Treceți la conținutul principal

Gradul de contractare al fondurilor europene prin Regio in Regiunea Vest este de 95%

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest va informeaza ca a semnat, pe parcursul lunii decembrie a acestui an, 15 contractate de finantare pentru proiecte din Regiunea Vest ce primesc fonduri nerambursabile prin Regio - Programul Operational Regional. Cele 15 proiecte cumuleaza o valoare totala de aproximativ 64 de milioane euro dintre care, 48 de milioane euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.

Astfel, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest a semnat pana in prezent contracte de finantare pentru 258 de proiecte finantate prin Regio - Programul Operational Regional in Regiunea Vest.

Proiectele contractate cumuleaza o valoare totala de aproximativ 550 milioane euro dintre care, aproape 400 de milioane euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile. Platile efectuate pana in prezent, in cadrul proiectelor contracte in Regiunea Vest, depasesc 100 milioane euro.

In consecinta, gradul de contractare din cadrul programului, la nivelul Regiunii Vest, la sfarsitul anului 2011, a ajuns la aproape 95% din alocarea financiara pentru regiune.

Proiectele pentru care se vor semna contractele de finantare in prima parte a anului 2012 vor determina un grad de contractare de 100% din alocarea financiara.

Documente:
Stadiul implementarii POR in Regiunea Vest
Proiecte depuse in Regiunea Vest

The original article may still be available at http://www.finantare.ro/stire-18774-Gradul-de-contractare-al-fondurilor-europene-prin-Regio-in-Regiunea-Vest-este-de-95-la-suta.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Farmacie înfiinţată în satul Amara cu sprijinul EBC

Locuitorii satului Amara din comuna Balta Albă (jud. Buzău) îşi vor vedea un al doilea mare vis împlinit. După renovarea şi modernizarea dispensarului medical, prin programul “Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC) derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a fost posibilă înfiinţarea unei farmacii. Astfel localnicii vor fi scutiţi de drumurile istovitoare până la Râmnicu Sărat şi cheltuielile aferente, uneori peste posibilităţile lor materiale.

O farmacie în localitatea lor natală rămăsese dorinţa cea mai mare a locuitorilor satului Amara, după reabilitarea şi dotarea la standarde europene a Dispensarului Medical, realizată în anul 2010 la iniţiativa managerului RECL Simona Necula. Tot prin eforturile sale susţinute şi cu mijloacele IT&C puse la dispoziţie prin programul EBC, această dorinţă va deveni realitate în scurt timp. Înfiinţarea farmaciei era absolut necesară, deoarece oamenii din comunitate, majoritatea în vârstă şi cu o stare de sănătate precară, s…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

ADR Centru a învăţat cum să atragă eficient fonduri europene de la Landul Brandenburg

Împlinirea a 10 ani de parteneriat româno – german din Regiunea Centru a fost marcată printr-o conferinţă internaţională organizată joi, la Alba Iulia, de Agenţia de Dezvoltare Regională cu sprijinul Reprezentanţei Landului Brandenburg în Regiune şi cu sprijinul Ministerului Federal pentru Economie şi Tehnologie din Germania. Conferinţa a fost organizată pentru a marca împlinirea a 10 ani de la semnarea primului contract dintre ADR Centru şi Ministerul Federal pentru Economie şi Tehnologie din Germania, privind colaborarea în cadrul Proiectelor de Twinning, parteneriat instituţional între administraţii. În cadrul conferinţei nu am discutat doar despre activităţile derulate în comun în ultimul deceniu, ci mai ales despre viitoarele provocări şi oportunităţi de abordare ale acestora. Am beneficiat de know-how german pentru pregătirea implementării acestor programe şi acum vom demara colaborarea pentru întocmirea unor proiecte viabile, care să răspundă cerinţelor Strategiei Europa 2020″…