Treceți la conținutul principal

Investiţii publice aşteptate în 2012 la ClujConstrucţia Spitalului Regional de Urgenţă, modernizarea drumurilor judeţene şi realizarea depozitului ecologic de deşeuri sunt cele mai importante proiecte de investiţii ale Consiliului Judeţean în 2012.

Bugetul general al Consiliului Judeţean (CJ) în 2012 (estimat la circa 100.000.000 de euro) va permite continuarea şi finalizarea unor proiecte majore, demarate de executiv începând cu mandatul 2008, a precizat preşedintele Alin Tişe. Este vorba în primul rând de încheierea unui parteneriat public-privat pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă din comuna Floreşti. Un alt proiect important vizează implementarea sistemului integrat de management al deşeurilor, finanţat în proporţie de peste 70% din fonduri europene. Nu în ultimul rând, o prioritate o constituie şi contractele de lucrări pentru modernizarea drumurilor judeţene, licitate anul trecut.

Dacă anul 2011 a stat sub semnul investiţiei Cluj Arena, în 2012 CJ intenţionează să demareze procedura pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă. "Este unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii, pe care îmi doresc să-l punem pe roate înainte de încheierea mandatului meu la Consiliul Judeţean. Sper ca din această primăvară să putem semna parteneriatul cu un investitor, astfel încât lucrările la Spitalul Regional să demareze din acest an", a afirmat preşedintele Alin Tişe. Pentru construcţia şi dotarea spitalului au fost estimate costuri de peste 130 de milioane de euro. CJ asigură o suprafaţă de peste 11 hectare pentru acest obiectiv, în comuna Floreşti, urmând ca un investitor privat să suporte finanţarea. O altă investiţie importantă şi totodată obligatorie pentru CJ se referă la implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor menajere, în conformitate cu normativele Uniunii Europene. Evaluat la peste 76 de milioane de euro, acest proiect este finanţat din fonduri europene în proporţie de 70%. Numai contractul ce vizează construcţia centrului de depozitare a fost evaluat la peste 30 de milioane de euro. De altfel, după o licitaţie care a întâmpinat blocaje pe întreg parcursul lui 2011, CJ se aşteaptă ca în câteva săptămâni Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor să soluţioneze o ultimă contestaţie, astfel încât contractul să fie semnat în cel mai scurt timp, iar lucrările să poată începe din primăvară. "Un alt proiect ambiţios cu care am pornit în 2011 viza reabilitarea a peste 700 de kilometri de drumuri judeţene. Au fost adjudecate contractele în cadrul a două licitaţii publice, iar ceea ce ne dorim este ca lucrările să avanseze cât mai mult în 2012", a explicat Tişe.

Pentru că Ministerul Dezvoltării Regionale nu a reuşit să adjudece contractele ce vizau reabilitarea a încă 200 km de drumuri judeţene din judeţul Cluj, Tişe nu exclude posibilitatea ca lucrările pentru o parte din aceste tronsoane să fie susţinute tot din bugetul propriu al administraţiei judeţene. Tot la categoria proiecte de infrastructură în 2012 a fost inclus şi planul de dezvoltare a parcurilor industriale (realizarea Tetarom IV în comuna Feleacu), pentru atragerea de noi investitori, precum şi lucrările pentru extinderea reţelelor de apă şi de canalizare, derulate prin Compania de Apă Someş.

De asemenea, a mai spus Tişe, planul administraţiei judeţene este de a continua proiectul de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, prin deschiderea unei noi licitaţii publice, pentru continuarea lucrărilor la noua pistă de aterizare-decolare, până la 3.500 de metri. "Desigur, sper să reuşim să asigurăm şi finanţarea pentru realizarea căilor de rulare necesare, care să poată permită aeronavelor mari să opereze fără dificultate", a precizat Tişe. O altă prioritate pentru administraţia judeţeană se referă la angajarea unor proiecte cu finanţare europeană.

The original article may still be available at http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/investitii-publice-asteptate-in-2012-la-cluj--81425.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

DEZVOLTAREA SC AXA DENTAL CLINIC SRL PRIN ACHIZITIONAREA DE ECHIPAMENTE SI DOTARI PENTRU TEHNICA DENTARA

Axa 4 - Masura 3 - 22.10.2012 - 12 luni
Localitate : Barlad
Judet : Vaslui
Beneficiar : SC AXA DENTAL CLINIC SRL
Stadiu proiect : Finalizat
I. Solicitantul :SC AXA DENTAL CLINIC SRL
II. Localizarea proiectului: Regiunea de Dezvoltare Nord Est, STR. REPUBLICII, NR 185, BARLAD, JUD. VASLUI
III. Numarul contractului: nr. 3472 /22.10.2012
IV. Valoarea contractului de finantare
Valoare totală a proiectului (RON) Valoare eligibilă (RON)
Total eligibil din care:
FEDR Buget naţional Contribuţie beneficiar (RON) 218.646,09 165.234,25 147.785,51 17.448,74 0,00 din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT - AM POR : 165.234,25 lei(100,00 % din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ : 37.532EURO

V. Obiectivele specifice proiectului finantat :
-cresterea cifrei de afaceri cu minim 50% la sfarsitul primului an de operare;
-crearea a minim 2 noi locuri de munca.
VI. Grupul ţintă al proiectului finantat :
Beneficiari directi:
-SC AXA DENTAL CLINIC SRL;
-persoane fizice si juridice a…