Treceți la conținutul principal

Dam cu piciorul la o afacere de milioane de euro

Cifrele de la ultimul recensamint agricol arata situatia jalnica a agriculturii din judet. Fata de 2002 efectivul de bovine a scazut cu o treime, cel de porcine cu 46%, iar cel de ovine cu o cincime. Nici fata de celelalte judete ale Moldovei nu stam mai bine. Bacaul, Suceava sau Vasluiul sint cu un pas inaintea noastra. De vina sint proasta guvernare, lipsa de implicare a autoritatilor locale si migratia tinerilor din mediul rural.

Anul 2011 a fost un an agricol exceptional. Cresterea economica a fost salvata de recoltele peste asteptari. Saltul se datoreaza atit timpului favorabili dar si investitiilor modeste din ultimii zece ani, in care s-au derulat mai multe programe cu fonduri europene. Totusi fata de potential agricultura are o felie destul de mica din PIB-ul tarii. Acest lucru este cu atit mai evident in judetul Iasi, unul cu posibilitati destul de ridicate. Cifrele de la ultimul recensamint vorbesc de la sine. Mai ales pe partea zootehnica se vede clar ca potentialul este foarte putin valorificat: de exemplu efectivul de bovine a scazut cu 32%, cel de porcine cu 46%, ovinele cu 19,5%, iar pasarile cu 1%. Specialistii in domeniu pun aceste aspecte pe seama a mai multi factori, cel mai important este proasta guvernare si incurajarea fermierului de a renunta la agricultura.

Penultimul loc in Moldova

Potrivit Recensamintului Agricol in anul 2002 Iasul numara 343.286 de hectare de teren arabil, gradini familiale, pasuni si fintele, cele ce asigura necesarul de hrana animalelor. Tot atunci fermierii raportau celor responsabili cu adunarea datelor 102.693 de bovine, 191.477 de porci, 260.062 oi, 13.463 de capre si 2,83 de milioane de pasari. Opt ani mai tirziu, la finele anului 2010 Iasul numara 337.556 de hectare de pasuni, finete, teren arabil si gradini familiale (cu 5.700 hectare mai putin). Numarul de bovine era de 70.000 de capete, 103.000 de porcine, 220.000 de ovine si 2,80 de milioane de pasari. Comparativ cu celelalte judete din Regiunea de Nord-Est, Iasul care alta data era fruntas cind venea vorba de agricultura, acum pierde teren in fata Bacaului, Sucevei sau Vasluiului. In 2002, in Iasi unei singure bovine ii revenea 3,34 de hectare pentru ca in 2010 suprafata sa se extinda la 4,82 de hectare. Comparativ cu celelalte judete Iasul se claseaza pe penultimul loc deoarece in Suceava, celor 147.000 de bovine le reveneau 2,22 hectare pe cap de animal, in Botosani o bovina din cele 100.000 pastea pe 2,99 hectare, in Neamt una din 68.0000 de bovine pastea pe 3,75 de hectare, in Bacau la fiecare din cele 60.000 de bovine le reveneau 4,30 de hectare, iar in Vaslui una din 47.000 de bovine ii erau atribuite pe 7,59 de hectare. Situatia nu sta altfel nici cind vine vorba de porcine, ovine sau pasari. Astfel daca in Neamt si Bacau porcinelor le reveneau 2,55 hectare pe cap de animal, in Iasi acestora le reveneau 3,27 de hectare. In Botosani o ovina paste pe 1,15 hectare, iar in Suceava pe 1,49 hectare, in Iasi suprafata era de 1,53 de hectare.

