătire, pe durata a trei săptămâni, în domenii precum controlul frontierelor sau migraţia.

Amenajarea centrului s-a făcut pe structura fostului liceu de poliţie „Neagoe Basarab”, cu o investiţie de şapte milioane de euro, bani alocaţi dintr-un fond special al Uniunii Europene. Baza de perfecţionare Schengen deţine zece săli de clasă, patru săli de specialitate, o sală de conferinţe şi una de sport.Internatul oferă condiţii de cazare, în regim hotelier de două stele, pentru 200 de cursanţi pe serie. Poliţişti de frontieră, vameşi, angajaţi ai birourilor de migrîări, de la evidenţa populaţiei, jandarmi, pompieri şi poliţişti vor parcurge în viitor modulele de perfecţionare oferite de centrul cu sediul în Buzău.

Cele cinci catedre înfiinţate aici asigură pregătire profesională în domenii precum controlul frontierelor, politica de vize, migraţia, azilul, cooperarea poliţienească, cooperare judiciară, lupta împotriva drogurilor, arme de foc şi muniţii, sistemul de informaţii Schengen, protecţia datelor sau cunoaşterea limbilor de circulaţie internaţională necesare cooperării în domeniul Schengen.

Adăpost încăpător pentru câinii comunitari

Pe data de 3 iunie a fost inaugurat cel de-al doilea padoc pentru câinii comunitari din municipiul Buzău. Amplasat în cartierul Simileasca, în noul adăpost încap peste 300 de câini.

“Era necesar să se realizeze deoarece am atins o cifră de peste 2000 de câini pe străzi şi sunt oameni care sesizează disconfortul creat. În afară de acesta mai rămâne adăpostul de pe Horticolei, cu 120 de locuri, unde sunt aduşi câinii după prindere, pentru a fi triaţi, vaccinaţi şi deparazitaţi”, a spus medicul Dănuţ Păle, administratorul padocului.

Drumului Vinului din judeţul Buzău a fost recepţionat pe data de 15 iunie 2011

Drumul care a costat peste 24 de milioane de euro are o lungime de aproape 60 de kilometri şi leagă cele mai importante puncte turistice din judeţ. Lucrările au început în 2009 şi pentru că proiectul după care s-a construit a fost făcut în 2004, costurile de execuţie au crescut faţă de valoarea iniţială stabilită în urma licitaţiei.

Drumul Vinului din judeţul Buzău leagă Drumul Naţional 10 Buzău - Braşov de localităţile Merei, Pietroasele, Monteoru. Turiştii au posibilitatea să călătorească între Vulcanii Noroioşi, Tabăra de sculptură de la Măgura, Castrul roman şi aşezările cu hipocaust din Pietroasele dar şi staţiunea balneo climaterică Sărata Monteoru.

Consiliul Judeţean Buzău a primit finanţare pentru modernizarea drumului prin proiectul operaţional regional al UE, Axa 2 - „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport locale şi regionale”. Deşi fusese evaluat prin proiect la 97 de milioane de lei, drumul a fost executat cu doar 40 % din valoare, de către firma care a câştigat licitaţia, Colas Drumuri.

La Ministerul Dezvoltării Regionale s-a vorbit despre anumite nereguli în derularea acestui proiect, în special legate de înlocuirea materialului folosit la asfaltare. Constructorul susţine însă că au fost tronsoane care au ridicat probleme şi implicit au necesitat suplimentări de fonduri însă neagă că ar fi folosit o altă soluţie tehnică decât cea din proiectul iniţial

Investiţii franceze în hale de producţie

Ultima inaugurare semnificativă a avut loc pe 8 decembrie 2011, la societatea cu capital româno-francez Beta – Heurtey, unul dintre cei mai mari producători mondiali de piese grele pentru industria petrochimică. Au fost date în folosinţă două hale de producţie, cele mai moderne din România, unde se produc componentee pentru rafinării, grele de câteva sute de tone.

Firma din Buzău este unul dintre puţinii fabricanţi la nivel internaţional de cuptoare pentru rafinării, componente uriaşe în care se produc derivatele din petrol. Pentru producerea pieselor voluminoase şi extrem de grele este nevoie de hale pe măsură, dotate cu macarale şi ghilotine de mare putere. În urma unei investiţii din partea acţionarului francez, halele pe care societatea constituită în 2008 le-a „moştenit” de la partea română au fost aduse la standardele menite să îmbunătăţească fluxul de producţie.„Aproape 10 milioane de euro am investit aici. Avem puncte în toată lumea, Asia, Orientul Mijlociu, America, care au o vechime considerabilă”, a declarat Henri Antoine Dominique, director general Heurtey Petrochem Franţa şi membru în consiulul de administraţie Beta - Heurtey.

Peste 300 de angajaţi cu înaltă calificare lucrează pe platforma industrială Beta – Heurtey, care se întinde pe o suprafaţă de peste 32 de kilometri pătraţi. Firma româno – franceză are comenzi de onorat până în 2013. În cei trei ani de la înfiinţare, Beta – Heurtey a produs componente de rafinării pentru Algeria, Austria, Anglia, Belgia, Franţa, Iran, România, Rusia şi Serbia.

The original article may still be available at http://www.adevarul.ro/locale/buzau/Investitiile_finalizate_in_anul_2011_la_Buzau-_Drumul_Vinului-cel_mai_important_proiect_0_621537896.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reducerea costurilor de întreținere printr-un proiect de reabilitare termică

Finanțarea reabilitării termice a locuințelor prin POR 2014-2020

Al doilea proiect de finanțare prin POR 2014-2020 pentru municipiul Odorheiu Secuiesc și primul de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost semnat azi, 26.06.2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectul cu denumirea ”Reabilitare termică a blocurilor prin POR 2014-2020”, este finanțat prin prioritatea de investiții 3.1 ce vizează sprijinirea eficienței energetice. Acest proiect are o valoare totală de aproape 639.000 lei, din care circa 300.000 lei sunt solicitați de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, spre finanțare nerambursabilă. Contractul de finanțare a fost semnat de către domnul Árpád Gálfi, primarul municipiului, precum și de către domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Apelul de finanțare a proiectelor de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost deschis în 2016, în perioada mai-noiembrie. Deși au fost depuse de către autoritățile publice locale…

A fost publicat Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6

Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6, a fost publicat pe site-ul AFIR, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…