Treceți la conținutul principal

Gradul de contractare al fondurilor europene prin Regio in Regiunea Vest este de 95%

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest va informeaza ca a semnat, pe parcursul lunii decembrie a acestui an, 15 contractate de finantare pentru proiecte din Regiunea Vest ce primesc fonduri nerambursabile prin Regio - Programul Operational Regional. Cele 15 proiecte cumuleaza o valoare totala de aproximativ 64 de milioane euro dintre care, 48 de milioane euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.

Astfel, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest a semnat pana in prezent contracte de finantare pentru 258 de proiecte finantate prin Regio - Programul Operational Regional in Regiunea Vest.

Proiectele contractate cumuleaza o valoare totala de aproximativ 550 milioane euro dintre care, aproape 400 de milioane euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile. Platile efectuate pana in prezent, in cadrul proiectelor contracte in Regiunea Vest, depasesc 100 milioane euro.

In consecinta, gradul de contractare din cadrul programului, la nivelul Regiunii Vest, la sfarsitul anului 2011, a ajuns la aproape 95% din alocarea financiara pentru regiune.

Proiectele pentru care se vor semna contractele de finantare in prima parte a anului 2012 vor determina un grad de contractare de 100% din alocarea financiara.

Documente:
Stadiul implementarii POR in Regiunea Vest
Proiecte depuse in Regiunea Vest

The original article may still be available at http://www.finantare.ro/stire-18774-Gradul-de-contractare-al-fondurilor-europene-prin-Regio-in-Regiunea-Vest-este-de-95-la-suta.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…

2,66 miliarde euro disponibili pentru fermierii din România pentru aplicare măsuri de mediu și climă

Fermierii din Regiunea Centru pot accesa angajamentele aplicabile măsurilor de mediu şi climă în cadrul cărora sunt disponibile sume de cca. 2,66 miliarde euro (Măsura 10 – 1,071 miliarde euro, Măsura 11 – 236,42 milioane euro, Măsura 13 – 1,355 miliarde euro).

Cu scopul asigurării tuturor informațiilor necesare pentru continuarea angajamentelor deschise pe parcursul anilor precedenți care se află în derulare în acest an, dar şi pentru asigurarea sprijinului necesar pentru deschiderea unor noi angajamente în anul 2017, au fost elaborate o serie de documente informative şi de ghidare, utile în accesarea şi implementarea cu succes a angajamentelor. Printre acestea găsiți pliante informative privind schemele / măsurile de plată pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unică de plată în campania 2017, completarea electronică a cererii unice de plată, normele de eco-condiţionalitate aplicabile, dar lista zonelor eligibile, hărți și alte materiale informative.

Pentru a aduce aces…

POR: A fost prelungită perioada de depunere și pe apelurile de proiecte pentru infrastructura de transport (6.1) și eficiență energetică - clădiri publice (3.1A)

MDRAPFE a prelungit, până la 13 iulie 2017, ora 15.00, termenul de depunere a proiectelor în cadrul apelurilor POR 2016/6/6.1/2 și POR 2016/6/6.1/2 BI aferente OS 6.1 „Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene”.

De asemenea, MDRAPFE a prelungit până pe 04.09.2017, ora 10.00, apelurile POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI și POR/2016/3/3.1/B/1/BI aferente OS 3.1 Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari

Asemeni și celorlalte prelungiri de apeluri de proiecte anunțate săptămâna trecută, modificările de termen s-au făcut după constatarea unor deficiențe la nivelul unei baze de date din componența sistemului naţional informatic de evidenţă a persoanelor gestionat de Ministerul Administrației și Internelor, deficiențe care au avut ca rezultat dificultăți la înregistrarea î…