Treceți la conținutul principal

Frauda din fonduri UE, la inundatiile din 2008

Guvernul incearca abia acum, dupa trei ani de la cheltuirea nejustificata a fondurile europene la inundatiile din 2008, sa recupereze banii in conditiile in care frauda a fost descoperita doar prin audit al Curtii de Conturi, iar actul care a reglementat finantarea nu indica si cine va recupera un posibil prejudiciu.

Ultimul raport al Curtii de Conturi (CC) releva ca, la finalul lucrarilor, au fost auditate cheltuieli platite in suma de 8,7 milioane euro, reprezentand 64,3% din totalul platilor, fiind descoperite numeroase nereguli in utilizarea fondurilor, relateaza Mediafax.

Una dintre principalele deficiente evidentiate in urma auditului a fost nerespectarea prevederilor privind derularea procedurilor de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare.

Dupa trei ani de la aceste nereguli, Executivul a elaborat un proiect de hotarare care modifica hotararea de guvern initiala si care stabileste abia acum ca “in situatia in care”, ca urmare a verificarilor efectuate de autoritatile de audit si control, se constata ca au fost decontate din Fondul European de Solidaritate lucrari considerate ulterior ca fiind neeligibile, Autoritatea coordonatoare si de management (Secretariatul General al Guvernului-n.r.) va intreprinde toate demersurile legale necesare in vederea recuperarii acestor sume. Fondurile vor fi distribuite tot catre beneficiarii finali pentru proiectele eligibile, “aflate in lista de rezerva”, efectuate ca urmare a inundatiilor din 2008.

The original article may still be available at http://www.informatia-zilei.ro/sm/actualitatea/frauda-din-fonduri-ue-la-inundatiile-din-2008/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

PASAJ RUTIER SUBTERAN OITUZ - STEFAN GUSE, MUNICIPIUL BACAU, JUDETUL BACAU

Program Operational: Programul Operational Regional
Axa Prioritara: Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport
Domeniul Major de Interventie: Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane, soselelor de centura
Operatiunea indicativa: Reabilitarea si modernizarea retelei de strazi urbane
Titlul: PASAJ RUTIER SUBTERAN OITUZ - STEFAN GUSE, MUNICIPIUL BACAU, JUDETUL BACAU
Numele beneficiarului: Primaria Municipiului Bacau din MUNICIPIUL BACAU, jud. BACAU

2,66 miliarde euro disponibili pentru fermierii din România pentru aplicare măsuri de mediu și climă

Fermierii din Regiunea Centru pot accesa angajamentele aplicabile măsurilor de mediu şi climă în cadrul cărora sunt disponibile sume de cca. 2,66 miliarde euro (Măsura 10 – 1,071 miliarde euro, Măsura 11 – 236,42 milioane euro, Măsura 13 – 1,355 miliarde euro).

Cu scopul asigurării tuturor informațiilor necesare pentru continuarea angajamentelor deschise pe parcursul anilor precedenți care se află în derulare în acest an, dar şi pentru asigurarea sprijinului necesar pentru deschiderea unor noi angajamente în anul 2017, au fost elaborate o serie de documente informative şi de ghidare, utile în accesarea şi implementarea cu succes a angajamentelor. Printre acestea găsiți pliante informative privind schemele / măsurile de plată pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unică de plată în campania 2017, completarea electronică a cererii unice de plată, normele de eco-condiţionalitate aplicabile, dar lista zonelor eligibile, hărți și alte materiale informative.

Pentru a aduce aces…