„Cei de la sate cumpara tacimuri de pui”

„Este adevarat ca efectivul de animale a scazut. Iasul a pierdut multe animale printre care si bovine, deoarece a disparut reteaua de colectare a laptelui si reteau de animale. Plus de asta tineretul a plecat in strainatate lasindu-i pe cei in virsta sa se ocupe de agricultura“, a mentionat Neculai Olariu, purtator de cuvant al Directiei Agricole Iasi. La rindul lor, fermierii arata cu degetul catre guvernanti. „Lumea de la sat a fost incurajata sa primeasca ajutor social. Fermierul se ducea la Primaria si intreba ce trebuie sa faca ca sa primeasca ajutor social. I se spunea: «Ai vaca? O vinzi sau o tai! Ai porc? Il vinzi sau il tai» si asa au facut majoritatea“, a concluzionat Vasile Lungu, administratorul Astra Trifesti, una dintre cele mai mari ferme din judet. Si lipsa subventiilor a avut un impact major asupra agriculturii. „La porc situatia a fost deosebita. Cind s-a scos subventia cei mai mari producatori de carne de porc au incetat sa mai produca. Banii cheltuiti nu reuseau sa-i recupereze. Cine face afaceri in pierdere?“, a adaugat Lungu mentionind ca oamenii de la sate sau modernizat. „Cei de la sate cumpara tacimuri de pui de la magazinele satesti. Fructele si legumele le iau de la comerciantii care pe procura din angro. Eu stiu persoane care desi au gradini in curte se duc si cumpara patrunjelul verde de la magazin“, a sustinut fermierul.

Terenul ocupat de case

Domeniul imobiliar si-a puns aprenta si pe zona agricola. Daca in 2002 Iasul avea 343.285 de hectare de teren arabil, pasuni, finete si gradini familiale, in 2010 erau cu 5.729 hectare mai putin.

„Principalul motiv al disparitiilor terenurilor arabile, viilor si livezilor este aparatia cartierelor de vile. La nivel national stiu ca au disparut 800.000 de hectare, iar principalul motiv acesta este. Au trecut in domeniul investitiilor atit terenuri arabile, cit si pasuni, livezi sau vii“, a comentat Lungu.

The original article may still be available at http://www.ziaruldeiasi.ro/economic/dam-cu-piciorul-la-o-afacere-de-milioane-de-euro~ni8202

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman redeschide apelurile de proiecte destinate comunităților marginalizate

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, lansează variantele finale, îmbunătățite, ale Ghidurilor Solicitantului corespunzătoare apelurilor de proiecte POCU 4.1. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - regiuni mai puțin dezvoltate și regiune dezvoltată”, respectiv POCU 4.2. „Dezvoltarea Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate”. Ghidurile solicitantului au fost relansate în consultare publică din data de 31 martie 2017 până în 10 aprilie 2017, forma finală a documentelor incluzând propuneri agreate, primite din partea publicului interesat.Apelurile de proiecte aferente acestor ghiduri de finanțare se deschid în sistemul informatic MySMIS2014 în data de 18 aprilie 2017, ora 10:00 și se închid în 16 iunie 2017, ora 16:00.Proiectele care vor fi finanțate viz…

A fost modificat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 şi Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6

În 05.04.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul privind modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor” aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr 332/2016 în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 a programului operațional regional şi Ordinul 2656/05.04.2017 pentru modificarea ”Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aprobat prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 3161/2016”, ce conţine condiţii specifice  pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 - Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul  Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

POR: Instrucțiune cu privire la perioada de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un contract înainte de 1 ianuarie 2014

AM POR a publicat, în data de 4 aprilie 2017, Instrucțiunea AMPOR nr. 34 cu privire la stabilirea perioadei de implementare a unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, în cadrul apelurilor de proiecte lansate și a celor care urmează a fi lansate.

Astfel, perioada de implementare a Proiectului este de [durata] luni, respectiv între data [z/l/a] și data [z/l/a], aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. În cazul unui proiect pentru care a fost semnat un acord cadru/contract înainte de data de 1 ianuarie 2014, perioada de implementare a proiectului va începe la data de 1 ianuarie 2014.

Documente:
Instructiunea 34.pdf