Treceți la conținutul principal

Gradul de contractare al fondurilor europene prin Regio in Regiunea Vest este de 95%

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest va informeaza ca a semnat, pe parcursul lunii decembrie a acestui an, 15 contractate de finantare pentru proiecte din Regiunea Vest ce primesc fonduri nerambursabile prin Regio - Programul Operational Regional. Cele 15 proiecte cumuleaza o valoare totala de aproximativ 64 de milioane euro dintre care, 48 de milioane euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.

Astfel, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest a semnat pana in prezent contracte de finantare pentru 258 de proiecte finantate prin Regio - Programul Operational Regional in Regiunea Vest.

Proiectele contractate cumuleaza o valoare totala de aproximativ 550 milioane euro dintre care, aproape 400 de milioane euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile. Platile efectuate pana in prezent, in cadrul proiectelor contracte in Regiunea Vest, depasesc 100 milioane euro.

In consecinta, gradul de contractare din cadrul programului, la nivelul Regiunii Vest, la sfarsitul anului 2011, a ajuns la aproape 95% din alocarea financiara pentru regiune.

Proiectele pentru care se vor semna contractele de finantare in prima parte a anului 2012 vor determina un grad de contractare de 100% din alocarea financiara.

Documente:
Stadiul implementarii POR in Regiunea Vest
Proiecte depuse in Regiunea Vest

The original article may still be available at http://www.finantare.ro/stire-18774-Gradul-de-contractare-al-fondurilor-europene-prin-Regio-in-Regiunea-Vest-este-de-95-la-suta.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reducerea costurilor de întreținere printr-un proiect de reabilitare termică

Finanțarea reabilitării termice a locuințelor prin POR 2014-2020

Al doilea proiect de finanțare prin POR 2014-2020 pentru municipiul Odorheiu Secuiesc și primul de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost semnat azi, 26.06.2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectul cu denumirea ”Reabilitare termică a blocurilor prin POR 2014-2020”, este finanțat prin prioritatea de investiții 3.1 ce vizează sprijinirea eficienței energetice. Acest proiect are o valoare totală de aproape 639.000 lei, din care circa 300.000 lei sunt solicitați de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, spre finanțare nerambursabilă. Contractul de finanțare a fost semnat de către domnul Árpád Gálfi, primarul municipiului, precum și de către domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Apelul de finanțare a proiectelor de reabilitare termică din Regiunea Centru a fost deschis în 2016, în perioada mai-noiembrie. Deși au fost depuse de către autoritățile publice locale…

A fost publicat Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6

Raportul de Selecție aferent submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa lunară 6, a fost publicat pe site-ul AFIR, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

POR: Apel lansat pentru proiecte 2.1 A ITI Delta Dunarii, cu depunere incepand din 10 mai

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a lansat, în data de 10.04.2017, apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiții 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoa…