luni, 11 aprilie 2011

APDRP a publicat Ghidul solicitantului in versiune finala pentru Masura 312 si Masura 125!

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a publicat versiunea finala a Ghidului Solicitantului pentru Masura 312 - "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi" si Masura 125 - "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii".

Masura 312 - "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi" - Ghid final

Masura 125 - "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii" - Ghid final

Proiectele se depun in perioada 2 - 31 mai 2011.

sursa

Mai mult »

miercuri, 30 martie 2011

Fonduri europene pentru apă şi canalizare în Neamţ şi Valea Jiului

Ministrul László Borbély a semnat luni contractele de finantare pentru proiectele de apa si canalizare din judetele Hunedoara (Valea Jiului) si Neamt, in valoare de 147.677.000 de euro.

“Semnarea unui contract reprezinta un sfarsit dar si un inceput de drum. Sfarsitul unei etape de intocmire si finalizare a documentatiei urmata apoi de inceputul etapei de implementare propriuzisa a proiectului si absorbtia fondurilor. Initiativa si capacitatea administrativa sunt elemente esentiale pentru reusita acestui program. POS Mediu este unul din programele atipice, intrucat din momentul semnarii contractului responsabilitatea este la nivelul beneficiarilor. Noi putem ajuta cu sfaturi pe care beneficiarii le pot sau nu lua in seama si cam atat. Programul este unul flexibil, iar cuvintele cheie sunt curaj si responsabilitate. Sunt autoritati locale care si-au luat inima in dinti si au inceput unele activitati din proiectele finantate prin POS Mediu, inainte de a fi aprobate si semnate contractele. Si-au asumat acest risc si au finantat activitatile din bugetul propriu, iar dupa semnarea contractelor au putut cere rambursarea de cheltuieli. Insa nu toata lumea procedeaza asa. Suntem la aproape 4 miliarde euro valoarea totala a contractelor semnate prin intermediul POS Mediu, fiind pe primul loc intre cele 27 de tari membre ale UE. Din pacate, nu putem spune la fel despre absorbtie”, a declarat ministrul László Borbély.
Proiectul din Hunedoara se va intinde pe 50 de luni

“Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Hunedoara” (Valea Jiului) este un proiect a carui implementare va dura 50 de luni (2011-2015), Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Apa Valea Jiului” fiind responsabila pentru coordonarea implementarii acestuia.

Valoarea totala a proiectului este de 40.000.000 de euro fara TVA, din care finantarea nerambursabila din Fondul European de Coeziune este de 34.000.000 de euro.

Obiectivul general al Proiectului are ca scop imbunatatirea calitatii apei si accesul la infrastructura de apa si canalizare prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apa si canalizare, in conformitate cu practicile si politicile UE in domeniu, pana in anul 2015.

Componentele proiectului vor fi implementate in conformitate cu strategia de achizitii publice, prin intermediul a sapte contracte de lucrari care includ lucrari pentru extinderea si reabilitarea infrastructurii de distributie a apei si a sistemelor de canalizare in diferite aglomerari, 1 contract de achizitie echipamente si doua contracte de asistenta tehnica pentru managementul proiectului si supervizarea lucrarilor.
Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Neamt

Proiectul “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Neamt” va fi implementat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “ AQUA NEAMT “, pe parcursul a 34 luni, respectiv pana in anul 2013.

Valoarea totala a proiectului este de 107.677.000 de euro fara TVA, din care finantarea nerambursabila din Fondul European de Coeziune este de 85.218.987 de euro. Populatia beneficiara a proiectului va fi de aproximativ 237.000 locuitori.

Obiectivul general al Proiectului are ca scop imbunatatirea calitatii apei si accesul la infrastructura de apa si canalizare prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apa si canalizare in conformitate cu practicile si politicile UE in domeniu, in majoritatea zonelor urbane, pana in anul 2013.

In cadrul proiectului se deruleaza noua contracte, din care doua de servicii si sapte de lucrari.

Cu cele doua proiecte semnate astazi, numarul proiectelor aprobate pentru finantare din Axa Prioritara 1 a POS Mediu (extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata) a ajuns la 29, valoarea totala a acestora insumand 3.827.423.369 euro, din care valoarea eligila este de 2.872.014.927 euro, se mai arata in comunicatul Ministerului Mediului.
Mai mult »

Curs de "Manager Proiect" autorizat CNFPA, 8-10 si 15-17 aprilie 2011, Bucuresti

Schultz Consulting are placerea de a va invita sa participati la cursul autorizat de MANAGER PROIECT organizat la Bucuresti, str.Ronda, nr. 8 bis, sector 2, in perioada 8-10 si 15-17 aprilie 2011. Examenul de absolvire se va desfasura in data de 18 aprilie 2011.

Pornind de la experienta indelungata in coordonarea si implementarea diferitelor tipuri de proiecte, atat in domeniul business cat si in domeniul organizatiilor neguvernamentale si al administratiei publice, echipa Schultz Consulting propune o noua abordare a acestui domeniu in cadrul cursului Manager de Proiect.

Cursul de Manager de proiect organizat de Schultz Consulting este un curs autorizat, urmarind dezvoltarea unor abilitati de baza pentru un manager de proiect, finalizandu-se cu o evaluare a acestor abilitati cat si a cunostintelor dobandite, participantii fiind certificati ca manageri de proiect (conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania) si recunoscuti ca atare de catre Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.

Abordarea pe care o propunem este una experientiala - cream experiente diferite in cadrul cursului, punem participantii in situatii similare celor din perioada elaborarii sau implementarii unui proiect, oferindu-le posibilitatea de a invata in mod direct si de a-si extrage invatamintele proprii.

Cursul de Manager proiect este o imbinare a cursului de manager de proiect din domeniul afacerilor si managementul ciclului de proiect al Comisiei Europene. Un accent deosebit se pune si pe managementul proiectelor finantate din Fonduri Structurale cu aplicatii pe Programele Operationale.

In timpul cursului, participantilor li se va da posibilitatea de a parcurge toate etapele unui proiect de la planificare pana la evaluarea proiectului.

Mai mult, participantii vor fi sprijiniti in sensul identificarii celei mai potrivite surse de finantare pentru ideea de proiect dezvoltata (in special din Fonduri Structurale) si parcurgerii, in cadrul cursului, a pasilor presupusi de obtinerea unei finantari nerambursabile.

Pe parcursul celor 6 zile de curs, participantii vor sustine 4 teste grila care le vor atesta competentele ca manageri de proiect. Examenul de absolvire se va desfasura in data de 18 aprilie 2011 si va consta intr-o proba teoretica (test grila) si o proba practica (fisa de proiect).

In urma absolvirii acestui curs, participantii vor primi un Certificat de Manager de Proiect recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

Certificatul recunoaste competentele necesare practicarii meseriei de manager de proiect - cod COR 241919.

Cursul se caracterizeaza prin:

* Promovarea unei atmosfere de colaborare;
* Incurajarea implicarii active a tuturor participantilor;
* Sprijinirea participantilor pentru a stabili legaturi intre sesiunea de formare si situatiile din viata de zi cu zi;
* Utilizarea unor exemple practice, concrete;
* Facilitarea parcurgerii tuturor pasilor necesari pentru redactarea si implementarea unui proiect de succes;
* Indrumarea participantilor spre materiale si resurse umane care le-ar putea fi de folosi.

Scop:
Dezvoltarea competentelor de manager de proiect.

Obiective:

* Intelegerea conceptului de management de proiect ;
* Utilizarea instrumentelor specifice managementului de proiect;
* Dezvoltarea abilitatilor de planificare a resurselor in cadrul unui proiect;
* Dezvoltarea abilitatilor de monitorizare si evaluare a unui proiect;
* Dezvoltarea abilitatilor de evaluare a riscului in cadrul unui proiect.

Beneficii pentru participanti:

* Cunoasterea unor exemple concrete de proiecte de succes;
* Dezvoltarea abilitatilor de planificare, organizare, coordonare a elementelor componente ale unui proiect;
* Dezvoltarea abilitatii de a identifica corect o problema, de a dezvolta o idee de proiect si de a o incadra intr-un Program Operational in vederea obtinerii unei finantari nerambursabile din Fonduri Structurale;
* Cresterea performantelor in domeniul managementului de proiect prin capacitate sporita de a raspunde in timp optim provocarilor aparute pe parcursul implementarii proiectului;
* Cresterea capacitatii de a intelege si de a raspunde cerintelor clientului / beneficiarilor proiectului prin includerea in cadrul cursului a unui modul dedicat negocierii si luarii deciziilor in proiecte;
* Imbunatatirea abilitatilor de coordonare a diferitelor tipuri de resurse (umane, financiare, de timp) implicate de un proiect;
* Imbunatatirea capacitatii de gestionare a relatiilor de parteneriat din cadrul proiectelor derulate, inclusiv a relatiei cu Finantatorul;
* Imbunatatirea capacitatii de monitorizare si evaluare a proiectelor si, implicit, cresterea nivelului calitativ al produsului final oferit clientului.

Cui se adreseaza cursul?

Cursul se adreseaza:

* managerilor din diferite companii nationale si multinationale implicati in conducerea proiectelor companiilor, care coordoneaza echipe,
* membrilor in diferite echipe de proiect,
* reprezentantilor administratiei publice,
* reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale,
* oricarei persoane care prin natura slujbei este implicata in elaborarea sau implementarea de proiecte,
* oricarei persoane interesate de domeniul managementului de proiect, al finantarilor europene, in special al Fondurilor Structurale,
* oricarei persoane dornice sa isi imbunatateasca activitatea, indiferent de domeniu, prin acumularea de cunostinte si dobandirea de abilitati care sa ii permita o mai buna planificare, organizare, implementare si monitorizare a propriei activitati.

Durata: 6 ZILE : 8-10 aprilie si 15-17 aprilie 2011.

Examenul de absolvire se va desfasura LUNI, 18 aprilie 2011.

Locul de desfasurare: Sediul SCHULTZ CONSULTING, str. Ronda, nr. 8 bis, sector 2; Bucuresti.

Grup tinta: 12 persoane.

Taxa de participare: 1500 RON/persoana (1300 RON taxa curs si 200 RON taxa examen certificare).

Participantilor la alte cursuri Schultz Consulting le oferim un discount de 10%.

Taxa de participare nu contine TVA, pentru ca Schultz Consulting nu este platitoare de TVA.

Taxa se poate achita in doua transe (50% inainte de inceperea cursului si 50% inainte de sustinerea examenului de absolvire).

- Oferim discount pentru grupuri mai mari de 3 persoane -

Taxa de participare acopera costurile cu privire la traineri, materialele de curs (suportul de curs), testele de verificare, organizarea si desfasurarea examenul de absolvire si eliberarea certificatelor, precum si pauzele de cafea si mesele de pranz.

Conditii de inscriere:
Pentru a va putea inscrie, va rugam sa ne transmiteti:
1. o copie dupa cartea de identitate,
2. o copie dupa diploma de licenta,
3. fisa de inscriere completata, pe care o puteti gasi on-line, pe site-ul nostru www.schultz.ro si
4. o copie dupa un document care sa ateste achitarea taxei de participare.

Inscrierile se fac in ordinea primirii fiselor pana la completarea locurilor.

Persoanele interesate vor trimite documentele necesare inscrierii, pana la data de 04.04.2011, la adresa de e-mail alina.mihalache@schultz.ro; fax: 021.315.65.48.

Pentru orice tip de informatii suplimentare legate de curs va rugam sa o contactati pe dna Oana Nastase, e-mail: oana.nastase@schultz.ro, mobil 0728 19 88 19.

Alina Mihalache
Coordonator Training
Telefon: 021.315.65.47
Fax: 021.315.65.48
Mob: 0728.16.33.03
alina.mihalache@schultz.ro
Sursa: Schultz Consulting
Mai mult »

A fost lansat Ghiseul.ro!

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a lansat Ghiseul.ro, sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor cu cardul bancar (SNEP).

Cetatenii romani, avand domiciliul in Targu Mures, Sectoarele 2 si 6 din Bucuresti sunt primii care vor putea accesa acest serviciu pentru plata online a taxelor, impozitelor si amenzilor. In plus, prin intermediul Ghiseul.ro pot fi achizitionate de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica domenii de Internet din spatiul .RO.

"Ghiseul.ro rezolva dintr-o data mai multe probleme, atat ale cetatenilor cat si ale administratiilor locale, aducand un plus de confort, siguranta si rapiditate in ceea ce priveste plata taxelor si impozitelor", declara Valerian Vreme, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale. "Cozile interminabile de la ghisee vor fi de domeniul trecutului iar timpul alocat platilor si stresul cetatenilor se reduce considerabil".

