Treceți la conținutul principal

Investiţii publice aşteptate în 2012 la ClujConstrucţia Spitalului Regional de Urgenţă, modernizarea drumurilor judeţene şi realizarea depozitului ecologic de deşeuri sunt cele mai importante proiecte de investiţii ale Consiliului Judeţean în 2012.

Bugetul general al Consiliului Judeţean (CJ) în 2012 (estimat la circa 100.000.000 de euro) va permite continuarea şi finalizarea unor proiecte majore, demarate de executiv începând cu mandatul 2008, a precizat preşedintele Alin Tişe. Este vorba în primul rând de încheierea unui parteneriat public-privat pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă din comuna Floreşti. Un alt proiect important vizează implementarea sistemului integrat de management al deşeurilor, finanţat în proporţie de peste 70% din fonduri europene. Nu în ultimul rând, o prioritate o constituie şi contractele de lucrări pentru modernizarea drumurilor judeţene, licitate anul trecut.

Dacă anul 2011 a stat sub semnul investiţiei Cluj Arena, în 2012 CJ intenţionează să demareze procedura pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă. "Este unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii, pe care îmi doresc să-l punem pe roate înainte de încheierea mandatului meu la Consiliul Judeţean. Sper ca din această primăvară să putem semna parteneriatul cu un investitor, astfel încât lucrările la Spitalul Regional să demareze din acest an", a afirmat preşedintele Alin Tişe. Pentru construcţia şi dotarea spitalului au fost estimate costuri de peste 130 de milioane de euro. CJ asigură o suprafaţă de peste 11 hectare pentru acest obiectiv, în comuna Floreşti, urmând ca un investitor privat să suporte finanţarea. O altă investiţie importantă şi totodată obligatorie pentru CJ se referă la implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor menajere, în conformitate cu normativele Uniunii Europene. Evaluat la peste 76 de milioane de euro, acest proiect este finanţat din fonduri europene în proporţie de 70%. Numai contractul ce vizează construcţia centrului de depozitare a fost evaluat la peste 30 de milioane de euro. De altfel, după o licitaţie care a întâmpinat blocaje pe întreg parcursul lui 2011, CJ se aşteaptă ca în câteva săptămâni Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor să soluţioneze o ultimă contestaţie, astfel încât contractul să fie semnat în cel mai scurt timp, iar lucrările să poată începe din primăvară. "Un alt proiect ambiţios cu care am pornit în 2011 viza reabilitarea a peste 700 de kilometri de drumuri judeţene. Au fost adjudecate contractele în cadrul a două licitaţii publice, iar ceea ce ne dorim este ca lucrările să avanseze cât mai mult în 2012", a explicat Tişe.

Pentru că Ministerul Dezvoltării Regionale nu a reuşit să adjudece contractele ce vizau reabilitarea a încă 200 km de drumuri judeţene din judeţul Cluj, Tişe nu exclude posibilitatea ca lucrările pentru o parte din aceste tronsoane să fie susţinute tot din bugetul propriu al administraţiei judeţene. Tot la categoria proiecte de infrastructură în 2012 a fost inclus şi planul de dezvoltare a parcurilor industriale (realizarea Tetarom IV în comuna Feleacu), pentru atragerea de noi investitori, precum şi lucrările pentru extinderea reţelelor de apă şi de canalizare, derulate prin Compania de Apă Someş.

De asemenea, a mai spus Tişe, planul administraţiei judeţene este de a continua proiectul de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, prin deschiderea unei noi licitaţii publice, pentru continuarea lucrărilor la noua pistă de aterizare-decolare, până la 3.500 de metri. "Desigur, sper să reuşim să asigurăm şi finanţarea pentru realizarea căilor de rulare necesare, care să poată permită aeronavelor mari să opereze fără dificultate", a precizat Tişe. O altă prioritate pentru administraţia judeţeană se referă la angajarea unor proiecte cu finanţare europeană.

The original article may still be available at http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/investitii-publice-asteptate-in-2012-la-cluj--81425.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman redeschide apelurile de proiecte destinate comunităților marginalizate

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, lansează variantele finale, îmbunătățite, ale Ghidurilor Solicitantului corespunzătoare apelurilor de proiecte POCU 4.1. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - regiuni mai puțin dezvoltate și regiune dezvoltată”, respectiv POCU 4.2. „Dezvoltarea Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate”. Ghidurile solicitantului au fost relansate în consultare publică din data de 31 martie 2017 până în 10 aprilie 2017, forma finală a documentelor incluzând propuneri agreate, primite din partea publicului interesat.Apelurile de proiecte aferente acestor ghiduri de finanțare se deschid în sistemul informatic MySMIS2014 în data de 18 aprilie 2017, ora 10:00 și se închid în 16 iunie 2017, ora 16:00.Proiectele care vor fi finanțate viz…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Instrucțiune cu privire la perioada de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un contract înainte de 1 ianuarie 2014

AM POR a publicat, în data de 4 aprilie 2017, Instrucțiunea AMPOR nr. 34 cu privire la stabilirea perioadei de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, în cadrul apelurilor de proiecte lansate și a celor care urmează a fi lansate.

Astfel, perioada de implementare a Proiectului este de [durata] luni, respectiv între data [z/l/a] și data [z/l/a], aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. În cazul unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, perioada de implementare a proiectului va începe la data de 1 ianuarie 2014.

Documente:
Instructiunea 34.pdf