Proiectul, angajat public de MCSI anul trecut, a prins contur cu sprijinul Asociatiei Pentru Plati Electronice din Romania (APERO) care a pus la dispozitia administratiilor locale Ghiseul.ro in mod gratuit.

"Credem ca accesarea online a acestui serviciu este un beneficiu nu numai pentru clientii nostri, cat pentru toti cetatenii Romaniei, dar si pentru administratiile locale", declara Adrian Apolzan, Presedinte APERO. "Sa nu uitam ca foarte multi romani aflati peste hotare erau nevoiti sa vina in Romania pentru plata taxelor si impozitelor. Iar cel care detinea un apartament in Bucuresti, dar si casa parinteasca din Sighisoara, trebuia sa se deplaseze in doua locuri, la distante foarte mari unul de celalalt, pentru a achita aceleasi impozite".

Prin intermediul Ghiseul.ro, castigul cetateanului consta in economii de timp, dar si de bani, datorita posibilitatii de a efectua platile oriunde, oricand, inclusiv cu carduri emise de banci din strainatate. Datele cu caracter personal ale cetateanului raman confidentiale, siguranta platformei fiind confirmata de MasterCard si Visa, cele mai importante scheme internationale de carduri. Administratiile locale beneficiaza la randul lor de acest sistem prin reducerea timpului de colectare a taxelor si a costurilor aferente colectarii.

Platforma Ghiseul.ro urmeaza a fi extinsa pe parcursul acestui an in cat mai multe administratii locale, urmand ca in 2012 acestea sa fie acoperite in totalitate. in prima etapa, in sistem vor intra orasele cu peste 150.000 de locuitori. A doua etapa va include inregistrarea oraselor cu pana la 150.000 de locuitori iar apoi, in cel mult alte 6 luni, va urma integrarea comunelor si a institutiilor publice nevizate de primele doua etape.

"Sistemul este foarte usor de implementat de catre orice administratie locala", adauga Valerian Vreme. "Am gandit si dezvoltat Ghiseul.ro astfel incat, pana anul viitor, toti cetatenii Romaniei sa poata accesa serviciile sale. Pentru aceasta, Primariile trebuie doar sa se inroleze in sistem din proprie initiativa, sau la solicitarea cetatenilor pe care ii reprezinta".

APERO, asociatie profesionala neguvernamentala ce are ca obiectiv promovarea platilor electronice, este constituita de catre cele mai importante banci, scheme internationale de carduri (MasterCard si Visa), procesatori si furnizori de tehnologie.
Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI)
Mai mult »

Fonduri europene pentru dezvoltarea oraşului Filiaşi

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat cele doua contracte de finantare incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana depus de orasul Filiasi.

Programul Operational Regional finanteaza, in cadrul Axei prioritare 1, pe baza unor planuri integrate de dezvoltare, proiecte promovate de centre urbane - orase/municipii cu peste 10.000 locuitori, altele decat polii de crestere si polii de dezvoltare urbana.

Prin implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, orasul Filiasi isi propune sa sprijine dezvoltarea economica si sociala in mod durabil si echilibrat teritorial, cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca si asigurarea serviciilor care promoveaza egalitatea de sanse si incluziunea sociala.

Proiectul Modernizare strazi, trotuare si infiintare parcare auto in orasul Filiasi, judetul Dolj are ca obiectiv imbunatatirea calitatii vietii prin modernizarea infrastructurii de transport a orasului Filiasi, se va desfasura pe parcursul a 6 luni si are o valoare totala de 14.397.351,44 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 11.404.626,52 lei.

Proiectul Sistem de supraveghere urban, in orasul Filiasi, jud. Dolj isi propune sporirea sigurantei si securitatii in spatiile publice prin caracterul preventiv menit sa descurajeze infractionalitatea, asigurarea de probe in instanta pentru eventuale infractiuni, monitorizarea si gestionarea unor servicii publice, precum: salubrizare, deszapezire, reparatii la infrastructura si scaderea timpului de raspuns in cazul interventiilor pentru situatii de urgenta.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 6 luni, este de 381.768,72 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 301.720,44 lei.
Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului
Mai mult »

luni, 28 martie 2011

Contact


Mai mult »